Aktywacja [X] przedmiotów jednocześnie.

• Cześć,

W dobie mulącego jak Internet Explorer Ekwipunku (i nie tylko) proponuję wprowadzenie możliwości aktywowania więcej niż jednego przedmiotu (newtron/detroid/ośmiornica) jednocześnie. W przypadku dopalaczy wydobycia też przydałaby się opcja aktywacji danej dopałki na wszystkich planetach jednym kliknięciem.

Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam,

Piort

• Bywają subtelne zmiany, na które może i zwraca się uwagę, jednak jak dotąd nie zauważyłem, żeby ktoś o wspomniał o tej. Dawniej (jakoś około rok z hakiem temu) w shopie po kliknięciu itemu, refresz strony kierował do miejsca ekwpunku, które wybieraliśmy. Dziś kieruje do sklepu. Moja dedukcja podpowiada mi, że lagi + obecne kierowanie do shopu miało za zadanie kupywanie przedmiotów niezamierzenie (to mniej logiczny, ale na czas tej zmiany niekoniecznie - argument) + komercja, czyli nie oglądaj tego co masz, tylko to co możesz kupić. Nieważne, że i tak robię dość regularnie zakupy w grze, niektórzy tego nie robią. Mój wniosek = dba się o nowych graczy, których i tak nie ma tyle, co mieli dawniej. Dalej idący wniosek = czemu by nie dać więcej płatnych opcji. Etc, etc. Tylko domniemam, że tak rozumują. Nie oznacza to, że tak musi być.

Co do meritum - ten pomysł był już zgłaszany. AGO/AGR ma opcję budowania kolejki stoczni/obrony x10 (1+9 kolejki) wyznaczonej liczby. Lubię tą grę, ale GF nie dba o OGame tak, jakby gracze chcieli.

• Bardzo ciekawy pomysł :) też jestem za.

Ruda: Oct 25th 2023

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

Logitech: Aug 22nd 2021

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie - konto typowego spamera.

PS. Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF