drenaż
Posts by Peper_SMT*
-
-
OK, a więc moje pytanie brzmi następująco.
Jak nazywa się dyscyplina sportu wymyślona przez Hiszpanów, polegająca na połączeniu siatkówki, piłki nożnej i capoeiry?
Dla ułatwienia dodam, że rozgrywka odbywa się na specjalnie przygotowanym boisku, przypominającym boisko do siatkówki. Największym zainteresowaniem ten sport cieszy się w Brazylii, Argentynie i Meksyku.
-
Wychodzi na to, że RPA: 177 zawodników / 3 medale = 59
E: sorry, mój błąd na odwrót policzyłem to nie RPA, a San Marino: 3 medale / 5 zawodników = 0,6
Drugie miejsce w takiej klasyfikacji zdobyłyby Bermudy (1 medal/2 zawodników = 0,5), współczynnik Polski to: 0,0667
-
ślinotok
-
Tak dokładnie o niego chodzi
Qnick teraz Ty zadajesz!
-
Tak, teraz Twoja kolej Toadie
-
emotikona
-
-
Na chwilę was zostawić i zaraz Zuo wygrywa
-
Sportowiec któremu podczas jednej z olimpiad skradziono jedyne buty do biegania. Znalazł jednak w śmietniku dwa, niepasujące do siebie buty, które zabrał ze sobą na stadion i zdobył w nich dwa złote medale deklasując przeciwników.
O kogo chodzi?
-
Ok! Zatem zgadnijcie o kogo chodzi?
- 5-krotny mistrz NBA (lata 1989, 1990, 1996-1998);
- 2-krotny uczestnik meczu gwiazd NBA (1990, 1992);
- karierę zaczynał w Detroit Pistons, ale grał również w takich klubach NBA jak: San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers oraz Dallas Mavericks;
- swego czasu był najlepszym graczem w zbiórkach przez 5 kolejnych lat;
- po zakończeniu kariery w NBA, próbował różnych rzeczy, m.in.: grał w filmach, walczył w zawodowych zapasach (wrestling), a nawet pojawił się w 2005 roku w Finlandii i wziął udział w konkursie "noszenia żon" oraz rozegrał jeden mecz w barwach drużyny Torpan Pojat;
- powstały nawet dwa utwory muzyczne zainspirowane jego osobą.
-
Jest tak jak litek pisze - Trzeba cały czas pilnować
-
polityka
-
7 hours ago [New]
-
OK, już więcej nie będę!
-
Konstantyn II Grecki
W 1960 na olimpiadzie w Rzymie zdobył złoty medal w żeglarstwie, a 4 lata później (w roku 1964) został kolejnym królem Grecji
-
aluminium
-
Aleksander Fredro
-
złamane serce
-