Posts by Peper_SMT*

No tak, Szwedzi już praktycznie bez względu na wyniki obu meczów w naszej grupie mają awans zapewniony. W najgorszym dla nich przypadku z trzeciego miejsca z 4 punktami. W grupach A, B i C drużyny z trzeciego miejsca mają po 3 punkty, a odpadają tylko dwie drużyny z tych pozycji. Tak więc Szwedzi już są w 1/8, kwestia tylko teraz na kogo trafią? ;)

1). Wychodząc z 3 miejsca mogą trafić na Holendrów lub Belgów :D - raczej chyba nie chcą grać z żadną z tych drużyn ;)

2). Z 2 miejsca trafią na drugą drużynę z grupy D - a w tej grupie na drugim miejscu może być tak na prawdę każda z grających tam drużyn: Czechy, Anglia, Chorwacja lub Szkocja :D

3). Z kolei jeśli utrzymają 1 miejsce w naszej grupie (oby nie ;) ) to wtedy będą grali z 3 drużyną z którejś z tych grup: A (Szwajcaria), B (Finlandia), C (Ukraina), D (patrz wyżej :D )

Raczej, kalkulacje ze strony Szwedów się nie spodziewam, a jeżeli już to tylko taką, aby trafić na opcję nr 3 ;)

Tak więc Panowie Reprezentanci - spinać poślady i trawa ma być zorana w z dłuż i w szerz!!! INNEJ OPCJI NIE MA dla nas! :baseball:

Tym bardziej, że wszyscy spodziewają się tego, że Szwedzi będą grali mocno defensywnie, a my będziemy musieli atakować. "Eksperci" ze telewizornii (pożal się Boże) twierdzą, że taka ofensywna gra nam w ogóle nie leży :D a Szwedzi się zamurują i będą liczyli na szybkie kontry! Obawiam się tego, że wszystkie te ekspertyzy dostaną w łeb już w pierwszej połowie. To jest mecz, w którym dotychczasowa taktyka każdej z drużyn może się w ogóle nie sprawdzić i dlatego wynik tego spotkania jest tak mocno nieprzewidywalny. Ja, tak jak wcześniej pisałem (mimo iż biorę udział w forumowym typerze) nie podejmuję się typowania wyniku.

Mati masz rację z tymi meczami o których wspomniałeś, szczególnie bitwa, bo inaczej tego nie można nazwać Szkotów z Anglikami, tam było słychać ja trzeszczą kości! :D

Oczywiście, trudno nie wspomnieć o meczu Węgrów z Francuzami - dużo nie brakowało i bylibyśmy świadkami, chyba jednej z największych niespodzianek na tym Euro (choć wynik tego spotkania też tak można zakwalifikować). :thumbup:Węgrzy mi bardzo zaimponowali swoją postawą :goodjob:

Niemcy! Jak to Niemcy, znów potwierdzili stare przysłowie, że wszyscy grają a Niemcy wygrywają - to jest już od bardzo wielu lat drużyna turniejowa i oni wiedzą doskonale jak się do takich imprez przygotowywać. I bynajmniej nie ma tu znaczenia skład czy selekcjoner, oni zawsze robią swoją robotę niemalże perfekcyjnie ;)

Co do nastroju, o który pytasz, to... ja staram się nie podpalać.

Nasi odzyskali trochę honoru po meczu z Hiszpanią, ale nie oszukujmy się (mimo iż Hiszpania to jednak zawsze będzie potęga w piłce kopanej) obecna reprezentacja tego kraju szału nie robi. Luis Enrique nie lubi tiki-taki z czego zawsze ta ekipa słynęła i to niestety było widać na boisku. Oni zawsze zajeżdżali przeciwnika ogromną ilością podań z klepki, a teraz grają jak nie oni - takie jest moje zdanie.

Jeśli chodzi o nasz mecz ze Szwecją, to pojęcia nie mam! Nasuwają mi się jedynie słowa klasyka: "Mecz można, wygrać, przegrać albo zremisować" - i w tym spotkaniu może się wydarzyć dokładnie wszystko, a na 100% lekko nie będzie! 8) Serce podpowiada mi, że będzie dobrze, ale z kolei zdrowy rozsądek pompuje we mnie sporo wątpliwości i obaw!

A pisałem już gdzieś kiedyś, żeby nie startować do Wielebnego, bo zamknie w konfesjonale i wychędoży bez najmniejszych skrupułów ;)

Ale co ja tam wiem, w nogach śpię i o bożym świecie pojęcia nie mam :D

Kolejka 3:

Włochy – Walia 2:1

Turcja – Szwajcaria 1:3

Ukraina – Austria 1:0

Macedonia_Północna – Holandia 0:2

Rosja – Dania 2:2

Finlandia – Belgia 0:3

Chorwacja – Szkocja 1:1

Czechy – Anglia 0:3

Słowacja – Hiszpania 1:3

Szwecja – Polska 1:1