Expedycje - jaki mnożnik

• Cześć,

Mam problem.

Mamy Uni o parametrach

X1 predkość floty

X4 surowców

I teraz tak:

Robimy expy pod surowce i nie dają jednoznacznego wynikiu.

Na X1 są za duże. na X4 za male...

Może ktoś pomóc ?

PS: przeglądam forum, ale nie mogę znaleźć.

• A o co pytasz? Eko wpływa na surowce a prędkość floty na czas lotu i opóźnienia

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Crysis -

Tak jak napisałem, "mnożnik expedycji"

Tak jak napisał Pogromca Cygana

Masz tam symulator.

Które znam, inaczej bym nie zadawał tego pytania.

I macie w nim "Prędkość wszechświat"

Flota za serwerze mam X1

EKO jest X4

Expedycje dają za dużo surowców na X1

I za mało na X4

Jak to liczyć?

Która charakterystyka jest wyznacznikiem tego ilorazu?

• Expedycje dają za dużo surowców na X1

I za mało na X4

ekspedycje są losowe wiec nie wiem jak to niby sprawdzileś. W kalkulatorze wpisujesz predkosc eko a nie floty jak napisałem.

edit: kalkulator podaje max wartość łupu więc dla x4 będzie prawie zawsze za mało, ale to trzeba wpisac żeby móc sprawdzić lie wysyłać transporterów, do niczego innego ten kalkulator się nie przydaje.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Expedycje dają za dużo surowców na X1

I za mało na X4

ekspedycje są losowe wiec nie wiem jak to niby sprawdzileś. W kalkulatorze wpisujesz predkosc eko a nie floty jak napisałem.

edit: kalkulator podaje max wartość łupu więc dla x4 będzie prawie zawsze za mało, ale to trzeba wpisac żeby móc sprawdzić lie wysyłać transporterów, do niczego innego ten kalkulator się nie przydaje.

Hej,

Świetnie ot ochodziło.

Wydawało mi sie oczywiste jak mogłem to sprawdzić.

Jeśli EKO sie liczy do _ predkość jaką daje kalkulator.

Bo jest napisane jak byk - prędkość świata.

No ale można sie domyśleć iż chodzi o jakiś współczynnik.

Jeśli twoim zdaniem po 3 miesiacach gry, to za mało raportów by stwierdzić iż jest cos nie tak to ok

Bo to jest właśnie mój sprawdzan.

Od kiedy top 1 przekroczył 5 kk pkt i ustawia sie kolejny wskaźnik.

Max surowców to ( przy x4)

28.800.000
    14.400.000
    9.600.000

Z jednej strony doszedłem do 17 kk mety MAX

i 8 kk deuka.

Raz sie trafiło 11 kk deuka.. ( jakiś odchył )

A wiekszość łópów jest na poziomie 2-3 kk

Lecz tak jak piszesz, to pewnie X4 plus formy życia :)

• Średnią wartość łatwo policzyć. Po prostu trzeba wyznaczyć najpierw podstawię zgodnie z limitem top1 i prędkością uni oraz posiadaniem pionierów. Wynosi ona BRE=280 000.

Możliwe wartości surowców są losowane jako X*BRE, gdzie X przyjmuje wartości od 5 do 100, przy czym event mały jest w przedziale od 5 do 25, średni od 26 do 50, a duży od 51 do 100. Wystarczy więc policzyć sumę trzech średnich ważonych prawdopodobieństwem ich wystąpienia.

Wynika z tego, że XŚR = 17.905, zatem i średni zysk to 17.905 * 280000 = 5 013 400 metalu. W przypadku kryształu jest to 1/2 tej liczby, a deuteru 1/3.

• Ciekawe z tym dexem, a to grasz z FZ tak? 11/9,6 da ok 14% bonusu od FZ, inaczej to nie jest możliwe.