Posts by Void

A powiedzcie jeszcze, czy jak konto zostanie skasowane z powodu nieaktywności, to nagrody też zostaną? Bo ja nie chcę ich usuwać, ale pewnie z czasem minie czas, po którym zostaną skasowane z automatu. Jak wtedy wygląda kwestia nagród? Czy może lepiej je skasować ręcznie?

Quantum jest nie do ruszenia

Przez długi czas było serwerem docelowym w fuzjach, sam na nie trafiłem po fuzji z Electry, na której byłem po fuzji z Fornax.

Jedyne co to miejmy nadzieję, że prędzej czy później pozbędziemy się idlaków, które zaśmiecają układy.

Idlaki są nieodłącznym elementem gry, a farmienie ich to tylko jedno z wielu zastosowań, jakie mają. Team usuwa nieaktywne konta po miesiącu, ale nie wszystkie, żeby jakieś idlaki zostały. A już na pewno zostają ci, którzy kupili antymaterię i przestali grać. Usunięcie ich byłoby złamaniem regulaminu.

Mam pytanko: dzisiaj chciałem przenieść konto z Quantum na Kerberos, wszystkie wymagania spełnione. Zatwierdzam, gra przenosi mnie do lobby, gdzie nadal konto znajduje się na Quantum, mogę się zalogować i grać dalej. Próbowałem kilka razy w przeciągu 2 godzin. Czasem na sekundę w lobby pojawia się informacja o blokadzie konta, a czasem nawet tego nie ma. Tak więc nie wiem co robić.

Ponadto mam również konto na Quasar, które ma być przetransferowane na Kerberos. Obecnie żadne jeszcze nie jest przeniesione, więc to drugie nie powinno blokować pierwszego. Niemniej cekawi mnie jak to będzie rozwiązane. Pamiętam, że kiedyś był o tym temat, ale nie mogę go znaleźć.

Witam. Chciałem przekazać swoje konto z serwera Hercules komuś innemu, jednakże zobaczyłem komunikat ostrzegający przed usunięciem wszystkich nagród, jakie na nim uzyskałem. Nie wiem czy ma to sens po zakończeniu sezonu, ale już nawet mniejsza o to.

Moje pytanie brzmi: co się stanie, kiedy takie konto po prostu usunę albo samo zniknie po miesiącu bez logowania? Przecież nagrody nie mogą za to przepaść, a ja nie chcę zbierać dodatkowych kont, bo w lobby mam ich już wystarczająco dużo.

Mam pytanie odnośnie uni eventowych. Chciałem przekazać konto z uni Hercules, na którym event właśnie dobiegł końca. Ale spotkałem się z komunikatem o treści

"OSTRZEŻENIE DLA GRACZY OGAME ⚠️ Jeśli podarujesz swoje konto, wszystkie odblokowane osiągnięcia i osiągnięcia sezonowe na tym koncie zostaną trwale usunięte. Powiązane nagrody nie będą już dostępne na twoich serwerach i zostaną zastąpione domyślną grafiką."

A jak to wygląda w przypadku usunięcia takiego konta?

Takie zasady obowiązują od początku istnienia gry. Chociaż wydaje mi się, że nie usuwają wszystkich kont. Zostawiają trochę do farmienia, żeby serwer nie był zbyt pusty. Niemniej brak zakupionej antymaterii i nielogowanie się powyżej miesiąca może prowadzić do usunięcia konta i nie jest to niczym nowym.

Przecież nie ma skinów na księżyce. Chociaż też by się przydały. Z awatarami masz rację, jedynie mniejszość jest ładna. Ale skiny planet są bardzo ładne i mogliby wrzucić chociaż po jednym na sezon po prostu do kupienia. Większość jest trudna do zdobycia, praktycznie niemożliwa bez siedzenia przed grą całodobowo.

Widzę, że temat jest bardzo aktywnie rozwijany :S

A co byście powiedzieli na płatne skiny do planet? Chociaż sezonowe, jak teraz są awatary. Ja bym kupił, jeśli byłyby jakieś ładne.

Bez płacenia to na Fafnirze ledwo dociułałem do 10 milionów punktów, a i tak ledwo zdążyłem, chyba 3 dni przed końcem sezonu. Chociaż jak ktoś gra agresywnie, pewnie jest w stanie szybciej się rozwijać.

