populacja

• Czy ktoś też ma takie czary jak ja, że przy odświeżaniu planet populacja umiera, znika czy cholera wie w jaki inny sposób się zmniejsza?

Odświeżam sobie planety, żeby zapisać ile gdzie sury mam dosłać i widzę, że populacja się wydobywa, chociaż dzień wcześniej była na maksa.... No okej jakiś lag czy coś - chociaż nie powinna zniknąć, ale ok. Powysyłałam sobie surowce na kolonie i klikam badania bo mogę resetować. No więc resetuję sobie kolejno badania i na tej planecie, gdzie populacja zmalała, po nieudanym losowaniu i przywróceniu poprzednio wylosowanych patrzę, że miks do surowców z 3 poziomu jest na czarno, gdzie przed resetowaniem był normalnie aktywny. Patrzę ile mam populacji, a tam zamiast ponad 2kkk, zaledwie 750kk....

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Jeszcze nie widziałem takiego błędu, u mnie jedynie przy odświeżaniu strony \ zmiany planety to na chwile licznik populacji zmienia kolor z czerwonego na biały jeżeli jest max limit, a tak to wszystko było ok oczywiście o ile jest żarcie na full bo inaczej to ta umierają

• żarcia nie mam full, tylko na tyle by populacji starczało na ten miks z 3 poziomu, ale mam tak na każdej planecie zrobione i od paru dni właśnie zauważyłam, że na losowej planecie/planetach (bo 2 dni temu populacja magicznie umarła na 4 XD ) populacja maleje do tych ok 750kk i odnawia się

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• jesli najedziesz na populacje masz takie info jak mieszkania i nasycenie pilnuj zeby nascenie bylo wieksze niz mieszkana to nie beda umierac

to nie ma znaczenia bo wtedy umrą do jakiejś tam liczby która jest w stanie się utrzymać za daną produkcję jedzenia. Druga sprawa to taka, że gdyby o to chodziło to wszędzie zerowałoby mi populację, a ta się resetuje na losowych koordach. Wszędzie mam tak samo budynki rozwinięte 64 do 66 I to już ze 2 tygodnie będzie jak mam tak rozbudowane a od kilku dni populacja znika

pnZMuihsj

S. King

• jak nikt nie patrzy to się rozmnażają ponad stan nawet im żarcie nie potrzebne a jak się wyjdzie na planetę to zaczynają umierać

To mi przypomina Efekt Zenona z fizyki kwantowej.

:D Jak zaczniemy zerkać to zjawisko spowalnia. :D

W uproszczeniu oczywiście. :D

Na Bermudzie było tak samo, w dziwny sposób populacja znikała i rosła pomimo żywności.

Może nie naprawili tego.

• Z jakiegoś powodu wyłączył mi się bonus z Akceleratora Metamorfozy na wszystkich planetach.

Przykład

Jeszcze przed chwilą miałem stabilną populację 6,3 miliarda, bez problemów z wyżywieniem. 3,2 miliarda z mieszkań i 96% bonusu z Akceleratora.

Teraz wygląda to tak, jakby bonus się wyłączył 0_0

Tak wygląda okienko Populacji: https://images90.fotosik.pl/630/cc30ab5a9ebc4fc4.png

Liczba mieszkań spadła do wartości podstawowej wynikającej z Refugium: https://images91.fotosik.pl/629/92e0b7f17f2e5cca.png

A bonusu 96% z Akceleratora brak: https://images89.fotosik.pl/631/1f46041f87b3ae26.png

Nadwyżkowa populacja zaczyna zużywać jedzonko i za chwilę zacznie umierać :(

EDIT2 - zużywanie jedzenia zaczyna się w momencie przejścia na daną planetę, gdy przejdziemy np. na księżyc i wrócimy z powrotem na planetę jedzenie magicznie się odnawia i zaczyna odliczanie od nowa, od pełnej ilości...

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

Edited once, last by zefir ().

• podbijam ten temat żeby nie tworzyć nowego bo w sumie dotyczy tego samego, otóż skolonizowałem nową planetę i odpaliłem na niej Kaeleshow po czym zauważyłem że na wszystkich innych planetach (wcześniejsze kolonie) gdzie była ta forma życia wybrana to teraz zaczyna brakować jedzenia i populacja od razu umiera.

Oczywiście jak kliknę podgląd planety to ponownie jedzenie magicznie się pojawia na max żeby zaraz znów ubywać razem z populacja i tak ciągle. Nie wiem czy to wizualny bug czy nie ale to dziwne że inne populacje maja nagły problem z jedzeniem bo gdzieś jest nowa kolonia tej samej rasy..

• To i u mnie pojawił się dziwny błąd na jednej koloni. Po wylogowaniu z gry i ponownym zalogowaniu, tylko na jednej koloni populacja i jedzenie znika, i zaczyna startowac od 0. Wycina mi wszystkie badania. Będąc na koncie widze jak rośnie populacja i wyżywienie

• Ja ostatnio miałem pomimo faktu że niebylo dostatecznej ilości pożywienia populacja nie zmniejszała się ilosc pożywienia stała w miejscu a farma była o 2 lvl za słaba 🤭 teraz jest w normie populacja była na full może gf karmi miliscia 😊