Posts by Zgrywus

Witam :)

Walcząc z ogromnym bólem zęba, udało się coś trafić :)

Łączmy się w bólu :beaten::beaten::beaten::beaten::beaten:

Dnia 03-02-2024 11:43:03 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Zgrywus

Krążownik 565.395

Okręt wojenny 162.851

Pancernik 166.586

Obrońca BaronVonFoch [precious]

Mały transporter 143.543

Duży transporter 69.983

Lekki myśliwiec 1.307.726

Ciężki myśliwiec 54.873

Krążownik 19.530

Okręt wojenny 11.060

Statek kolonizacyjny 606

Recykler 3.105

Sonda szpiegowska 40.144

Niszczyciel 869

Gwiazda Śmierci 19

Pancernik 8.224

Reaper 9

Pathfinder 27.850

Po bitwie...

Agresor Zgrywus

Krążownik 552.615 ( -12.780 )

Okręt wojenny 162.384 ( -467 )

Pancernik 166.261 ( -325 )

Obrońca BaronVonFoch [precious]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

647.847.031 Metalu, 52.572.492 Kryształu i 130.327.916 Deuteru

Agresor stracił łącznie 426.265.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 10.406.301.000 jednostek.

At these space coordinates now float 4.752.020.000 metal, 2.508.678.200 crystal and 322.098.000 deuterium.

Agresor przejął łącznie 830.747.439 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 5.113.502.031

Kryształ: 2.451.785.692

Deuter: 421.990.916

agresor zyskał łącznie 7.987.278.639 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -7.150.082.031

Kryształ: -3.526.933.492

Deuter: -560.032.916

obrońca stracił łącznie 11.237.048.439 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

Watpie abym musiał sie tłumaczyć ale nie ma problemu. Dzienne wydobycie+ 14 slotow ekspedycji+ standardowe farmingi+ tak wykorzystywanie tej sily floty na latanie po paru ostalych bunkrach idlakow z surowcami, ktorych nikt nie mial ochoty ruszyc, wczoraj lekko przygarnalem prawie 5 mld surowcow, nie atakując ani jednego aktywnego gracza. Dla kogoś kto potrafi poswiecic troche czasu na gra to naprawde nie jest problem. Wiem ze niektorzy wola ten czas poswiecic np na pisanie postów na forum lub uganianie sie za króliczkiem :)

Uważam temat za zamkniety, tickety byly wyslanie, odpowiedz usykana, nadmiarowa flota zostanie usunieta, mam wielka nadzieje, ze to sie wiecej nie powtorzy, bo naprawde lubie sobie pograc w tą gre, a nie użerać z innymi graczami :)

Tak jak Medziu wyżej napisał tak i ja twierdzę. Nie gram na Perseuszu, a też widzę jakie przyrosty w eko masz. Magnat nawet jakby 24/7 latał na ekspy i farmil idlakow i jednoczenie dolozyl dzienne wydobycie to takich przyrostów w eko nie zrobi jakie ty i robisz. Twierdzisz że latasz na bunkry na które nikt inny nie lata ? Okej tylko latasz na nie zbugowaną flotą. Dobrze wiesz że nadmiarowa flota zostanie ci odebrana, więc ją delikatnie rozbijasz jednoczesnie coś wyciągając z bunkra. Nic innego jak perm ci się nie należy. Ja także wysłałem zgłoszenie do niemieckiego supportu, bo tutaj od 8 dni zero odpowiedzi, a tam o dziwo po 3 godzinach odpisali. Więc chłopie sorry perm i arivederci Roma.

Jest bug przy wysyłaniu floty na stację, część floty zostaje i jednocześnie leci i w ten sposób się ona podwaja. Problem był znany kilka lat temu, długo było o nim cisza, po aktualizacji sprzed około 2 tygodni problem powrócił.

O kurka co ja widzę :D sensu w bezsensie nie widać. Starcie na samej obronie, ciekawa opcja, aby wygrać wojnę w ostatnich dniach. To teraz tata syna czy tam syn taty czy jakaś jeszcze teściowa muszą się nauczyć latać bunkrem :D :D :D

oczywiście, że bedzie to kopiuj/wklej bo polski team sobie nie wymyśla nagród tylko dostaje wszystko od GF. Każda zmiana w grze, każdy event to wszystko GF narzuca i wymyśla, a Ruda wrzuci w translatora i udostępni tutaj :) raczej niespodzianki nie ma co się spodziewać i zestaw nagród będzie ten sam.

A tak serio, no życzę Wam powodzenia, granie na zagranicznych ciężka sprawa, oby chętnych nie brakowało.

Czy ja wiem czy ciężka, więcej ludzi gra, lagów przynajmniej na UK ponoć nie ma, ja tam jeszcze nigdy nie grałem więc dopiero będę testował, do tego nie ma tych delikatnie mówiąc dziwnych zapisów że nie wolno ziomkowi wysyłać surowców... swoją drogą jak to jest że PL ma takie restrykcje a UK nie ma...? Trochę tutaj śmierdzi jakąś dyskryminacją żeby nie powiedzieć mocniej.

