Hmm nie wiem w czym komuś przeszkadzał post
Uznajmy że może coś się nie wysłało
Małe, nie wygląda jakby dało się z tego wykręcić %, ale sondy zrobiły swoje i zysk dało się fajny wykręcić
Gratulacje
Hmm nie wiem w czym komuś przeszkadzał post
Uznajmy że może coś się nie wysłało
Małe, nie wygląda jakby dało się z tego wykręcić %, ale sondy zrobiły swoje i zysk dało się fajny wykręcić
Gratulacje
@ ciap, ktoś odpisał?
Nie jestem właścicielką tych kont więc jedynie ze sprawdzą
No tak, czyli i tak sporo
Wypowiedź znana z wielu innych postów. W zasadzie, zgadzam się z nią, nie dowiedziałem się niczego nowego. W mojej wypowiedzi chodziło o to, że w sytuacjach, gdy nie zapytasz, odpowiedź zawsze będzie brzmiała nie - i tak samo w OGame, bez inicjatywy feedbacku, jest większa szansa na to, że GF zamiast robić prawie wszystko co chce, będzie robić wszystko.
Edytuj posty, gdy chcesz coś dodać
Taaa chciałem usunąć post ale albo nie mam takiej możliwości albo jest to "na pierwsze spojrzenie" nieznajdowalne... (kolejne z ulepszeń )
(swoją drogą że nie ma, np. włączonej opcji zablokowania napisania więcej niż jednego postu przez 5 minut - szkoda
)
Nie wiem ile grasz i nie zamierzam tego oceniać. Ja zacząłem grać dość dawno Pamiętam dużo sprzeciwów o dość sporym zakresie wliczając w to między innymi chęć "powstrzymania" nowej wersji graficznej. Nic nie pomogło i żadna prośba / zwrócenie uwagi nie osiągnęło rezultatu - stąd godzę się dopóki chcę, polecieć nikomu nie polecę, ale czasami pogram - głównie ze względu na znajomych
I o to chodziło w mojej odpowiedzi.
[...]
Nawet jeśli przegną, nikt nie powie, że nie było próby walki z przegięciem.
I co te próby w obliczu przyszłości dadzą?
Gra się zmienia p2w w ostrą stronę. Przychody im zapewne rosną. To samo GF robi z innymi grami, bo są ludzie dla których wydać nieco grosza to nie problem i tyle
Pozostaje zostać i się z tym godzić dopóki gra daje radochę A jak nie daje to w ustawieniach jest przycisk usuń konto i można spróbować za parę lat znowu zajrzeć czy coś się nie zmieniło na lepsze
Display MoreOstatni skan mam z ~20:40, ostatni wlot ~22:27, a koło 24 zaświecił się jako zbanowany.
Sugerujesz że nie ma co łączyć wątków, a bana dostał za coś co zrobił - jak dobrze czytam jego nieaktywność z mmorpg - przed 14 lutego, czyli półtora miesiąca temu?
50 dni był off
Od kiedy notuję zmianę statusów, 2012 rok, 941 razy bana dostawały szaraki. 449 razy powyżej 28 dni OFF.
To w okresie przed cmentarzem.
Ale żebyście mogli spać spokojnie podrzuciłam do teamu.
@ ciap, ktoś odpisał?
chociaz tak jak ktoś wspomniał - pewnie poszedł Ban za cofnięcie płatności anty czy inne cuś, nic innego nie daje powodu żeby idlaka wrzucało na ban + urlop
W progu się mieści to wrzucę
Projekt "rozbijanie sond" (zlikwidowali skrót ":E"
)
Aramil vs. OSAnaMIOD [KOT] ~ 309.81%
Dnia 05-04-2021 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Aramil
Ciężki myśliwiec 19.330
Krążownik 12.492
Mały transporter 4.000
Okręt wojenny 3.560
Pancernik 1.084
Sonda szpiegowska 234.567
Satelita słoneczny 3.000
Wyrzutnia rakiet 34.392
Lekkie działo laserowe 1.269
Ciężkie działo laserowe 9.915
Działo Gaussa 1.685
Działo jonowe 4.190
Mała powłoka ochronna 1
Duża powłoka ochronna 1
Bombowiec 476 ( -0 )
Niszczyciel 837 ( -0 )
Reaper 700 ( -0 )
Ciężki myśliwiec 19.037 ( -293 )
Krążownik 12.411 ( -81 )
Mały transporter 3.758 ( -242 )
Okręt wojenny 3.560 ( -0 )
Pancernik 1.084 ( -0 )
Sonda szpiegowska 187.104 ( -47.463 )
Agresor stracił łącznie 53.710.000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 256.527.000 jednostek.
