u mnie ticket poki co wisi odnosnie surowcow
nie ma zwrotu nie ma odp nie ma nic
u mnie ticket poki co wisi odnosnie surowcow
nie ma zwrotu nie ma odp nie ma nic
Tak samo jak u mnie widać na załączonym powyżej obrazku, do dzisiaj zero odpowiedzi a ticket wisi jako "Your ticket is still in progress." ....
bo oni sie dalej zastanawiają co poszło nie tak
a poza tym to zaraz 1 listopad to może już wolne mają
A licznik wysokości reparacji wojennych wciąż bije i my Polska Społeczność OGejma dołożymy swoją cegiełkę - nie popuścimy niemiaszkom ani sztuki metalu czy innej surki
Ticketami zajmuje się polski Support, analizujemy każde zgłoszenie dokładnie.
Prosimy o cierpliwość i danie nam troszkę czasu.
Wszystko rozumiem, ale czy ponad tydzień to jednak nie jest zbyt długo?
Ktoś w ogóle dostał już zwrot? Ile jest takich osób?
Ja nie dostałem zwrotu, i dokładnie tak samo uważam, tydzień to już jednak jest sporo czasu na sprawdzenie czy rzeczywiście surowce zniknęły wskutek błędu w grze, oraz na zwrot surowców które najzwyczajniej w świecie wyparowały...
Jeszcze się nie przyzwyczailiście jak błyskawicznie rozwiązywane są takie czy inne kwestie xD
Ja czekam ROK czasu na jedną, błahą poprawkę i nikt mi nie zwrócił do DZIŚ tego co straciłem, więc, szybciej zniesiecie JAJO niż się doczekacie.
Nie mniej jednak - powodzenia
Mija 10 dzień i nadal nic... super .
Ticketami zajmuje się polski Support, analizujemy każde zgłoszenie dokładnie.
Prosimy o cierpliwość i danie nam troszkę czasu.
Czekacie na przedawnienie roszczeń czy jak?
Troszkę czasu już chyba minęło ...
Jeśli napiszą, że nie da się przywrócić surowców, albo jak za długo będą Was olewać to piszcie odwołanie wyżej i wyżej, trzeba potrząsnąć dobrze tym drzewem
U mnie jest zwrot. Szkoda tylko, że za te prawie dwa tygodnie GF nie przewidziało żadnej "rekompensaty".
U mnie też surowce pojawiły się na koncie.
Do mnie również wróciły wszystkie zaginione surowce