Na polskich serwerach, jak nie było darowizn to dwóch takich łebków sobie biznes zrobili na ogame. Zainwestowali na start 2k zł, szybko rozwinęli konto do absurdalnych rozmiarów, a potem sprzedawali surkę. Taniej było od nich wziąć jak z paczek i wiem dobrze, że takie 2k zł odzyskiwali po około 7-8 dniach, a potem już czyste zyski. Głównie to spowodowało wprowadzenie darowizn.

Zacznijmy od tego, że nie może być tu mowy o wykorzystaniu błędu gry przez zabujca6 . On zrobił wszystko jak należy, wyskanowal, poleciał, zezłomowal. Nie jest medium by wiedzieć, że powstał klon floty. Prędzej bym tu do obrońcy się doczepił, że wykorzystał błąd, bo gdy zalogował na konto i ogarnął, że flotę jednak ma to przytulił za free 35kkk metalu i zapewne dok z czegoś co nie stracił.

Nakaz odsylki surowca do GO przez zabujca6 byłby czysta kpiną. Z tego co czytam to obrońca nie pierwszy raz na uni miał klona floty, więc coś tam na koncie mu się działo. Podobno to zgłaszał i go olało temat, więc jak wtedy olało to dlaczego teraz miałyby być jakieś konsekwencje ? Ja zrobiłbym dokładnie to samo co zabujca6 widziąc flotę samotnie na księżycu. Prędzej bym pomyślał, że to pomyłka przy wysłaniu fsa jak dubel floty.

Tak czy siak jest to top1 solo, więc gratulacje !

Na ten moment chciałbym dodać, że każdy kto zdecyduje się walczyć ze mną, ode mnie samego dostanie 120kk antymaterii.

Rozumiem że masz na myśli 120 000 000 antymaterii. Z tego co widzę w cenniku to 8kk kosztuje około 1000 PLN. Rozumiem że każdemu co z Tobą się zmierzą i przyjmie wyzwanie otrzyma antymaterię o równowartości 15 tys. zł.? W przeliczeniu na legalny cennika na ogame PL. Wolne żarty. To już pokazuje skale "uczciwości"

Nie rozumiesz... On tylko próbuje w ten sposób przekupić osoby na które poluje :D Liczy, że zapomną na czas walk ustawić urlopu :D :D 15k zł ciekawa sprawa :P Za 1,5k mógłbym nawet zawalczyć z Rockym pod warunkiem, że opłaci paliwko z miejsca mojego zamieszkania, do miejsca walki i z powrotem :) No i oczywiście musiałaby być to w pełni uczciwa walka, a nie jak ma to miejsce na ogame ;) Nie interesuje mnie uliczna bijatyka :D

Balboa pomysł całkiem okej, mogłaby być fajna zabawa :) jak jest ktoś kto mnie nie lubi to mogę się zgłosić :D kwestia tylko tego jak daleko trzeba będzie dojechać :D

zona_rolnika wyraziła chęci udziału w wydarzeniu :) ze względu na to iż ma parę w łapie to proponuję dla niej pojedynek damsko-męski :)

Przecież to lot na planetę, więc nie musi wiedzieć na jaki % wystartował. Teraz na falandze masz przecież podaną prędkość z jaką leci flota i na podstawie niej i godziny wlotu wyliczasz powrót.

A to nie jest tak, że falanga pokazuje prędkość maksymalną?

I dlaczego "nie musi wiedzieć na jaki % wystartował"? Jak chcesz skontrować atak, jak nie wiesz z jaką prędkością leci (na jaki %)?

Hmmm zawsze myślałem, że to prędkość z jaką leci flota... Czyli widać miałem farta, bo kilka kontr na podstawie tej prędkości zrobiłem i wszystkie weszły, widocznie obrońca leciał akurat na 100%. Nie mam jak aktualnie sprawdzić, bo mam konto na urlopie, ale możesz mieć rację, że to prędkość maksymalna.

Metoda ze spadającym moonem jest trochę "za droga" w stosunku do liczby GS. Ale śmiało można poprosić kogoś o kontrę, dobrze będzie tylko, żebyś był online w momencie wysłania ataku i zapisał czas lotu gęsi. Agresor prawdopodobnie puszcza je na 100%, ale warto się upewnić, żeby dogadany gracz łatwo wyliczył kontrę.

Przecież to lot na planetę, więc nie musi wiedzieć na jaki % wystartował. Teraz na falandze masz przecież podaną prędkość z jaką leci flota i na podstawie niej i godziny wlotu wyliczasz powrót.

A no faktycznie nie doliczyłem złomu z rozpruwaczy :)