Posts by Fox

333.jpg

Jeśli jacyś nowi/słabi gracze potrzebują moona a nie mają możliwości się obecnie z nikim wymienić to zapraszamy do Masówki na Bharanim Uni ;)
    Zasady darmowych moonów znajdziecie na naszym discordzie i oczywiście jako nowodołączający lądujecie na końcu kolejki ;-)

Jako Masówka jesteśmy bardziej nastawieni na social i zabawę for fun aniżeli na podbój całego uni dlatego też z chęcią wspomożemy nowych graczy by mieli łatwiejszy start i by nasze uni nie wymarło zbyt szybko.

Z chęcią także przyjmiemy każdego kto zechce przyłączyć się do akcji jako darczyńca :)

No ale to tak się dzieje niezależnie od speedu uni, a ja nadal obstaje że x1 dłużej żyje bo rzadko takie wychodzą, tak czy owak wiadomo że po paru miesiącach już tam prawie nikogo nie ma i wszyscy czekają na nowe uni.

To dlaczego tak się dzieje to już jest osobny i obszerny temat bo to nie tylko kwestia częstego wypuszczania nowych uni ale też np paczkomatów którzy niszczą każde uni, tych wszystkich płatnych boostów itp itd. i gdy rywalizacja staje się niesprawiedliwa ludzie odchodzą, wiadomo.

Tak czy siak jak ktoś nie ma aspiracji bycia top 1 to spokojnie może wbijać razem z nami na speed x1 ;)

Nawet jeśli jest takowy proceder u nas większy a u nich mniejszy to rozwiązanie problemu poprzez blok dla wszystkich jest po prostu pójściem na łatwiznę, mamy takiego kogoś jak GO, SGO, niech się tym zajmują, wyśledzenie takiego sprzedawczyka raczej nie jest trudne jak gość ciągle wysyła surkę do randomowych ludzi z którymi nawet w sojuszu nie jest.

Albo chociaż pozmieniać te zasady i umożliwić wysyłanie tylko do sojuszu w którym jest się powiedzmy X dni oraz do znajomych których się ma X dni i już jest lepiej dla uczciwych graczy.

Coś w każdym razie dałoby się z tym mądrzejszego zrobić a nie tylko blokada dla wszystkich i z bani.

Szczerze, patrząc na tabele otwieranych Uni to z doświadczenia podpowiem Wam, że dużo większą szansę mielibyście na US.

Szansę na co :P
    Idziemy na x1 bo... bo tak. Każdy ma swój powód zapewne, także nie będę mówił za innych powiem za siebie: po prostu x1 na PL było pół roku temu, generalnie pojawia się bardzo rzadko i zwyczajnie chce mieć czas na zrobienie dwójki zanim ktoś do mnie wleci ;-)
    Ja jestem z czasów gdzie w ogóle nie było speed uni, był tylko x1, tylko komandor do kupienia i tyle. Obecnie to przy badaniach x20, przy tych wszystkich oficerach, generałach, formach życia można sobie tak zboostować te prędkości że nawet na x1 jesteś właściwie w chwile u sąsiada w tym samym układzie, a jak do tego dołożymy speedy x4 no to już jest jakiś kosmos.

Floty co chwile spadają, ludzie spadają z uni tak samo i zaraz jest wymarłe, na x1 powinno się to dłużej trzymać.

A najważniejsze, strefa czasowa. Można latać w dzień na bfsy tubylców, bo śpią

Też tak myślałem, była już o tym dyskusja chyba na disco i ktoś stwierdził, że to nie jest takie oczywiste ;) Być może ten ktoś się odezwie jak to przeczyta i wysunie swój kontrargument, bo ja generalnie na US nie grałem więc tylko mogę spekulować.

Tak czy siak wybraliśmy już ten EN-UK więc niech tak już zostanie, jest już 12 osób chętnych na disco więc nie będziemy wprowadzać kolejnego zamieszania.

