Niuchacz ?
Harry Potter
-
- Rozrywka i Hobby
- Quiz
- Ruda
-
-
Niuchacz ?
Niuchacz spełnia większość kryteriów, oprócz ostatniego - oddania za informacje.
Nazwa tego zwierzaka też zaczyna się na literę "N"
-
Nieśmiałek?
-
-
Jak udało się Regulusowi Blackowi wejśćw posiadanie horkruksa?
-
Jak udało się Regulusowi Blackowi wejśćw posiadanie horkruksa?
dzięki stworkowi. Nie pamiętam dokładnie jak to bylo, ale Voldemort poprosił regulusa o "użyczenie" domowego skrzata, aby sprawdzić czy horokruks jest odpowiednio chroniony. Regulus użyczył, stworek sprawdził a następnie wszystko przekazał dla swojego pana dzięki czemu regulus wiedział jak pokonać przeszkody w drodze do horokruksa.
-
-
Zatem zadaję:
Pytanie dotyczy lokalizacji pewnego grobu.
Pierwsza podpowiedź:
Jest to grób założycieli Szkoły Magii i Czarodziejstwa, lecz nie chodzi o Hogwart Wiadomo, że tych szkół opisanych zostało kilka, lecz Rowlling tak na prawdę opisała tylko i wyłącznie grób założycieli tej jednej jedynej szkoły.
Druga podpowiedź:
Założycielami tej szkoły było małżeństwo.
Pytanie: Gdzie znajduje się grób założycieli tej szkoły?
-
W zamku Ilvermorny?
-
Nie
-
Ilvermorny
-
Ja nie pytam o szkole magii lecz o grób. Ten grób nie znajduje się na terenie żadnej szkoły, choć jest grobem małżenstwa założycieli
Edit
Dobra podkręciłem trochę z pytaniem xd miało być trudne a odwaliłem glupote. Trochę za szybko pisałem. Chodziło mi o grób RODZICOW założycieli jednej ze szkół magii.
-
Groby państwa Boot leżące w lesie niedaleko Plymouth.
-
Groby państwa Boot leżące w lesie niedaleko Plymouth.
brawo zadajesz Ruda
-
Jak nazywa się miejscowość w której mieszkają sami czarodzieje?
-
Hogsmeade
-
-
Po śmierci Moody'ego jego oko zostało w posiadaniu pewnej osoby, która kiedyś pełniła funkcję nauczyciela obrony przed czarną magia. Ta osoba wykorzystała ten Artefakt w dość niecnym celu. Jakim?
-
Umbridge przyczepiła je sobie do drzwi w swoim gabinecie w ministerstwie aby "mieć oko" na pracowników
-