Posts by Lopez

Niech zrobią Uni bez anty ale z abonamentem, powiedzmy 10ziko na miecha i tyle.

10 zl?! nie lepiej 5 zl ? :D

Co do autora. Anty nie złomuje ... ułatwia , ale nie złomuje. Gdyby ludzie lepiej się pilnowali to tą anty można byłoby sobie w tyłek wsadzić :D

Z informacji jakie otrzymałam na Discordzie serwer działa bez zarzutu.

Czy nadal macie problem z korzystaniem z gry?

Ty to zawsze masz odpowiedz , zawsze głupią ...

Co mnie discord obchodzi ? Czy to nie Wy ostatnio wysylaliscie pw w grze , że forum jest częścią gry i trzeba tu zaglądać ?

Jak ludzie zaglądają i piszą co nie działa to Ty odpowiadasz co ludzie na disco pisza... a obok ... mi to lata.

Czytaj co tu piszą , a nie tam.

Nie dziala poprawnie i z każdym dniem jest coraz gorzej! Były przerwy kilkusekundowe , pozniej minutowe , teraz juz 40 minut nie dziala.

Faktycznie bez zarzutu...

Pamiętajmy że możliwość kupienia surowców istnieje od bardzo dawna, zmienił się tylko sposób obliczania ilości tych surowców, uni bez paczek, zakup surowców na starych zasadach, tyle kropka.

I tu jest sedno całej sprawy . Wcześniej gracze zarabiali , teraz zarabia GF . Wcześniej stać było wszystkich , teraz nielicznych.

I pomyśleć , że ktoś wierzy , że te czasy wrócą...

dlatego dalej twierdze , że to wojna biedaka z bogatym.

A ja twierdzę, że ta dyskusja przerodziła się w wojnę między ogarniętymi a amatorem idiotą, dla którego komandor to to samo co paczki.

Ogarniętymi , którzy nie potrafią poradzić sobie z grą z paczkami ... :D

Chyba , że chodziło Ci o to , że ja jestem ogarnięty , a Ty idiotą bo płaczesz przez paczki . To całkiem prawdopodobne.

Nie wyrywaj zdania z kontekstu baranie . Nie napisałem nigdzie , że to jest to samo , tylko napisałem , że każdy dodatek płatny spełnia określoną rolę i każdy jest zły.

Coś co jest za realne pieniądze jest takie samo. Nie można podzielić tego na dobre i złe , ani na mniej szkodliwe , ani bardziej.

Sztab jest za kasę , daje profit , paczki są za kasę ( nie dla Ciebie biedaku ) i też dają profit.

Teraz dowaliłeś do pieca. Chcemy AM ale nie chcemy paczek. Aż się popłakałem.

Czyli moja teoria na biednych i bogatych ma tu sens :D Ide stąd bo żal czytać takich baranów i hipokrytów.

Większość osób czyli ile ? 10-15 z 1500 rejestrujących się na nowym uni ? Super argumentacja i sugestia...

Nie komandor to nie jest usprawnienie gry . To jest dodatek który daje znaczącą przewagę na początku gry i lekko w poźniejszej fazie.

Mechanik który daje dodatkową energię , gdzie inni muszą ciułać na satelity ( w początkowej fazie każda jednostka kryształu jest na wagę złota).

Technokrata który daje dodatkowy lvl szpiega , który jest potrzebny do dalszej kolonizacji planet.

Geolog , który pozwala na więcej surowców , a zarazem więcej punktów.

Admirał , który pozwala na większą ilość flot , więcej transportu , więcej ataków itp.

6 dodatkowych ekspedycji gdzie jedni bez nich zrobią 70 ekspedycji na dzien , gdzie inni zrobią 140 ...

To wszystko sprawia , że zdobywa się więcej punktów za pieniądze.

Dołożyć do tego detroid , newtron , ośmiornice to już robi się bardzo przyjemnie.

Paczki ? To kolejny dodatek , który sprawia , że możemy mieć praktycznie wszystko.

Dlatego nie pisz mi , że paczki są problemem , bo dla mnie problemem jest to wszystko co wyżej napisałem i reszta o czym nie wspomniałem ( można tak wymieniać ).

