Liga Typerów - 13 edycja - dyskusje

• Hej.

Liga Typera edycja 13 startuje!

Tutaj mecze pierwszej kolejki do typowania: Liga Typerów - 13 edycja

Z uwagi na europejskie puchary może coś wypaść. I nie, nie będę się śmiał, że Legia odwołuje mecz z uwagi na rewanż z zespołem z Kazachstanu :]

W kolejnej kolejce będziemy już uwzględniać mecze polskich zespół w europejskich pucharach, więc w czwartek po wynikach i pewności kto awansuje to wrzucę kolejkę numer 2.

Mamy też gotową formatkę do typowania mistrzów lig i pucharów - czas na typowanie do końca sierpnia.

No i co... No i powodzenia!

• qFjs82W.png
  • Jako, że mecze polskich zespół w kolejnej fazie eliminacji europejskich pucharów zostały potwierdzone, wrzuciłem od razu do typowania drugą kolejkę LT :-)

Zaczynamy już we wtorek (8.08) wieczorem w Częstochowie meczem Rakowa z Arisem :)

Godziny zespołów w el. LKE mogą ulec zmianie, będę aktualizował.

• Ludzie serio muszą kopiować typy? Już to widzę jak niektórzy wiedzieli o Aston Villi w LKE jak nawet w grupach nie gra ehh

Aston Villa to nie jest jakiś dziwny typ i ciekawe skąd ludzie mogli o nich wiedzieć... hmm... Może wystarczy spojrzeć jak wyglądały tabele sezonu 2022/2023 i widać kto gdzie będzie grał. Jakbyś poleciał jakiś kluczem, że byś założył spadek z LE do LKE czy coś takiego to by było ciekawe i znacznie mniej prawdopodobne, że ktoś powtórzyłby typ. Ale mieć pretensje, że ktoś też założył zespół, który dostał się tam z tabeli ligowej to ciekawe podejście.

• Jak każdy inny zespół może odpaść również w grupie. Zobacz jak podobne są typy ludzi do tej pory i zobaczysz jakie kolejne się pojawią. Jakbym chciał kopiować to bym poczekał sobie na koniec sierpnia i patrzył co reszta typuje. Kończę dyskusję na ten temat.

• W pierwszych postach tematu do typowania pojawiło się podliczenie kolejki nr 1.

Przypominam, że dzisiaj rusza kolejka nr 2, wraz z meczem Rakowa w III rd. kw. do LM.

Dodałem też od razu kolejkę nr 3 - jej start za tydzień, wraz z rewanżowym meczem Rakowa.

• Kolejka nr 2 podliczona, tym razem mamy aż trzech zwycięzców.

Przypominam, że dzisiaj startuje kolejka nr 3!

Kolejka nr 4 rozpisana będzie w czwartek po meczu Lecha, obyśmy ruszali już we wtorek o 21:00 pierwszym meczem Rakowa w fazie Play-Off LM!

• Hejo!

Kolejka nr 3 podliczona :)

Przypominam, że rusza dzisiaj kolejka nr 4!

Wrzuciłem też kolejkę nr 5 - pierwszy mecz dopiero za tydzień w środę, czyli rewanż Rakowa w el. do LM.

Przypominam też, że do końca miesiąca można typować zwycięzców lig krajowych :)

• Kolejka nr 4 podliczona :)

Przypominam o startującej w środę kolejce nr 5 oraz o tym, że do końca czwartku termin na typowanie mistrzów :)

• Dodałem do typowania kolejkę numer sześć - będą to mecze reprezentacji w el. euro 2024.

Wybrałem po dwa mecze z każdego z sześciu dni tego okienka, które wydały mi się najciekawsze.

• Kolejka nr 6 podliczona. Zwycięzcą znowu okazał się świeżo upieczony zielony Qnick. Nie szukamy w tym oczywiście żadnych teorii spiskowych, ale... :P

Za to już w piątek rusza kolejka nr 7!

• O tutaj: Liga Typerów - 13 edycja dodana kolejna kolejka - tym razem startujemy w sobotę wraz z Premier League!

Tymczasem po 9 meczach obecnej kolejki (8 meczów Ekstraklasy i derby Mediolanu) lider ma 17 pkt, druga osoba 16, trzecia 15 pkt ;) I kto powiedział, że ekstraklasa taka nieprzewidywalna? ;)