Fisher [H S] vs. kolargul ~ 34851.36%

• Będzie esej o ogajmowym życiu. W niedzielny poranek Olszyn zniszczył moona obrońcy, wysłał piloty i musiał długo czekać. Zorientowaliśmy sie po jakiejś godzinie ze księżyców nie ma a piloty już leciały... Ładnie wypatrzył lenistwo obrońcy, pech ze miało wracać ponad 3 doby. Ogarnął piloty i mogl już tylko czekać.

Oczywista rzecza, jako dobrego kolegi postanowiłem zajrzeć do sąsiada i spytać się czy oczekuje pomocy, Niestety obrońca ani nie chciał pomocy ani nie specjalnie wiedział co się dzieje. Niestety trzeba było podjąć inne kroki. Poszły piloty, recki, z nadzieja ze Olszyn zle opóźni swoje piloty i wtedy my wyjdziemy na czoło peletonu. Juz wczoraj przestrzeliłem jednego pilota i dołożyłem flote licząc ze zmiana serwera moze poprzestawia piloty albo co wydawało sie najprzyjemniejsza opcją, blokada ataków sie przedłuży ;( Stety lub niestety, blokada ustąpiła, a Olszyn opóźnił wszystko i dołożył swoja flotę. I zaczęły się pytania kto weźmie miodek z ula :saint: Chwile przed starciem wróciły jeszcze inne statki obrońcy, które trafił Olszyn co pewnie później wstawi. A co tu się wydarzyło to myślę ze niektórzy wiedza :kawa: ja się domyślam, a Olszyn wysyła tickety. Niestety dobre zaczęcie akcji ściągnięciem poprawnego moona to często dopiero polowa sukcesu, sam nie raz się o tym przekonałem :beaten:

Ale to jeszcze nie koniec bajki, po naszych wspólnych wlotach z Olszynem zostało jeszcze sporo sury po która jeszcze poleciałem stad więcej dofarmien. A puenta calej teeeej dluuugiej akcji, była nieudana kontra do Olszyna, niestety tak podzielił flotę ze nawet 3 ataki trafiły w pustkę xD (prawie 70 możliwych kombinacji czasów powrotu - ale kto nie próbuje...) Obie strony mogły cos zyskać więcej, cos stracić. Ja się bawiłem dobrze, a Ty? :>

Odemnie pozdrowienia i podziękowania dla calej ekipy z disco, kazdy znowu cos włożył w ten mały sukcesik, a ja to tylko sprzatam :P lecimy dalej.

Dnia 09-08-2023 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Fisher [H S]

Statek kolonizacyjny 2

Ciężki myśliwiec 2.222.222

Okręt wojenny 55.555

Mały transporter 888.888

Obrońca kolargul

Duży transporter 179.993

Lekki myśliwiec 10.000

Krążownik 100

Recykler 501

Sonda szpiegowska 150

Satelita słoneczny 5.462

Gwiazda Śmierci 7

Crawler 960

Reaper 4.000

Pathfinder 1.466

Wyrzutnia rakiet 599.997

Lekkie działo laserowe 599.996

Ciężkie działo laserowe 50.000

Działo Gaussa 20.000

Działo jonowe 49.998

Wyrzutnia plazmy 15.000

Mała powłoka ochronna 1

Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Fisher [H S]

Statek kolonizacyjny 2 ( -0 )

Ciężki myśliwiec 2.121.630 ( -100.592 )

Okręt wojenny 54.873 ( -682 )

Mały transporter 782.059 ( -106.829 )

Obrońca kolargul

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

138.080.875 Metalu, 1.335.507.661 Kryształu i 2.005.168.551 Deuteru

34.898.657 Metalu, 1.322.681.371 Kryształu i 1.699.410.122 Deuteru

17.449.329 Metalu, 661.340.686 Kryształu i 1.144.087.077 Deuteru

Agresor stracił łącznie 1.474.156.000 jednostek.

Całkowite straty atakujących, wliczając farmingi: 2.725.830.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 8.875.975.000 jednostek.

Całkowite straty obrońców, wliczając farmingi: 16.331.459.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 1.882.812.800 metalu i 1.602.323.200 kryształu.

Dodatkowe pole zniszczeń po dofarmieniach: 572.920.800 metalu i 405.032.800 kryształu.

Agresor przejął łącznie 8.358.624.329 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Olbrzymie ilości metalu i kryształu łączą się.

Księżyc o powierzchni 8.774 km został uformowany.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 1.082.111.461

Kryształ: 4.194.338.718

Deuter: 4.819.433.750

agresor zyskał łącznie 10.095.883.929 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -10.259.526.861

Kryształ: -8.367.929.718

Deuter: -6.062.626.750

obrońca stracił łącznie 24.690.083.329 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.1

• W końcu trafiła się okazja na jakąś dłuższą zabawę w ten martwy sezon. Flociarze spragnieni zabawy ;)

Gratulacje, zysk nawet fajny, choć było wiadomo, że za dużego interesu nie zrobi się na tym.

Fajnie widzieć sojusz w akcji :)

P. S. Wracajcie z urlopów 8o8)

• Piloty, recyklery, opóźnienie i cała reszta akcji dograna przeze mnie perfekcyjnie ,cóż mogę powiedzieć.

Błąd po stronie GO ,lagi takie że mimo lotu z fisherem na tą sama sekundę co powrót floty obroncy doleciałem 4 sekundy później ,Fisher sekundę później niż ja a mimo to ,on trafił flotę i cała surke.

