Posts by grandholy

Nie nie, rozważam 2 warianty:

1)Robić badania tak jak zawarłeś na grafice w firmie na YT "jakie badania wybrać" z wiersza eko/exp (czyli rozwinać te co w tytule) i z czasem zmienić je na full eko (z czasem w sensie 9-12 msc dłużej myslę, że nie dam rady grać odkrywcą i kopalnie będą już rozwinięte odpowiednio).

2)Robić badania pod rocktali grając jeszcze odkrywca (kopalnie rzędu 47/41/43 x15 planet) przez jakiś czas

I zastanawiam się co przy takim ustawieniu serwera i liczbie ekspedycji lepiej..

więc tak
    jako odkrywca masz 1200% większe zdobycze na expach od innych klas
    i od tej podstawy jest liczony % bonusów z badań Form życia

Jeśli robisz 50 exp dziennie i masz zamiar przerobić się na zbieracza z czasem to wybór rasy roctaili jest jak najbardziej ok

https://drive.google.com/file/…hfZF5/view?usp=drive_link

Czyli raczej robienie wymienionych w tytule tematu technologii nie ma sensu? Czy zrobić i za jakiś czas zmienić na te pod full rocktall za artefakty?

Dzień dobry!

Mam pytanie o formy życia.

Otóż gram jako odkrywca jeśli chodzi o klasę. Gram na Kalyke (predkość 1x floty, eko 8x). W formach życia rozwijam rockthali, bo w perspektywie czasu zmienię klasę na zbieracza.

I tu moje pytanie

Czy Telekinetyczna Wiązka Holownicza, Ulepszona Technologia Sensorów, Szósty Zmysł mają liczony bonus dla 1x (np. jakbym nie miał wybranej klasy czy inną poza odkrywcą) czy dla 9x (tak jak dla odkrywcy)? Co lepiej wybrać, jeżeli zakładam zmianę w perspektywie czasu? Dziennie ekspedycji udaje mi się ok. 50 wypuścić..

Wyraziłem swoją opinię i co z tym fantem zrobię. Myślę, że nie jestem jedyny w tym co napisałem. Sami zakopują uni z aktywnym tonażem sond. Róbcie tak dalej to nikt nie będzie chciał na to tracić czasu. Moim zdaniem, owszem lot SS powinien kosztować więcej, ale nie tyle co obecnie. Powinien być o 5-10x tańszy niż obecnie. 2h farmingu okolicy (loty do 50us od planety) i 1,5kk dexu zysku. Reszę przejadają SS. Przyjdzie zwieźć urobek i będę w dexie na minus. Jaki ma to sens. Czy ktoś to tetował?

Ale nikt tu nie ma zdziwionych minek. Tydzień byłem na urlopie i widzę, że tu nie ma do czego wracać. Nie mam tyle czasu by pół dnia siedzieć i pilnować surowców, bo o żadnym sensownym farmingu powyżej 50 us od planety nie ma mowy..

Także powrót na urlop dopóki nie pójdą po rozum do głowy, czyli może i na stałe. Może to idiotyczne, ale chyba podziękuję agresorowi za ostatniego złoma i skoszenie 7,6kk SS, bo teraz nie miałbym ich jak używać.. Szkoda czasu i nerwów.. Przy UF nikt nie pytał mnie czy pasują mi SS z tonażem. Teraz nagle się to zmienia. Czy leci z nami pilot?

Po ostatniej aktualizacji paliwożerność SS wzrosła gargantuicznie. Nieraz nie ma tyle w loocie dexu, co one potrafią spalić na relatywnie małe odległości. Brawo Ogame, klasa wieczorem zmieniona na kopacza..

Co o tym sądzicie?

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Bardzo dużo wniosły mi szczególnie wypowiedzi ciap, gdyż nie byłem świadomy jak żmudny proces rozwoju czeka mnie w przyszłości. Spróbuję jednak jedną planetę skasować, zobaczę jak długo i czy sprawnie dam radę ją zbudować na nowo. Temat do zamknięcia.

Drodzy gracze!

Konto, na którym gram miało być testem czy gra na 12 pozycji planet ma sens (obecnie nie ma). No i projekt nieco się przeciągnął, a ja zamiast porzucić konto i założyć jak człowiek nowe to brnąłem.

W efekcie mam kilka planet na 12 pozycji, a co za tym idzie niewielkich, z dość małą ilością pól. Przykładowo: 268 pól z terraformerem na 12lvl i +9 pól za anty. Zabudowanych jest 218 pól. Zostało 50.

Preferuję styl górnika. Eko 43/37/39. Na ocalc wyliczyłem, że planeta w punktach jest warta 15kk.

Powiedzcie mi czy na tym etapie bardziej skłanialibyście się ku ciągnięciu tego dalej, z ew. nastawieniem na podbicie terra o 1-3 lvl wyżej (jak dla mnie powyżej 15 to już nierealne) czy też porzucilibyście planetę, zajęlibyście 8 pozycję i giganta 300 pól + na starcie i odbudowali. Co do lokacji planety to nie problem, jestem świeżo po UF i mam przeniesienia.

Pytam, gdyż nigdy w eko nie byłem tak daleko i trochę ciężko mi sobie wyobrazić wbijanie np. 50 lvl metalu.

Dzień dobry!

Jestem nowym graczem na Xantus po unifusion.

Mam sondy szpiegowskie, których realna pojemność nijak się ma do tego, co przedstawia gra.

Wg gry pojemność sondy to 9 jednostek (14 lvl tech nadprzestrzennej).

I co za tym idzie np, przy teoretycznej pojemności ok. 7,6kk mogę wysłać najwyżej 7,15kk bo inaczej wyskakuje mi komunikat "zbyt mała ładowność" i nie mogę. Czym to jest spowodowane?