Mała podpowiedź : Rzecz dzieje się w ostatnich 2 tomach powieści
Harry Potter
-
- Rozrywka i Hobby
- Quiz
- Ruda
-
-
Widzę że nie za bardzo pomogłem to postaram się bardziej: Hermionie (podobnie jak Harremu ) też bardzo nie podobała się cała ta sytuacja. I czuła się przez to przybita.
-
Mnie po głowie chodzi dolina Godryka i spotkanie z Nagini... ale książkę czytałem dawno temu i nie pamiętam dokładnie, czy była tam taka właśnie scena.
-
No dobra może za trudne wymyśliłem. Poprawna odpowiedź to Hagridowi. Hagrid był obrażony na Harrego ,Rona i Hermione bo na 6 roku zrezygnowali z Opieki nad magicznymi stworzeniami. Gdy w/w 3 poszła się z nim spotkać po eliminacjach do drużyny Gryfonów Hagrid Zatrzasnął im drzwi przed nosem na co Harry wyciągnął różdżkę i zagroził że jak nie otworzy to wyważy drzwi.
-
Kto umieścił Bazyliszka w Hogwarcie?
-
Salazar Slytherin stworzył Komnatę Tajemnic i umieścił w niej potwora − Bazyliszka.
-
Zgadza się, zadajesz @m fox
-
Organizacja założona w 1970r.
Rozwiązana po jedenastu latach by po kolejnych czternastu zebrać się ponownie.
O jaką organizację chodzi.
-
Zakon Feniksa
-
Dobrze - zadajesz.
-
Kto zamknął Gospodę pod Świńskim Łbem podczas bitwy o Hogwart ?
-
Babcia Nevilla Longbottoma, tylko ona chyba zamknęła przejście pomiędzy Hogwartem, a Świńskim Łbem, a nie drzwi do gospody ;p
-
Babcia Nevilla Longbottoma, tylko ona chyba zamknęła przejście pomiędzy Hogwartem, a Świńskim Łbem, a nie drzwi do gospody ;p
Dobrze. Twoja kolej
-
W której książce Harry Potter po raz pierwszy spotyka Cho Chang?
-
W 3 części Harry Potter i Więzień z Azkabanu.
-
W 3 części Harry Potter i Więzień z Azkabanu.
Dobrze, teraz ty
-
Kto robił największe postępy w Gwardii Dumbledor'a ?
-
Neuville Longbottom
-
Neuville Longbottom
Dokładnie tak. Teraz Ty.
-
W 5tej klasie Harry podpadł pewnemu nauczycielowi, w ramach odbywania kary nabawił się pewnej "dolegliwości"
Kto i czym mu pomógł, oraz do czego również przy okazji posłużył ten składnik?