Nowy serwer Halley

• Cześć,

Wczoraj ruszył nowy serwer Halley jako pierwszy z formami życia. Mam pytania:

1. Dlaczego nie ma dostępnych form życia? :/
    2. Jak to możliwe, że na serwerze działającym 1 dzień są już ludzie mający po 100k pkt w rankingu i po 2kk floty?
      Jeśli to kwestia hajsu, to jest to kolejny dowód na to, że ta gra umiera i traci kompletnie sens. :lool:
  • Serwer live z formami życia o którym mowa jest otwarty w społeczności EN :) Wszystko jest wyjaśnione w tym poście: 11.07: Formy Życia trafiają na pierwszy serwer!

Panda dzięki za szybką odpowiedź. Czytałem wcześniej i teraz jeszcze raz ten post, ale nie znalazłem informacji o tym że rusza na EN :)

Czy zespół Ogame zamierza coś zrobić z tymi kosmicznymi przyrostami za hajs? :/

• Czytałem wcześniej i teraz jeszcze raz ten post, ale nie znalazłem informacji o tym że rusza na EN

Cytat z postu "Nadszedł czas na kolejny krok! 11 lipca otworzymy nowe uniwersum z nową aktualizacją Form Życia.

Wybraną społecznością dla nowego serwera jest OGame.org i będzie nosić nazwę Halley."

Co do pytania o korzystanie z opcji płatnych, to każdy gracz ma prawo z nich korzystać i i jest to opcja która raczej nie będzie zlikwidowana.

• Panda nie chodzi mi o całkowite zlikwidowanie płatności, bo wiadomo że firma chce zarabiać. Ale chodzi o to hajs powinien ułatwiać jedynie grę, podgląd imperium itp, przyśpieszenia budowy itp. Ale koksowanie konta za hajs sprawia, że gra traci kompletnie sens. Za hajs możesz sobie kupić pionki z diamentów i szachownice ze złota, ale gra traci sens gdy za hajs możesz przywrócić zbite pionki, dowolnie wymieniać pionki i cofać ruchy. To już nie są szachy. Tak samo ta gra traci sens. To jest dość poważny problem w tej grze. Może czas najwyższy zrobić ankietę i poznać zdanie wszystkich graczy? Z kimkolwiek nie rozmawiam to to jest główna przyczyna, dla której rozważają porzucenie gry.