To nie paczki zaburzyły balans gry tylko wszystko co jest za $. Ty stawiasz się za tymi co nie kupują paczki bo uważasz , że są złe.

JA postawie się za reszte , którzy nie kupują sztabu i też są w 4 literach.

To nie jest jak kiedyś tylko brak reklam... dlatego dalej twierdze , że to wojna biedaka z bogatym.

Czemu paczki są złe ? Bo są drogie. Wystarczy , że byłyby za 10k anty i połowa z tych wypowiadających się tutaj , normalnie by korzystała.

Tacy są ludzie. Wszystko jest beee , ale jak dają coś za darmo to biorą i korzystają ( chociażby zmiana klasy z nagród , gdzie 90 % nie wyłożyłaby 100 zł na to ).

Widzę na czym polega problem. Na płatnych dodatkach . To , że jednego dnia dadzą Ci 25 % zniżki na badania , drugiego + 30 % anty , a trzeciego paczkę za 48k to jedno i to samo tylko pod inną postacią. Dodatki premium są takie same. KAżdy spełnia jakieś kryteria i każdy za coś odpowiada. Każdy przynosi zysk i każdy daje ogromną przewagę.

Chociażby wspomniane sloty na ekspedycje , gdzie przez tydzień czasu korzystanie z nich daje niemiłosierną przewagę nad kimś kto z tego nie korzysta.

Mowa o tygodniu , a uni trwa troszkę więcej... 70 dziennie , 490 tydzień , 2000 dodatkowych ekspedycji miesiąc , itd.

Wiec o czym tu rozmawiamy ? Wiesz ile to jest surowców i pkt z tych ekspedycji ? Dlaczego to wszystkim pasuje ? Bo są tańsze i przynoszą wiecej profitu niż 1 paczka w tej saej cenie.

Reasumując są tu sami hipokryci , gdzie już po pierwszych postach dało się to zauważyć.

85k anty --- > 420 ekspedycji na tydzień , miliardy kkk i jest ok.

60k anty --- > 1 paczka i 1kkk metalu i jest beee.

(oczywiście wszystkie wartości są na przykładzie).

Pragnę zaznaczyć , że z paczek na danym uni korzysta 10-20 osób ? i to zniszczyło gre , tak ?

Z dodatkowych slotów na uni korzysta 200 osób ? I to jej nie zniszczyło ?

Skoro top 500 potrafi grać bez dodatkowych slotów grać , gdzie 400 graczy przed nim korzysta , to wy nauczcie się grać top 20 , gdzie 19 osób przed wami będzie korzystało z paczek.

Nie widzę , żadnego problemu. Zarówno paczkomaty zrobią z Was miazgę przez wlasne paczki , tak jak Wy z top 500 przez Wasze dodatkowe sloty ekspedycji.

wampek jeśli Ci się nie podoba gra z paczkami to wyjdz na spacer i nie przejmuj się ogame ;)

Usuń wszystkie konta ( o ile jeszcze tego nei zrobiłeś ) i nie zaprzątaj sobie tym głowy.

Kij ma dwa końce. JA gram i akceptuje grę taką jaka jest. Wy pieprzycie , żebym usunął konto bo nie chce czegoś czego nie ma haha :D

Chyba Ci się pomyliły końcówki :D

PS. Gracze ? Prowadzisz jakiś spis ludności , zażaleń , problemów ? Czy chodzi Ci o tych graczy wyżej , czyli 15 ? Gdzie to nawet nie jest 1 % społeczności ogame.

Skoro nie prowadzisz i nie wiesz co inni myslą na ten temat ( oprocz wyzej wspomnianych 15 graczy ) to zamknij ten dziobek i nie piernicz mi tu farmazonów.

I nie ustawiaj gry pod siebie bo Ty tak chcesz. Nie pisz także , że gracze tak chcą bo gówno wiesz i w du...byłeś.

Ja tu nie widzę ani pomysłu , ani propozycji. Zlikwidujcie paczki bo nie mogę dogonić top 1. Zadnej alternatywy zastępczej.