Gratuluję , chociaż szczerze mówiąc, czuje się w tym wszystkim mocno poszkodowany ,oczywiście Ticket poszedł.

Xalynth Off - 121 ST

Cygnus TOP1 Off - 147 ST

Dorado Off - 107 ST

Zenith Off - 38 ST

• Piloty, recyklery, opóźnienie i cała reszta akcji dograna przeze mnie perfekcyjnie ,cóż mogę powiedzieć.

Błąd po stronie GO ,lagi takie że mimo lotu z fisherem na tą sama sekundę co powrót floty obroncy doleciałem 4 sekundy później ,Fisher sekundę później niż ja a mimo to ,on trafił flotę i cała surke.

Gratuluję , chociaż szczerze mówiąc, czuje się w tym wszystkim mocno poszkodowany ,oczywiście Ticket poszedł.

Lag jest zawsze przy takich akcjach, przesunięcia to tez standard. Ale zawsze wszystko wchodzi prawidłowo. Nasze recki miały czasy wiadomości po 30 minut później, ale zebrały. Popytaj znajomych jesli sam tego wczesniej nie doświadczyłeś. Z ta perfekcja to bym nie przesadzał, bo ostatecznie nie trafiles ani floty, ani reckow. GO prawdopodobnie Ci nic nie powie.

Zobaczcie sobie tam na fali, flota dalej leci od 19:25 ... dalej ją widać na fali i zobaczcie ile sury zostało na planecie ;)

Fajne te nowe serwery :D

Zawieszone floty występowały tez na wcześniejszym serwerze, wiec to nie kwestia "nowych serwerow", nawet na rosie to sie zdarzało, a sura została bo mi się juz nie chciało po to leciec a nie w wyniku bugu co tez sugerujesz.

Przy latania na bfsach takich problemow nie ma. Olszynowi jeszcze raz dzieki za akcje, fajnie było mimo ze o drobne chodzilo, obrońcy odbudowy.

• Gratki rybka wyszło dobrze a mogło być lepiej jak by kontra siadła... no ale pewnie ciśnienia narobiłeś troche...

Ja jestem tylko ciekaw gdzie byli sojusznicy i znajomi ???

Jeżeli wszystko było takie oczywiste i proste to tylko świadczy o waszym zgraniu i doświadczeniu jeżeli przez nas było zrobione to co chcieliśmy , a wy tylko patrzelisci z boku zostawiając chłopa samego..

a Pioter dalej nie wie co się stało... ;]

• Mordo możesz gdybać i sobie dopisywać co wolisz, z mojej strony wszystko zostało wykonane tak jak powinno, nie interesuje mnie że serwer ma jakieś lagi czy bugi, jakby sytuacja była odwrotna to byś nie odpuścił za nic w świecie :trollface:

Znajomi?

Skąd możesz wiedzieć gdzie byli, skoro kazda kontra była tak przestrzelona że mało co dało się zrobić 😂

W takim razie nie ma sensu walić kulek skoro takie lagi,że wysyłając piloty parę godzin po mnie i tak wbijasz się przede mnie w kolejkę mimo Fisher ,i to tak że raport jest sekundę po moim :D

Xalynth Off - 121 ST

Cygnus TOP1 Off - 147 ST

Dorado Off - 107 ST

Zenith Off - 38 ST

Edited once, last by olszyn3k ().

• Graciory Fisher, zabawy z tym trochę miałeś, kilka niewiadomych było, ale wyszło generalnie jak planowałeś. Szyna czasami tak bywa, nie ma co się załamywać, ciśniemy dalej. Zapomniałbym o poszkodowanym w tej akcji, jak się coś robi to trzeba robić albo zlać temat i nie robić nic. SZo

• Pioter błąd z wracającymi dtekami z pz znany juz od x czasu aby na czas 0 nie walic .. są wazniejszcz rzeczy do naprawy w grze niż takie głupoty :trollface:

zabawa była fajna ( chyba nie powiesz ze nie?) każdy z was jakieś wnioski wyciągnął z tej akcji i ganiamy się dalej ;]

Pozdro

• Mylisz się, taki błąd jest znany przy zawroconej stacji, albo przy łapaniu lecącej stacji, nie walić na tą sama sekundę bo lubi zlagowac.

Ściągnąłem dziesiątki kulek ,odebrałem dziesiątki flot wracających z pzta jak ta, i przy żadnej nie było 4/5 sekundowego laga więc nie próbuj być tu mądry bo tylko się kompromitujesz pisząc że się zdarza, 5 sekund to nie jest 'zdarza sie' ;)

Xalynth Off - 121 ST

Cygnus TOP1 Off - 147 ST

Dorado Off - 107 ST

Zenith Off - 38 ST

• Ale nerwy ... Pan od aukcji / paczkomatòw / komunii * się zdenerował.

* niepotrzebne skreślić

I aż konto założyłeś żeby to napisać, o proszę, założę się, że jesteś jedną z moich farm,dlatego rozumiem Twój ból, nie przejmuj się jakby co :*

Xalynth Off - 121 ST

Cygnus TOP1 Off - 147 ST

Dorado Off - 107 ST

Zenith Off - 38 ST

• czytam tak te wasze wypociny,

Q..... dla mnie to możecie nawet po ,,,,,,, kasy wywalić grzeje mnie to

starcie fajne :):graty:

Ps, kto chce to kase płaci , każdy może kupować (paczki) ,

o takie słowo chodziło, prawda?//Neferet