Na polu zniszczeń unosi się 1.898.250 metalu i 21.332.250 kryształu.
Agresor przejął łącznie 72.209.625 jednostek.
Szansa na powstanie księżyca 21%.
Szczątków łącznie zebranych przez agresor(ów):
2.531.000 Metalu i 28.450.500 Kryształu
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: 34.942.733
Kryształ: 10.904.934
Deuter: 3.633.458
agresor zyskał łącznie 49.481.125 jednostek.
Agresor zdobył 11.393 punktów honoru.
Podsumowanie obrońca
Metal: -222.361.233
Kryształ: -97.709.934
Deuter: -8.665.458
obrońca stracił łącznie 328.736.625 jednostek.
Obrońca zyskał 1.122 punktów honoru.
I tak powinno być
Zysk jest, adrenalina jest, stocznia ma nad czym pracować.
Życzonka niech pójdą na szczęście w następnych poszukiwaniach
Bardzo fajnie, teraz znajdź i ubij takie z jeszcze jednym zerem na końcu
więc tak... w erze kupowania surowców za hajs, robicie krucjatę, bo ktoś puści równoważnik paczki surowcowej w expach. Słowo klucz PUŚCI - expów trzeba pilnować i je stale klikać. Tak czy siak, gratuluję samozaparcia w łataniu tonącego okrętu.
i tu właściwie temat powinien się zakończyć
Owszem, już dawno temu to policzyłem: Lukratywność przedmiotów u Licytatora, w Sklepie i Evencie z Nagrodami
Na zbieraczu na Q każdy dodatkowy slot przynosi około 150kk metalu tygodniowo. Jest wart 2.5k anty. Trzeba wysyłać około 100 farm. Na odkrywcy te wartości można orientacyjnie przemnożyć przez 75%/50% = 1,5 co da nam 225kk metalu za 2.5k anty. Świetnie? Tylko to przy założeniu, że ktoś nie wykosi w godzinę całego uni na botach, a jest sporo takich kont. 2.5k anty to na prawdę mały wydatek biorąc pod uwagę zysk który daje. Czemu 2,5k? Ponieważ mówimy o jednym slocie floty, a pomyśleć gdyby mieć ich 60. Nadal uważasz, silver88 że lepiej kupić pakiet metalu?
szanuję za zdanie, wysiłek, pracę i niejednokrotnie ciekawe pomysły ale to trochę idealistycznie wygląda
grasz na innym uni niż Quantum? Na szybko sprawdziłem ilości idlaków i reszty na wymienionym serwerze i na szybko licząc sumując 5-6 pierwszych z brzegów uni o standardowych prędkościach nie ma podejścia do ilości farm na Quantum.
Rekordy powinny dotyczyć walki pomiędzy licytującymi, nie jednorazowego kaprysu jednego gracza który chce pobić rekord - Przykład.
Część danych skopiowana z tematu: https://board.pl.ogame.gamefor…ostID=8793750#post8793750
holon , jak chcesz to weryfikować? Licytujący musieliby sami być chętni do wpisywania się w temacie
ciap, czyli generalnie takie coś jest możliwe, że support po pewnym okresie czasu rozpatruje jakieś zgłoszenie albo coś złapie i dopiero dana osoba ląduje na pręgierzu
szkoda, dobrą farmą był
i tradycyjnie, dziękuję za przekazanie tematu dalej
Ostatni skan mam z ~20:40, ostatni wlot ~22:27, a koło 24 zaświecił się jako zbanowany.
Sugerujesz że nie ma co łączyć wątków, a bana dostał za coś co zrobił - jak dobrze czytam jego nieaktywność z mmorpg - przed 14 lutego, czyli półtora miesiąca temu?
O masz... Uni Sombrero, u Ciebie to będzie 171
ciap, mateuszgg
Eh, po cichu liczyłem na to, że nikt podobnego przypadku nie miał....
Oby to nie była zapowiedź kolejnych problemów z cmentarzyskiem...
Czy jest możliwość wyłączenia notyfikacji o nieprzeczytanych postach na całym forum?
Rozumiem, że opcja nieprzeczytanych ~300 postów jest "interesująca" ale lekko kojarzy mi się z jakimś folderem ze spamem.
Czy w którymś ogłoszeniu była informacja że idlaki też będą przenoszone?
Spotkałem się chwilę temu z sytuacją że gość farmiony od paru tygodni wylądował na banie & urlopie z literką [I]
Wystaw ticket zgłaszając błąd w grze.
W teorii może większość osób, albo prawie wszyscy skupiają się na wysyłce floty i nie zgłaszają tego jako błąd - stąd może jest to marginalizowane.