Tylko najpierw uwzględnij typ serwera, na którym chcesz grać. Żeby nie było, że preferujesz eko, a wpadniesz na serwer wojskowy

Nie ma czegos takiego jak serwer eko czy serwer wojskowy. Wszystkie sa na jedno kopyto bo nie wazne jakie maja parametry i tak wszyscy lataja i z czasem to sie wszystko i tak zaciera. To tylko Gf sobie wymyśla jakieś cuda dopiski pokroju zrównoważonego czy aktywnego etc. W rzeczywistości wszystko jest jedno i to samo. Serwer startuje i umiera , gracze są czyszczeni i złomowani aż zostaje garstka .

Prędkość flot bojowych x1 a x8 to duża różnica znacząco ograniczająca ilość potencjalnych napastników oraz szans na złoma

Tylko najpierw uwzględnij typ serwera, na którym chcesz grać. Żeby nie było, że preferujesz eko, a wpadniesz na serwer wojskowy

Ciap też próbuje być pomocna.

Ale ja nie mam poczucia, żeby team miał mnie w 4 literach.

Bany dostają oszuści i nie ma zmiłuj nawet jeśli wpakowali w konto grube pieniądze. To jest właśnie sprawiedliwość, chociaż wielu graczy z top na różnych uni i tak ma tak silne konta, że nikt im nie podskoczy i odstają w rankingu od całego serwera. Tak jest np. na Quantum, gdzie po fuzji z innego uni (nie pamiętam z jakiego) pojawiły się konta, z którymi nikt nie może się równać.

Czy jak mam maksymalną ilość form życia, jaką pomieści ten pierwszy budynek i liczba jest czerwona, to formy T1 będą nadal ewoluować w formy T2, a T2 w T3? Skoro jest ewolucja, to zablokowanie przyrostu nie powinno mieć na to wpływu, ale zastanawiam się jak to wygląda.

Ja nie wiem jak to jest z tymi osiągnięciami wspólnymi dla konta Lobby. Tylko osiągnięcia się łączą, np. awatary, skiny planet, czy podpisy? Bo najbardziej mi się rzuca w oczy osiągnięcie za wybranie konkretnej klasy. Mam kilka kont, na jednym gram odkrywcą, na innym zbieraczem. Więc we wszystkich kontach powinienem mieć odznaczone gwiazdki za wybranie obu tych klas, zgadza się? Bo tak to interpretuję, a to wcale tak nie działa, na każdym koncie mam tylko jedną gwiazdkę przy aktualnie wybranej klasie. I nie są to jakieś konta założone wczoraj jedynie dla wyboru klasy i zrobienia tego osiągnięcia, tylko gram na nich od lat. Z resztą są awatary w postaci ikony każdej, z tych klas. Więc powinienem je mieć odblokowane na wszystkich kontach lobby.

Jedyną rzeczą, jaką można przywrócić, jest pręgierz. Było publicznie wiadomo kto, za co i na jak długo dostał bana. Nie rozumiem przyczyn likwidacji pręgierza, to później powoduje takie oskarżenia w jedną czy drugą stronę. System kar powinien być transparentny.

Co do administracji, gram w OGame od kilkunastu lat i nie mam zastrzeżeń do nakładania banów. Jak jest push, to nakładają blokadę. Jak jest multikonto, to nakładają blokadę. Jak jest niedozwolone oprogramowanie, to nakładają blokadę. Jak są obelgi na priv, to nakładają blokadę. Jak ktoś gra uczciwie, to może siedzieć choćby i 20 godzin na dobę, a nie dostanie bana. Sam kiedyś na Quantum wyfarmiłem całą swoją galaktykę, bo siedziałem na kompie przez calutki dzień. Nierealne? Czasochłonne, to na pewno. W sojuszu mi nie wierzyli. Czy dostałem za to bana? Nie. Nieraz loguję się do gry w środku nocy, farmię, wysyłam ekspy, atakuję kogoś. Nie dostałem za to nawet najmniejszego ostrzeżenia. Także nie uważam, żeby administratorzy serwerów nakładali niesłuszne bany. A gram na 5 uni PL, 1 DE i 1 USA. Jeśli administracja popełnia błędy, to tylko i wyłącznie poprzez niezbanowanie gracza, który łamie któryś punkt regulaminu, nigdy w drugą stronę.