Większy złom z ataków i 30% z obrony, jak już się wybierzecie na bunkrownika jakiegoś to chociaż będzie jakiś zysk xd

No ale to tutaj zakładasz że na x1 idą jacyś flociarze :D Polemizowałbym.

Mniejszy świat (6 gal, a nie 9, chociaż jakichś ludzi czasem spotkacie)

Także to też jest może plus dla flociarza :D

Mniejsza prędkość badań i mniejsze Eko, paczki i skracacze nie będą dawać aż takiej przewagi jak na engb

To mi nie robi zbytniej różnicy czy będzie x8 p2w czy x10 p2w

Więcej anty na start i ładowność sond, można kolonie dalekie rozbudować szybciej niż 2 godzinnymi transportami

2h stracone przy czasie gry pół roku czy rok.
    To też chyba jakiś syndrom flociarza który musi mieć wszystko szybko bo już na starcie wie że długo tu nie zabawi :P

Szczerze wątpię że na en surowce nie są sprzedawane, to jest multi kulti serwer bardziej aniżeli tylko englisz, brazole, ruscy, hindusi, pewnie pełno tego tam i żaden z nich nie wpadł na robienie hajsu na surowcach?

Do tego nie ukrywajmy że to jest raczej promil, większość po prostu wysyłała ziomkom z sojuszu nadwyżkę surowców.

Także po mojemu to jest zwyczajne pójście po najmniejszej linii oporu, po co ścigać te dwie osoby co chwila na nowych kontach na nowych serwerach, dajmy przepis że nie wolno wysyłać surki i z bani.

Niemniej co nas uczciwych graczy to wszystko generalnie obchodzi... dla nas istotne jest tylko to że robią bloka na wysyłanie surki bo sobie nie radzą z ganianiem tych kilku nieuczciwych osób.

A tak serio, no życzę Wam powodzenia, granie na zagranicznych ciężka sprawa, oby chętnych nie brakowało.

Czy ja wiem czy ciężka, więcej ludzi gra, lagów przynajmniej na UK ponoć nie ma, ja tam jeszcze nigdy nie grałem więc dopiero będę testował, do tego nie ma tych delikatnie mówiąc dziwnych zapisów że nie wolno ziomkowi wysyłać surowców... swoją drogą jak to jest że PL ma takie restrykcje a UK nie ma...? Trochę tutaj śmierdzi jakąś dyskryminacją żeby nie powiedzieć mocniej.

Dzień Dobry,

Z racji tego, że na PL tworzy się kolejny x10 speed to postanowiliśmy pójść na nowe uni na serwerze EN (UK) o nazwie Yin który otwiera się 2 lutego (piątek) 2024r.

Plan jest taki, że na początku tworzymy MASÓWKĘ i przyjmujemy każdego jak leci, selekcja będzie po tygodniu-dwóch, tak by na początku łatwo było chociażby z PMami czy handlem.

Każdy chętny do dołączenia mile widziany.

Zbieramy się tutaj: https://discord.gg/TCQUZwz2Xe

Statystyki serwera:

• Economy x10
    • Fleet Peaceful x1
    • Fleet Holding x1
    • War Fleet x1
    • Research x20
    • Galaxies 9
    • DF 50%
    • DiDF 0%
    • 0.5 Deuterium consumption
    • +25 Fields
    • Probes with cargo OFF
    • ACS ON
    • 8.000 DM

• Deuterium on Debris Fields ON
    • Flight time/consumption ignore empty systems OFF
    • Flight time/consumption ignore inactive systems OFF

• Category: Miner

https://board.en.ogame.gamefor…-yin-opening-february-02/

Czy jest planowane uni ze speedem dla tetryków czyli prędkość flot x1 oraz czy jest w planach jakieś nowe uni bez form życia? Rozumiem że się ktoś napracował przy tych formach ale dla mnie zbędny gadżet.