Błąd kolejkowania/lag gry powodujący odbicie od planety

• Moze jestem za glupi i bog gry Unavit zdola policzyc lepiej ode mnie

speed floty x2

nadprzestrzenny lvl 15

z pozycji 8 na 12

Flota wysłana

22:54:33

Przybycie

12:52:00

Zawrotka

07:27:22-23-24 (7:27:22 flota znajdowała się na falandze, 7:27:24 już nie było nic na falandze)

Powrót

16:00:11-15

Atak wpadający 16:00:15

Sury wyfarmionej 0
    Sury na planecie? 2kkk

Jeśli uciekł flotą, bez surowca, który został na planecie dlaczego nic nie zostało wyfarmione?

• Nie wstyd Ci sie ośmieszać na forum z tym wpisem? :D Widać pierwszy raz grasz flotą, punktów i statków dużo wszystko za $, za to skila brak, my wiemy, masło wie, i wielu innych też wie, a Ty nadal pukaj sie w czoło, co sie wydarzyło.. haha

• Dokładnie, trzeba brać poprawkę na zaokrąglenie. Ostatnio sam się o tym przekonałem :D Wlot w tej samej sekundzie i klops :rolleyes: Tak więc lepiej dać tę 1-2 sec póxniej i wsiooo ;) Sikalafou :saint:

• zaokrąglanie w sekundzie, oplułem monitor xd
    tym lepsze jest to pytanie, dlaczego flota maksymalnie mogąca wrócić 16;00;15, wracała 16;00;17?
    juz nawet zrozumialbym miniecie sie lotem na te sama sekunde, no ale nie, trzeba powyzywać, pokazać ze jest się lepszym zamiast podjąć jakąkolwiek dyskusję, czy w tę grę gra juz naprawde sama patologia?

• Od kiedy w takim razie zaokragla do góry?
    Albo jeszcze lepsze pytanie, dlaczego raz zaokrągla do góry, a raz do dołu, jesli nie pokazuje nam setnych sekundy powinno zaokrąglać za każdym razem tak samo, dokładnie tak jak działało to przez ostatnich 16 lat

• kliknąłeś falę w momencie zawrotki obrońcy. u Ciebie był czas 24 sekundy, że już nic leci ale gra zaistniały fakt przemieliła na 25 sekundę, bo te milisekundy czy jak się to tam zwie już wskazywały na 25s Na fali 1 sekunda różnicy w locie, ale na powrocie są już 2 i stąd taka niespodzianka.

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Od kiedy w takim razie zaokragla do góry?
    Albo jeszcze lepsze pytanie, dlaczego raz zaokrągla do góry, a raz do dołu, jesli nie pokazuje nam setnych sekundy powinno zaokrąglać za każdym razem tak samo, dokładnie tak jak działało to przez ostatnich 16 lat

To co pokazuje Ci się na stronce nie zawsze musi być identyczne z tym co jest na serwerze. Może czasy zdarzeń są zapisywane z dokładnością do milisekund na serwerze, ale programisci na froncie zaokrąglają (albo i ucinają) do sekund?

Tym sposobem w jednej sekundzie można by wrzucic 1000 zdarzeń, które byłyby uporządkowane, ale Ty zobaczyłbyś je jako losowo ustawione w tym samym momencie.

Oczywiście można dyskutować o tym co jak zdarzenia będą w tej samej milisekundzie, ale to raczej nie problem gracza, tylko OGejma.