Pogaduchy Universum Lacerta

• Witam wszystkich :) mam na Imię Tomasz , w ogame grałem wiele lat temu na bardzo starym universum o numerze 12 :) po wielu latach nie grania postanowiłem się ponownie zalogować do gry :) jak się okazało "nowa" dla mnie szata graficzna przestała być problemem i nawet przyjemnie się gra , wspomnienia wracają :) , zakładam ten temat abyśmy mogli luźno porozmawiać o tym co słychać na naszym uni :) mam nadzieje że znajdą się chętni do rozmów :) rzecz jasna liczę że rozmowy będą na poziomie bez zbędnych wyzwisk i szydzenia :)

na początek może wypowie się ktoś na temat aktualnej topki naszego uni , dziś mija 34 dzień od startu , według statystyk uni najlepszym graczem jest sebastan 123456

czy ktoś potrafi wyjaśnić skąd taka przewaga nad graczami z top 10 universum ??

obecny ranking prezentuje się tak :

• fajnie by było gdyby ktoś również napisał coś o aktualnej sytuacji ogame , to znaczy czy grają jeszcze osoby które potrafią liczyć floty wysłane z moona na pz (podaje najłatwiejszą metodę liczenia flot) :)

powiem szczerze że mija mi drugi tydzień gry na uni i jakoś nie udało mi się poznać żadnego gracza który zna tą grę , większość to gracze nowi lub ci którzy nie grali bardzo dawno i nie wiedzą nawet co to fs

• Ciężko opowiedzieć o sytuacji serwera o którą pytasz, bez wyzwisk i obrażania niektórych elementów lub nawet sojuszy, co doskonale sam możesz zauważyć przeglądając tematy ST.

Skąd taka kosmiczna przewaga? Ogame to gra p2w, a jak trochę pokombinujesz to możesz kupić wszystko z 40% taniej niż reszta kosztem 3 dniowego bana.

Support ma to gdzieś, a Niemiec się cieszy że hajs leci, na 20sto letniej grze postawionej na serwerze z ziemniaka.

Sytuacja ogame jest smutna, gracze dzielą się na tych co wiedzą jaka strategia dopcha ich szybko do top 100 i na tych co twierdzą, że grają rekreacyjnie nic o grze nie wiedząc - co sam już zauważyłeś. Nie pochwaliłeś się jaką masz topke zdobytą przez te 2 tygodnie, co mogłoby bardzo pomóc w określeniu do jakiej grupy trafiłeś :)

Jak tylko dostaniesz się do w miarę ogarniętego sojuszu to wiedza, którą Ci przekażą jest warta więcej niż surowce i szybciej wyniesie Cie na porządne miejsce ale uważaj - czym więcej wiesz i widzisz tym bardziej się odechciewa. Z wysokim miejscem idą w parze przekręty, pushe, sprzedaże kont, multiki, szpiegi w sojuszach czy inne chamskie podchody. Wszystko to, a nawet więcej bez problemu zobaczysz na tym forum i na allegro :trollface:

Najważniejsze to moim zdaniem nie zniechęcać się i jeśli jeszcze jesteś w tej kategorii poniżej top 300 to cieszyć się grą z graczami, którzy nic nie wiedzą - jak sam zauważyłeś :)

Ta masa ludzi o której mówisz to osoby, które wróciły po latach zachęceni reklamą głównie aplikacji mobilnej, a grając w ogame przez ten niedopracowany, graficznie obrzydliwy i wprowadzający w błąd w każdym aspekcie "twór" - tak właśnie będą grać. Aplikacja podpowie im "turtle Mode" więc bez zastanowienia będą budowali obronę nie wiedząc co to księżyc i nie wiedząc, że ta obrona nic nie da.

Wszystko to kwestia chęci. Ogame pomimo, że mechanicznie jest prostą grą, a wiedzy ogólnej tu prawie mieć nie trzeba, to żeby jakoś to szło warto na chwilę przysiąść i chcieć. Chcieć pogadać z ludźmi, poczytać w internecie co z czym się je i poświęcić troszkę więcej czasu niż 2 wejścia po 5 minut na dobę :)

Chyba nikogo oficjalnie nie obraziłem;):)

• Co tu dużo mówić , nie ma za bardzo co . Jak widać nie za bardzo się orientujesz. Top 1 na Lacerta to samo eko robione na anty. I nie ma sie tu do czego doczepić. Wiec nie wiem czemu się dziwić. Wydajesz Anty na grę - lecisz w topkę. Tak jest na każdym nowym serwerze - tydzień, góra dwa już ktoś wyskakuje powyżej 100 mln pkt. Pusze, anty i inne takie.

Sytuacja serwera jest taka że na 400 osób online, 300 to multikonta, boty. I tyle w temacie. Tak jest , i będzie na każdym kolejnym serwerze.

A ty Gersard zamilcz, bo za bardzo cwaniakujesz i skończy się to złomem, albo za chwile okaże że sam na multikontach siedzisz. Bo jak na razie to ciągle na banie za krętactwo.

• Hahaha tak jak Gersard powiedział, ja też po latach wróciłem zachęcony apką mobilną, z tym że zostałem... i gram tylko na kompie :D

O.. idzie z mobilką :D

Chociaż jedno trzeba przyznać - do tego, z tą ilością elementów na ekranie ciężko stworzyć coś "mobilnego". Myślę, że od ekranu 10-12" można gadać hahaha (czyli pełna wersja strony haha).

• czy ktoś potrafi wyjaśnić skąd taka przewaga nad graczami z top 10 universum ??

ewenem3nt niestety stary klimat już tutaj nie wróci :( i pomimo kilku ciekawych rzeczy jakie pojawiały się w ostatnim czasie (eventy, klasy czy dodanie form życia) nie ma co liczyć, że będzie inaczej ;( Co nowe UNI to ciągle te same dylematy, pojawia się taki jeden z drugim nakupują paczek i szczęśliwi :) Dlatego jeśli chcesz grać to musisz zaakceptować taki stan rzeczy. Są czasami oczywiście też chwile umilające taki beznadziejny stan rzeczy (ktoś np. okradnie taki paczkomat lub pojawi się grupa innych dopaczkowanych którzy w ACSie wyeliminują innego paczkującego) ale to wyjątki. Co do aplikacji mobilnej o której wspominano wyżej to się nie wypowiem bo nie testowałem jej, ale z relacji od innych kolegów wiem, że to najszybsza droga do złoma :) Żeby było jeszcze weselej to dochodzi kwestia wydajności ostatnio otwieranych serwerów, to również może zniechęcić. Z takich fajnych rzeczy, jakie tutaj jeszcze pozostały to nadal można spotkać różnych zabawnych ludzi i czasami nieźle się ubawić 8o Tutaj takim miłym zaskoczeniem może być to, że najczęściej wracają właśnie Ci starzy gracze tacy jak ty, którzy myślą że ogame to nadal taka fajna gra przeglądarkowa (część z nich zostaje, ale raczej większość po zaznajomieniu z nowymi regułami ucieka).

Na nasze szczęście istnieją inne alternatywy (klony ogame), gdzie można się też dobrze pobawić w latanie statkami i kopanie, więc jakiś tam wybór jeszcze nam pozostał.

Pozdrawiam.

UNI 22 TPM | UNI 38 FearFactory | Mizar - WOWWW | Kalyke - WOWWW | Kerberos - T3S

It's nice to be important, but it's more important to be nice.