Zbieranie artefaktów to jakiś żart

• witam, czy tylko mnie to irytuje czy tez macie podobne odczucia na temat zbierania artefaktów, wysyłanie setek ekspedycji a artefaktów przywozi po 1, 5, 50, jak znajdzie miedzy 100 a 200 to jest sukces ale to raz na 100 wysłanych misji, jeszcze jakis durny limit ich szukania wprowadzony dobowy, jak nazbierac te artefakty jak na T3 potrzeba 600 na kazde badanie w drzewku, badan jest 6 i planet powiedzmy 13-14, a dropi w jednej fali takich misji skladajacej sie z 20 flot srednio 30-50 sztuk, I kolejny durny limit 3600 w magazynie?, na nic w ogame limitow nie ma, a na artefakty sa, co to za bzdury? kto to wymyslił i co to ma na celu ?

skrobnijcie troche swoich opinii prosze na ten temat bo moze to ja mam zły punkt widzenia na to i tak jak jest jest dobrze, tylko podajcie tez prosze jakies argumenty za badz przeciw :)

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• Polecam poczytać opracowanie Lotów Rozpoznawczych

Znajdziesz tam wszystko na temat średniej liczby artefaktów na lot, koniecznej liczby lotów do zebrania pewnej liczby artefaktów i czas jaki jest do tego potrzebny.

Co do limitów to problemem nie jest limit 3600, lecz 50 dziennych lotów na nowych uni. Już wcześniej sugerowałem, że na starcie uni powinni dać 10k lotów na rozgrzewkę, ale tego nie zrobią, bo artefakty już całkiem by wyparły kosztowną opcję losowania za anty, którą jeśli dobrze pamiętam, była na początku jedyną opcją, ale GF chyba troszkę pogrzebało swoje kasowe nastawienie.

• A ja mam takie pytanko , bo dopiero teraz jakos tak zabrałem się za te formy życia .Pytanie brzmi, czy jest gdzieś jakiś magazyn na te artefakty? Można go rozbudować lub zbudować? ?Bo dostaje mnóstwo raportów że znaleziono artefakty ale ich nie zebrano bo mam pełne magazyny...no trochę to dziwne, że nie można ich "magazynować". Chyba że można , ale Ja nie wiem jak i gdzie. Ktoś w tym temacie jest bardziej obyty niż Ja?

• A ja mam takie pytanko , bo dopiero teraz jakos tak zabrałem się za te formy życia .Pytanie brzmi, czy jest gdzieś jakiś magazyn na te artefakty? Można go rozbudować lub zbudować? ?Bo dostaje mnóstwo raportów że znaleziono artefakty ale ich nie zebrano bo mam pełne magazyny...no trochę to dziwne, że nie można ich "magazynować". Chyba że można , ale Ja nie wiem jak i gdzie. Ktoś w tym temacie jest bardziej obyty niż Ja?

mozesz uzbierac tylko 3600, istnieje jedynie taka zasada ze jak masz 3599 i poleci ci 501 to bedziesz mial 4100, a jesli masz maxa to musisz wydac zeby zbierac od 0 potem