NewBie vs. MoonMen [DCPT] ~ 12799.35%

• Wrzucam w imieniu brata, który nie ma konta na forum. Brat chwilowo wrócił do gry po 10 latach przerwy i w zasadzie w 4 dni ustrzelił 3 ST, gratulacje dla niego ;-)

Parę słów o obrońcy - latałem na niego już kilka razy, ale był mocno aktywny i zawsze uciekał, choć udało mi się kilka razy ustrzelić na nim mniejsze trafienia. Grał bardzo dobrze, więc życzę mu SZO.

Kilka słów na temat okoliczności:

Obrońca padł dziś w nocy w zasadzie trochę przy okazji. Dziś w nocy na Lacercie miały miejsce zupełnie inne wydarzenia, 3 topowe floty opozycji po zejściu z urlopu prawdopodobnie pierwszy raz od dawna zagoniły nasz topowy sojusz do defensywy. Dość powiedzieć, że 4 moony 3ech różnych graczy zostały przez nas zaatakowane, z czego 1 spadł i odsłonił ciekawe rzeczy. Po postawieniu kilku lotek, kilku podstawkach i kilku pomniejszych bitwach zakończonych niewielkimi stratami po obu stronach obie strony zakończyły noc mocno wyczerpane. Mamy nadzieję, że daliśmy naszym kolegom z S_D trochę ekscytacji i przypomnieliśmy jak to jest, kiedy przeciwnicy zamiast uciekać przechodzą do konkretnego natarcia, a polujący znajdują się po obu stronach i czekają na najmniejszy błąd przeciwnika. Korzystając z okazji chcę wyrazić szacunek dla całęgo S_D, bo bardzo zgrana z nich paczka, w szczególności dla ich dowódcy, który przez całą noc towarzyszył nam niczym cień obserwując nasze poczynania i podejmując odpowiednie akcje krzyżujące nasze plany. Być może będzie jeszcze okazja wspólnie zarwać nockę !

W tym całym zamieszaniu, gdzieś koło 6tej zeskanowałem właśnie MoonMena i ku mojemu zdziwieniu ujawniłą się jego stojąca flota, którą szybko zneutralizował NewBie znajdujący się najbliżej celu.

Obrońcy jeszcze raz SZO.

Dnia 29-03-2023 xx:xx:xx następujące floty spotkały się w walce:

Agresor NewBie

Pancernik 61.235

Niszczyciel 8.042

Reaper 7.918

Obrońca MoonMen [DCPT]

Lekki myśliwiec 38.345

Ciężki myśliwiec 6.500

Krążownik 8.400

Okręt wojenny 5.936

Statek kolonizacyjny 2

Recykler 2.200

Sonda szpiegowska 44.800

Bombowiec 1.795

Niszczyciel 1.770

Gwiazda Śmierci 40

Pancernik 7.088

Reaper 572

Po bitwie...

Agresor NewBie

Pancernik 58.805 ( -2.430 )

Niszczyciel 7.832 ( -210 )

Reaper 7.738 ( -180 )

Obrońca MoonMen [DCPT]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

0 Metalu, 75 Kryształu i

201.766 Deuteru

Agresor stracił łącznie 261.600.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 2.379.420.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 740.886.842 metalu i

539.048.159 kryształu.

Agresor przejął łącznie 201.841 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 640.086.842

Kryształ: 421.448.234

Deuter: -42.998.234

agresor zyskał łącznie 1.018.536.842 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -1.268.385.000

Kryształ: -878.580.075

Deuter: -232.656.766

obrońca stracił łącznie 2.379.621.841 jednostek.