Wprowadzenie abonamentu wiążę się z zakończeniem wersji o darmowej grze. Nikt nie będzie mógł się już zarejestrować bez funduszy.

Do tej pory można mniej badź wiecej wydawać , ale można też grać za darmo. Kazdy ma prawo wyboru.

Jedno uni bez paczek , następne bez sztabu , potem bez pancernika , może beż GSa by moony stały . ... i co jeszcze ?

Nikt już kto odszedł nie wróci do tej gry . Zablokowali darowizny i już będą efekty na nowym uni. Spaczkuje się kilka osób i tyle.

Tam można zacząć grać ;) będzieie mieli swoje " uni bez paczek ".

Czekałem na taka odpowiedź ( szczerze aż dziwie się że tylko jedna:P ).

Moja jest taka : skończ grać , jak Ci gra nie pasuję taka jaka jest ;)

O niczym to nie świadczy , to był sarkazm ...

Nie rozumiesz mojej wypowiedzi . Co to jest koncert życzeń , że sobie wybieramy co chcemy , a czego nie ?

Dla osób nie wydającej złotówki , gra z paczkami , a gra z komandorem jest taka sama . Obie rzeczy przynoszą ogromne profity.( tak tak , sam sztab to bardzo wiele czy to na nowym uni , czy na starym , nie wspominając już tych skrótów , gdzie ktoś przetopi coś w kilka sekund , a inny będzie topił 3 dni ).

Dlatego bardzo mnie śmieszą wypowiedzi , gdzie ludzie nie chcą paczek , a chcą nadal antymetrie. To na prawdę wygląda jak walka biedaka z bogatym.

Albo zostaje tak jak jest , albo cofamy się 10 lat wstecz i nie ma nic. Gra GF przynosi profity i nikt tego nie zablokuję , ponieważ zebrała się grupa płaczków i im nie pasują paczki.

Mi też nie pasuję , ale gram tak jak jest.

Najśmieszniejsze jest pisanie , że wtedy zagra więcej ludzi , zrobimy reklamę , sprowadzimy starych znajomych. Kto tak powiedział ? Czy macie jakaś gwarancję , że tak będzie ?

Czy po prostu robicie z firmy idiotów ? Art ma iść i powiedzieć GF , że ludzie na forum pisali , że bedzie wiecej graczy ? Haha

Abnament ? Obecnie gra na każdym nowym uni lekko ponad 1k graczy. Moge napisać tak samo jak Wy , że zostanie ich 200-300. Wy , że przybędzie 2k.

Obie teorie są wyssane z palca. Nikt tego nie wie . Przypuszczam , że i tak pierwsze top 50 , na chwile obecną wydaje więcej niż wybnosiłby cały abonament od 3k graczy.

Na koniec najważniejsza rzecz. Zrozumcie , że GF znalazł sposób by zarabiać ogromną kasę i nikt sobie tego nie zablokuję. Tak jak Art napisał , musiałoby być inne rozwiązanie , a takiego nie ma i nie będzie . To , że komuś się wydaję , że ma dobre , niekoniecznie oznacza , że dla drugiego będzie tak samo.

Jeśli chcecie własne zasady to twórzcie własną grę. O ile mi wiadomo powstawało wiele gier na zasadzie starego ogame. I co z nimi ? Wiekszosć jest na początku darmowe , reklamują DUZYMI LITERAMI jakie to nie jest wspaniale by tylko przyciągnąć gracza. Potem ? Potem stopniowo wprowadzaja pomalutku swoja czarną materie by zarabiać.

I tak każdy robi / zrobi. Każdy za swoją pracę chce wynagrodzenie.

Jaka ta dyskusja jest daremna ... :D cale GF ma sie zmieniac bo kilka osob na forum placze , ze paczki są złe.

Bedzie gralo wiecej osob , bedzie fajniej ...a kto na to da gwarancje ? PRzez Wasze pier ... bedzie wiecej osob ? Bo ja np. nie chce uni bez paczek!

Guzik bedzie , a nie wiecej osob. Poza tym co to jest za dzielenie , ze bez paczek , ale z anty ? A co anty nie daje nic ? Detroidy , newtrony itp. to klik klik.

