u mnie ticket poki co wisi odnosnie surowcow
nie ma zwrotu nie ma odp nie ma nic ![]()
u mnie ticket poki co wisi odnosnie surowcow
nie ma zwrotu nie ma odp nie ma nic ![]()
Tak samo jak u mnie widać na załączonym powyżej obrazku, do dzisiaj zero odpowiedzi a ticket wisi jako "Your ticket is still in progress." ....
bo oni sie dalej zastanawiają co poszło nie tak ![]()
a poza tym to zaraz 1 listopad to może już wolne mają
A licznik wysokości reparacji wojennych wciąż bije i my Polska Społeczność OGejma dołożymy swoją cegiełkę - nie popuścimy niemiaszkom ani sztuki metalu czy innej surki ![]()
Ticketami zajmuje się polski Support, analizujemy każde zgłoszenie dokładnie.
Prosimy o cierpliwość i danie nam troszkę czasu.
Wszystko rozumiem, ale czy ponad tydzień to jednak nie jest zbyt długo?
Ktoś w ogóle dostał już zwrot? Ile jest takich osób?
Ja nie dostałem zwrotu, i dokładnie tak samo uważam, tydzień to już jednak jest sporo czasu na sprawdzenie czy rzeczywiście surowce zniknęły wskutek błędu w grze, oraz na zwrot surowców które najzwyczajniej w świecie wyparowały...
Jeszcze się nie przyzwyczailiście jak błyskawicznie rozwiązywane są takie czy inne kwestie
Ja czekam ROK czasu na jedną, błahą poprawkę i nikt mi nie zwrócił do DZIŚ tego co straciłem, więc, szybciej zniesiecie JAJO niż się doczekacie.
Nie mniej jednak - powodzenia ![]()
Mija 10 dzień i nadal nic... super .
Ticketami zajmuje się polski Support, analizujemy każde zgłoszenie dokładnie.
Prosimy o cierpliwość i danie nam troszkę czasu.
Czekacie na przedawnienie roszczeń czy jak?
Troszkę czasu już chyba minęło ...![]()
Jeśli napiszą, że nie da się przywrócić surowców, albo jak za długo będą Was olewać to piszcie odwołanie wyżej i wyżej, trzeba potrząsnąć dobrze tym drzewem ![]()
U mnie jest zwrot. Szkoda tylko, że za te prawie dwa tygodnie GF nie przewidziało żadnej "rekompensaty".
U mnie też surowce pojawiły się na koncie.
Do mnie również wróciły wszystkie zaginione surowce![]()