Posts by impro

Faktycznie, prędkość badań jest x6, ja podałem x12 bo tak wisi na forum w temacie o otwarciu uni (zapomniałem podać aktywnego "technokratę" zdobytego z Zadań dlatego holon wyszło Ci szybkość 8).

Dzięki za odpowiedź.

W takim razie pytanie do Adminów Kasia321  Art: dlaczego prędkość badań jest x6, a nie jak podaliście x12?

Napęd nadprzestrzenny - poziom 6 (320k metalu 640k kryształu 192k dexu - ale wg wzoru nie liczy się go do czasu, a nawet jak go dodałem to i tak wynik był inny niż to, co pokazała gra), bez MSBN, lab poziom 10

Witam!

Na starym forum jest wzór:

CzasBad = 3600 * ( Metal + Krysztal ) / ( 1000 * ( PoziomLab +1 ))

Chcąc to przystosować dla uni Weymot (prędkość badań x12) i klasy odkrywcy (-25% czasu badania) zrobiłem to tak:

CzasBad = ((3600 * ( Metal + Krysztal ) / ( 1000 * ( PoziomLab +1 )))/12)*0,75

i pewne badanie wyszło mi 5h 27min 16s a gra pokazała 8h 10min 54s

Co w moim wzorze jest nie tak?

FAQ: Cennik

Technologia energetyczna (2)

Zamienione wartości kryształu i deuteru

Napęd spalinowy (2)
    Niepoprawne wartości: kryształ 200 -> 0; deuter: 0 ->600 i co za tym idzie cała tabelka

FAQ: Badania

Jest:

Z kolei każdy kolejny poziom technologii plazmowej, począwszy od pierwszego poziomu, zwiększa produkcję metalu o 1% na poziom oraz wydobycia kryształu o 0,66% na poziom.
    Podnoszenie na kolejne poziomy technologii nadprzestrzennej zwiększa naszą ładowność o 5% na każdy poziom.
    Natomiast technologia plazmowa pozwala zwiększyć wydobycie deuteru o 0,33% na poziom.

Proponuje ujednolicić:

Z kolei każdy kolejny poziom technologii plazmowej, począwszy od pierwszego poziomu, zwiększa produkcję metalu o 1% na poziom, wydobycia kryształu o 0,66% na poziom oraz wydobycie deuteru o 0,33% na poziom.
    Podnoszenie na kolejne poziomy technologii nadprzestrzennej zwiększa naszą ładowność o 5% na każdy poziom.

FAQ: Cennik:

Działo jonowe - 2 000 : 6 000 : 0

Powinno być: 5000 : 3000 : 0

W FAQ Surowce jest:

Bonus do produkcji kryształu dla planet na pozycjach 1/2/3 w układzie galaktyki (wersja gry 7.1.1 rc3):
    - Pozycja 1: +30%
    - Pozycja 2: +22,5%
    - Pozycja 3: +15%

A powinno być:

Bonus do produkcji kryształu dla planet na pozycjach 1/2/3 w układzie galaktyki (wersja gry 7.4.0-pl2):
    - Pozycja 1: +40%
    - Pozycja 2: +30%
    - Pozycja 3: +20%