Ankieta - Deuter na PZ

• Chcesz odpowiedzi proszę Cię bardzo

Po pierwsze nie odpowiedziałem na Twoje pytania od razu bo nie widziałem sensu dyskutować z kimś kto na wstępie cię określa jako głupka

Odpowiadam teraz

W dużym skrócie tak jak to pisał Catch jest to unii zrównoważone i chciałbym żeby takie zostało,po wprowadzeniu deuteru na polu zniszczeń szala przechyli się na unii bardziej złomiarskie.

W czym przeszkadza deuter na polu zniszczeń klepaczom eco ,a w klepaniu eco.Gdzie kupcy deuteru i co robić będą flociarze z nadmiarem deuteru?

Mówisz ,że Ty nie polecisz na byle co,ale uwierz gram w to badziewie już trochę i wiem że znajdą się tacy ,którzy będą latać po byle co ,a kto bogatemu zabroni

Do tej pory limit deuteru hamował takie zapędy

To że na innych uniach o podobnym profilu opcja przeszło to jest moim zdaniem błąd Gameforge i spoko nie musicie się spinać jak tylko dojdzie do głosowania gwarantuję Wam,że Wasza opcja przejdzie

Takie jest moje zdanie

Pozdrawiam ja

• Masz racje, że niepotrzebnie cię obraziłem i za to przepraszam.

Te uniwersum jest pseudo ekonomiczne, bo masz aż 80% złomu z pz, więc wysoki drebis zachęca do latania po czym coś przynosi dla kogoś zysk, więc jak ktoś będzie miał Ci wjechać w planetę po te 30kk zysku to i tak tak Ci wjedzie, bo są tutaj tacy co wlatują w każde lepsze śmieci, a deuter na pz absolutnie nic nie zmieni, bo przy tak mały ilościach zysku jak na ten etap uniwersum te ilości deuteru na pz są znikome i tak jak pisałem poprzedni nic to absolutnie dla takich jak ty co grają eko nie zmienia, bo jak ktoś będzie chciał Ci wjechać w planetę żeby rozwalić śmieci to i tak to zrobi.

Handel deuterem upadł dawno temu gdyż właśnie nie ma na co tutaj latać i na ma na kogo przepalać tego dexu, więc ciężko żeby ktoś kto gra flotą potrzebował kupić dex jak nie ma na co go palić ani po co budować floty, a brak pójścia z duchem czasu czyli deuterem na pz jak na innych uni tylko bardziej zniechęci nowych graczy do zakładania tu kont, więc tym bardziej będziesz latał z nadmiarem dexu, bo nikt raczej nie ma po co go kupić. Nie zapominajmy też o tym, że jest handlarz i da się uzbierać z expów na niego.

I na innych uniwersach to gracze sami przegłosowali, że chcą deuter na pz, bo na każdym nowym uniwersum jest to już standard. Można, więc szczerze powiedzieć, że większość ludzi co gra eko na tych uniwersach gdzie tego nie było nie uznała takiej zmiany za krzywdzącą i w cale im się nie dziwię, bo z logicznego punktu widzenia dla mnie nic to nie zmienia dla tych co budują kopalnie. I tak jak pisałem wyżej jeśli dojdzie do jakieś fuzji to na 99% i tak dostaniecie dex na pz i parametry uniwersum mogą ulec zmianie, bo i taki historie też były dlatego po prostu odkładacie w czasie coś co jest praktycznie nieuniknione. A od tego jest ten wątek żeby każdy mógł się wypowiedzieć co i jak mu nie odpowiada:)

• Ziomek uspokój się, tu nikt nie ma na celu nikogo obrażać.

Ja rozumiem i Ciebie i Erze, jak chcesz grać eko to idz na serwer ekonomiczny 100% ,a Erza jak Ty mordo chcesz grać flotą to idz na serwer flotowy 100% , mógłbym Wam tak powiedzieć...

Ale wybraliśmy wszyscy serwer, który jest zrównoważony i uważam, że flociaż powinien mieć możliwość na pozyskanie dexu w inny sposób niż handel czy własne wydobycie...

Po za tym tego dexu na PZ nie będzie nie wiadomo ile, a handlować i tak każdy ekonomista będzie.

• To jako jeden z flociarzy tego uni Ci powiem jako ekonom nie jestes dla mnie atrakcyjny chyba ze masz mnostwo dt napchanych sura/dexem gramy w 2 rozne gry ty singel player ja gram multi player. Jesli nie wprowadzą nam dexu na pz to zostaniemy z tyłu do innych uni jeśli chodzi o flociarzy , bo przy złomowaniu flot zacznie nam go brakowac i wtedy przestane patrzec na to czy ktos jest atrakcyjny bo zaczne latac po wszystkim zeby ten dex miec i tu oberwiecie wy bo do tej pory na was nie latalem ale wkoncu zostane do tego zmuszony i zobaczymy jak wtedy bedziecie spiewac.Do tego nikt od was tego dexu nie bierze bo macie jakies chore przeliczniki my sobie poradzimy jest handlarz ale farmingi sie poprostu zaczna .

• Witam ponownie

Eli ,Eli ,farmingi są i będą czy będzie deuter na polu zniszczeń czy nie.

Wy uważacie ,że ten deuter Wam się po prostu należy ,a ja tak nie uważam i tyle.