Ten temat przypomina protest biedaków kontra bogaci. Na paczki nie dam bo sa drogie , ale na anty , komandorow itp poswięce 50 zl ...

Wy nie dacie na paczki , ale na komandorow i reszte tak , ja nie dam na komandorow i trzeba bedzie zalozyc kolejny temat : " uni bez komandorow" ?

Zakładając konto na którymkolwiek z tych serwerów, bierzesz udział w tym wydarzeniu.

Dokładny czas startu serwerów oraz zakończenia samego eventu 30 grudnia zostanie podany wkrótce.

I tak i nie :D dla mnie to sprzeczne dane w jednym poście. W pierwszej części jest do 30 grudnia , w drugiej zakończenie eventu 30 grudzien skreślone.

Ruda do kiedy trwa event ? Znów nikt nic nie wie , pomijajac to , ze po kryjomu zostala przekreslona informacja , że już nie bedzie trwał do 30.12.

Po co dać nowego posta jak można po cichu przekreślić aktualnego , prawda ? Nigdy tak nie robiliście ...

Nie pytam o szczegóły typu godzina , ale o sam event. Do którego dnia eve nt , do ktorego serwer .

To są istotne informacje.

Zal Ci pupke sciska czy jak ? Na co Ty liczyles ? Ze po wpadce zrobisz z niego farme czy co ? Widac jak bardzo boli fakt , ze przewaga zmalala Rekinku...Gwarantuje Ci , ze Twojego pomyslu na biznes nikt nie przebije...sprzedawac paczuszki po takiej cenie to jedno...ale trafic na uposledzonych , ktorzy je kupia od Ciebie to juz cos !!! Gratuluje znajomych :D

Ps. Te Twoje prowokacje to raczej bezradnosc , a nie taktyka co juz nie raz pokazales.

To będzie działać tak jak pozostałe itemy, czyli nie będą się sumowały, tylko działać osobno.

Akurat ekspy się sumowały , flota nie wiadomo , bo dawali tylko +6 z tego co pamiętam.

Uwierz mi , jeśli GF będzie miało do wyboru zarobić 15k+30k+45k a tylko 45 k to wybiorą pierwszą wersję :D

Obym się jednak pomylił ...

sloty floty sie nakładaja ?

mozna kupic 5 x 6 i miec 30 ?

A czy 2x dopałki +40 % da Ci 80 ?

Nie nakładają się , co nie zmienia faktu , że możesz kupić sobie 1,2,3 i mieć łącznie 6.

Do tego flota 2,4,6, admirał i już 12 nowych slotów.

Kolejny biznes od strony GF. Zarobią miliony na nowym uni...

ST nr 11

Widzę , że mod się wysilił i po 2 dniach zmienił również tytuł w progach , a nie jak dotychczas tylko w temacie :D

Dnia 29-03-2021 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor DoOddania [XXX]

Okręt wojenny 8.865

Pancernik 23.083

Pathfinder 1.789

Obrońca Kokodzambo [T-H-C]

Mały transporter 9.753

Duży transporter 1.721

Lekki myśliwiec 15.571

Ciężki myśliwiec 6.764

Krążownik 5.845

Okręt wojenny 1.874

Statek kolonizacyjny 1

Recykler 3.691

Sonda szpiegowska 8.031

Bombowiec 779

Pancernik 2.901

Pathfinder 287

Po bitwie...

Agresor DoOddania [XXX]

Okręt wojenny 8.708 ( -157 )

Pancernik 23.003 ( -80 )

Pathfinder 1.387 ( -402 )

Obrońca Kokodzambo [T-H-C]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

14.840.073 Metalu, 1.521.543 Kryształu i 22.504.458 Deuteru

Agresor stracił łącznie 28.682.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 871.634.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 297.741.600 metalu i 193.851.600 kryształu.

Agresor przejął łącznie 38.866.074 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 299.900.673

Kryształ: 183.788.143

Deuter: 18.088.458

agresor zyskał łącznie 501.777.274 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -498.395.073

Kryształ: -313.022.543

Deuter: -99.082.458

obrońca stracił łącznie 910.500.074 jednostek.