taa ;p
Posts by Zgrywus
-
-
prof Snape to podobno dobra odpowiedź wg gogla
więc zadajesz
no bardziej pasuje jednak mcgonagall, bo to ona praktycznie cały czas mówiła 'pan potter', a snape często przesmiewczo używał zdania 'slynny harry potter', czyli jednak te imię wypowiadał
ale okej moje pytanie:
w jaki sposób aberforth wszedł w posiadanie połowy magicznego lusterka ?
-
przychodzi mi na myśl Snape... ale... on jednak czasami wypowiadał imię harrego
pozostaje więc minerva mcgonagall
-
Brawo
specjalnie napisałem o tym hołdzie, aby jakoś naprowadzić, bo to tak na prawdę jedyną postać, która została wprowadzona po śmierci realnej osoby.
-
Rowling stworzyła tę postać po tym jak dziewczynka o tym samym imieniu i nazwisku w rzeczywistości zmarła na białaczkę.
-
Dobra zadaje.... Może tym razem nie pokręcę i wyjdzie faktycznie trudne.
Uczennica Hogwartu, choć bardzo mało wspominana. Młodsza od Harrego Pottera. Osoba ta istniała także w rzeczywistości. (Zarówno w książkach jak i w rzeczywistości dane tej postaci określają tę samą osobę) Rowling stworzyła tę postać specjalnie dla tej osoby i dlatego też ta postać ma dokładnie takie imię i nazwisko jak osoba która istniała naprawdę- taki hołd
)
O kim mowa ? Jeśli w ciągu 24 godzin tj do 21.09 godziny 23:13 nie będzie poprawnej odpowiedzi to dodam mocna podpowiedź
-
Umbridge przyczepiła je sobie do drzwi w swoim gabinecie w ministerstwie aby "mieć oko" na pracowników
-
Groby państwa Boot leżące w lesie niedaleko Plymouth.
brawo
zadajesz Ruda
-
Kolejka 4 (start kolejki - piątek 17.09 21:00):
Celta - Cadiz 2:1
Rayo - Getafe 1:2
Atletico_Madryt - Athletic_Bilbao 4:1
Elche - Levante 2:2
Deportivo_Alaves - Osasuna 1:2
Mallorca - Villarreal 0:3
Real_Sociedad - Sevilla 1:3
Betis - Espanyol 2:1
Valencia - Real_Madryt 1:4
Barcelona - Granada 1:0
Mecze punktowane podwójnie:
Juventus - Milan 1:2
-
Ja nie pytam o szkole magii lecz o grób. Ten grób nie znajduje się na terenie żadnej szkoły, choć jest grobem małżenstwa założycieli
Edit
Dobra podkręciłem trochę z pytaniem xd miało być trudne a odwaliłem glupote. Trochę za szybko pisałem. Chodziło mi o grób RODZICOW założycieli jednej ze szkół magii.
-
Nie
-
Zatem zadaję:
Pytanie dotyczy lokalizacji pewnego grobu.
Pierwsza podpowiedź:
Jest to grób założycieli Szkoły Magii i Czarodziejstwa, lecz nie chodzi o Hogwart
Wiadomo, że tych szkół opisanych zostało kilka, lecz Rowlling tak na prawdę opisała tylko i wyłącznie grób założycieli tej jednej jedynej szkoły.
Druga podpowiedź:
Założycielami tej szkoły było małżeństwo.
Pytanie: Gdzie znajduje się grób założycieli tej szkoły?
-
Były jakieś aktualizacje co do tego fsrmingu na bandytach... Też tak mam że czasami sfarmie 100% a czasami 75% lub 50%...
-
Jak udało się Regulusowi Blackowi wejśćw posiadanie horkruksa?
dzięki stworkowi. Nie pamiętam dokładnie jak to bylo, ale Voldemort poprosił regulusa o "użyczenie" domowego skrzata, aby sprawdzić czy horokruks jest odpowiednio chroniony. Regulus użyczył, stworek sprawdził a następnie wszystko przekazał dla swojego pana dzięki czemu regulus wiedział jak pokonać przeszkody w drodze do horokruksa.
-
Niuchacz ?
-
Empoli - Venezia 1:1
Atalanta - Fiorentina 2:0
Sampdoria - Inter 0:3
Cagliari - Genoa 1:1
Torino - Salernitana 1:0
Spezia - Udinese 0:1
Milan - Lazio 4:2
Roma - Sassuolo 2:1
Bologna - Hellas_Werona 2:0
Sevilla - RB_Salzburg 3:1
Young_Boys - Man_Utd 1:4
Lille - Wolfsburg 2:1
Villarreal - Atalanta 2:0
Chelsea - Zenit 3:0
Malmö- Juventus 0:3
Dynamo_Kijów - Benfica 2:2
Beşiktaş - Borussia_Dortmund 0:2
Sheriff - Szachtar 1:2
Atletico_Madryt - Porto 2:1
Club_Brugge - PSG 0:5
Sporting - Ajax 2:2
Mecze punktowane podwójnie:
Napoli - Juventus 1:2
Barcelona - Bayern 0:4
Inter - Real_Madryt 1:2
Liverpool - Milan 1:2
Man_City - RB_Lipsk 4:1
-
Kolejka 2:
Dania - Szkocja 3:1
Rosja - Chorwacja 0:3
Szwecja - Hiszpania 1:2
Ukraina - Francja 0:5
Szwajcaria - Włochy 0:2
Belgia - Czechy 3:1
Brazylia - Argentyna 1:1
Holandia - Turcja 4:1
Austria - Szkocja 2:2
Mecz punktowany podwójnie:
Polska - Albania 5:0
San_Marino - Polska 0:9
Polska - Anglia 1:2
-
-
Milicjant
-
konto oddane a czy w dobre ręce pewnie sojusz Moa sprawdzi
w0jci3ch ~ sprawdzone
nie spodziewałem się że aż tak szybko....
Gratybawcie się dobrze, teraz wasz czas...
Pozdro
Dokładnie "wasz". Ja tylko mmorg sobie na tej uni przeglądam, mialem zamiar tu zagrać ale widząc po tym co się tu dzieje to całkowicie bez sensu. 48 godzin z rzędu autor tego posta sobie co godzinę coś zlomuje/farmi a przynajmniej ma wpis na mmorg przy zniszczonych/straconych. Ostatnie 10 czy 20 uni to czysta kpina. Kasa i ilość kolegów na jednym koncie jest wyznacznikiem skilla... OGame padło na psy totalnie.