Erza-szacun-to się nazywa zdroworozsądkowe podejście

Faktycznie nie wiem po co ja się tu rozstrząsam ,deuter na polu zniszczeń i tak będzie to tylko kwestia czasu.

Właściwie to chciałem tylko podkreślić głupie zachowanie Gameforge ,które najpierw zakłada unii nakierowane bardziej na górnictwo ,a potem ma to w duszy.

Życzę co niektórym,bardziej luzackiego podejścia do tej gierki.

W nosie mam ,czy ktoś mnie trafi czy nie ,nie gram od wczoraj ,kiedyś i ja latałem i złomowałem flotki trafiło się i mnie złomnęli taka gra

Żaden wybitny gracz ze mnie ,tak sobie tylko pykam

Pozdrawiam ja:)

• Ja mam pytanie ile dostales farmingow na juno od ostatnich 2 miesiecy ? Jeśli mówimy o głupich ruchach gf to uwierz mi ekonomisci propsowani sa od lat a zlomiarze sa ciagnieci w dół i wtedy jakoś odzewu nie ma i płaczu jak wkoncu my coś dostaliśmy to ekonomowie robia szum i placz

• Jak nie masz na co latać , lataj na expy, kto Ci broni zmienić na jakiś czas profesji z generała na odkrywcę.? Albo zmień uni na takie gdzie można latać i latać

• Lama, jak wybijesz wszystkich górników, i nikt nie bedzie grał, to se polatasz chyba na Orlen;-)

• A slyszales o takich wynalazkach jak cmentarz ja sie z mocniejszymi grac nie boje , ja nie nawidze latac po gornikach ale bede do tego zmuszony brakami w dexie i ja nigdzie nie napisalem ze nie mam na co latac jak zobaczysz moja gre na juno to ja malo latam na malutkie floty. A ten co mi proponuje grac expedycje to powiem ci tyle ze wolal bym urlop zapiac bo nie kazdy ma czas wysylac to 24h.

• Masz racje, że niepotrzebnie cię obraziłem i za to przepraszam.

Te uniwersum jest pseudo ekonomiczne, bo masz aż 80% złomu z pz, więc wysoki drebis zachęca do latania po czym coś przynosi dla kogoś zysk, więc jak ktoś będzie miał Ci wjechać w planetę po te 30kk zysku to i tak tak Ci wjedzie, bo są tutaj tacy co wlatują w każde lepsze śmieci, a deuter na pz absolutnie nic nie zmieni, bo przy tak mały ilościach zysku jak na ten etap uniwersum te ilości deuteru na pz są znikome i tak jak pisałem poprzedni nic to absolutnie dla takich jak ty co grają eko nie zmienia, bo jak ktoś będzie chciał Ci wjechać w planetę żeby rozwalić śmieci to i tak to zrobi.

Handel deuterem upadł dawno temu gdyż właśnie nie ma na co tutaj latać i na ma na kogo przepalać tego dexu, więc ciężko żeby ktoś kto gra flotą potrzebował kupić dex jak nie ma na co go palić ani po co budować floty, a brak pójścia z duchem czasu czyli deuterem na pz jak na innych uni tylko bardziej zniechęci nowych graczy do zakładania tu kont, więc tym bardziej będziesz latał z nadmiarem dexu, bo nikt raczej nie ma po co go kupić. Nie zapominajmy też o tym, że jest handlarz i da się uzbierać z expów na niego.

I na innych uniwersach to gracze sami przegłosowali, że chcą deuter na pz, bo na każdym nowym uniwersum jest to już standard. Można, więc szczerze powiedzieć, że większość ludzi co gra eko na tych uniwersach gdzie tego nie było nie uznała takiej zmiany za krzywdzącą i w cale im się nie dziwię, bo z logicznego punktu widzenia dla mnie nic to nie zmienia dla tych co budują kopalnie. I tak jak pisałem wyżej jeśli dojdzie do jakieś fuzji to na 99% i tak dostaniecie dex na pz i parametry uniwersum mogą ulec zmianie, bo i taki historie też były dlatego po prostu odkładacie w czasie coś co jest praktycznie nieuniknione. A od tego jest ten wątek żeby każdy mógł się wypowiedzieć co i jak mu nie odpowiada:)

To może poczekaj , może będzie jakaś fuzja jak to napisałeś,i może ktoś z Ciebie będzie miał deu na PZ...

• Jak Ci brakuje czasu na loty na expy, to jakim cudem masz czas siedzieć na kompie i skanowac, skanowac, liczyc i liczyc , falanga też czas zajmuje...a jak cos znajdziesz, to trzeba pilnować i znowu skanowac, falanga, i znowu siedzieć.I jak tu znależć czas...Lepsze expy, mniejszy stres , a i zarobić na deu też można:trollface:

• Lama , nie wiem jaki masz nick na JUNO, ale z top 20 flociarzy jakiś tam zysk wyciągniesz;-)nic tylko latać

• Widac ze nie masz pojecia o grze flota i piszesz bzdury wiesz ile osob mnie interesuje moze z 5-10 flot bo duza czesc jest na u albo poprostu na wiecznych fsach jedyne floty jakie graja to ja nie musze ich skanowac jak glupi czy liczyc bo to mam przygotowane wchodze na ogame patrze lece badz nie wychodze i mnie nie ma do czasu kiedy bede mial ta chwile czasu znowu a wiesz ile flot z top20 jest aktynwnych moze 4-5 xD