Liga Typerów - 13 edycja - dyskusje

• Podliczyłem kolejkę nr 17 - ostatnią w okresie październik - listopad. Wygrał ją z bardzo dużą przewagą Atuliti. W ogóle 51 pkt w jednej kolejce to rekord od kiedy prowadzę LT ;) Pozwoliło mu to także przesunąć się z 6 miejsca na 1 w dwóch rankingach - tym za minione dwa miesiące oraz w generalce.

Za pierwsze miejsce w okresie październik-listopad należy się kupon na 10 euro, zostanie on wręczony przez administrację forum :)

• Z kolejki 18 został nam jeszcze środowy mecz MU z Chelsea. Tymczasem w piątek startujemy z kolejką 19 - tym razem Bundesliga i ostatnia kolejka faz grupowych europejskich pucharów :)

• Kolejka 19 podliczona, 20 ruszyła przed chwilą ;)

W poniedziałek wskoczy podsumowanie kolejki 20 i do typowania kolejka 21 - będzie w niej Boxing Day w lidze angielskiej (mecze w dniach 23-28 grudnia). Kolejna kolejka przewidziana jest na dni 2-4 stycznia, więc chyba nie będzie za dużego natłoku w okresie świątecznym ;)

• Tak tak, mój błąd, przepraszam!

Drugi mecz to Everton vs Manchester City, skorygowałem rozpiskę.

Widzę, że większość czuwa i wpisała poprawnie, kolega Tyski poinformowany na PM o mojej pomyłce.

• Jutro startujemy z kolejką 22 i ligą hiszpańską. Dorzucam też kolejkę na przyszły weekend - numer 23 to będzie liga włoska.

Ponadto informuję, iż jestem w środku przeprowadzki, więc mogą się zdarzyć drobne opóźnienia w podsumowaniach :)

• Kolejka nr 23 podliczona oraz wrzucona kolejka nr 24. Tym razem padło na wracającą po zimowej przerwie Bundesligę. Ponadto zamykając kolejkę nr 23 mamy za sobą po cztery typowania każdej z lig w typerze (5x4 + 3 razy typowanie meczów reprezentacji).

Jeżeli komuś się wydaje, że może być obecnie trochę mniej ciekawych meczów to fun fact o terminarzach w tym roku: w kolejkach 22-25 nie występuje żaden mecz punktowany x2, czyli pomiędzy czołowymi drużynami naszych lig. 23.12.2023 odbyło się zaległe spotkanie Atletico - Sevilla (typowane w ramach kolejki 21), zaś następny mecz x2 to będzie Liverpool - Chelsea 31.01.2024 typowane w ramach kolejki nr 26. Ponad miesiąc przerwy. Łącznie mamy przewidziane do typowania 46 meczów x2 w ramach spotkań ligowych + te wynikające z rozgrywek międzynarodowych :)

• Podliczona została kolejka nr 26, ostatnia w okresie grudzień - styczeń. Najwięcej punktów w tym okresie zebrał Qnick, który jest członkiem teamu, więc kupon idzie do drugiej osoby w tym okresie, którą jest TheLeg.

Za pierwsze miejsce w okresie grudzień-styczeń należy się kupon na 10 euro, zostanie on wręczony przez administrację forum :)

Przypominam, że w sobote rusza kolejka nr 27 :)

• 28 kolejka wrzucona do typowania - wraca Ekstraklasa, więc wybór ligi nie był problemem ;)

Wracają też europejskie puchary, więc spasowały się najlepsze ligi razem :)

Dzisiaj końca dobiega kolejka 27, zapewne jutro pojawi się podsumowanie.

Edit: pojawiło się, podliczone.