Technologia energetyczna dalej nie poprawiona - Zamiana surowców krzystał <-> deuter
Posts by impro
-
-
Faktycznie, prędkość badań jest x6, ja podałem x12 bo tak wisi na forum w temacie o otwarciu uni (zapomniałem podać aktywnego "technokratę" zdobytego z Zadań dlatego holon wyszło Ci szybkość 8).
Dzięki za odpowiedź.
W takim razie pytanie do Adminów Kasia321 Art: dlaczego prędkość badań jest x6, a nie jak podaliście x12?
-
Napęd nadprzestrzenny - poziom 6 (320k metalu 640k kryształu 192k dexu - ale wg wzoru nie liczy się go do czasu, a nawet jak go dodałem to i tak wynik był inny niż to, co pokazała gra), bez MSBN, lab poziom 10
-
Witam!
Na starym forum jest wzór:
CzasBad = 3600 * ( Metal + Krysztal ) / ( 1000 * ( PoziomLab +1 ))
Chcąc to przystosować dla uni Weymot (prędkość badań x12) i klasy odkrywcy (-25% czasu badania) zrobiłem to tak:
CzasBad = ((3600 * ( Metal + Krysztal ) / ( 1000 * ( PoziomLab +1 )))/12)*0,75
i pewne badanie wyszło mi 5h 27min 16s a gra pokazała 8h 10min 54s
Co w moim wzorze jest nie tak?
-
Technologia energetyczna (2)
Zamienione wartości kryształu i deuteru
Napęd spalinowy (2)
Niepoprawne wartości:kryształ 200-> 0;deuter: 0->600 i co za tym idzie cała tabelkaJest:
Z kolei każdy kolejny poziom technologii plazmowej, począwszy od pierwszego poziomu, zwiększa produkcję metalu o 1% na poziom oraz wydobycia kryształu o 0,66% na poziom.
Podnoszenie na kolejne poziomy technologii nadprzestrzennej zwiększa naszą ładowność o 5% na każdy poziom.
Natomiast technologia plazmowa pozwala zwiększyć wydobycie deuteru o 0,33% na poziom.Proponuje ujednolicić:
Z kolei każdy kolejny poziom technologii plazmowej, począwszy od pierwszego poziomu, zwiększa produkcję metalu o 1% na poziom, wydobycia kryształu o 0,66% na poziom oraz wydobycie deuteru o 0,33% na poziom.
Podnoszenie na kolejne poziomy technologii nadprzestrzennej zwiększa naszą ładowność o 5% na każdy poziom.Działo jonowe - 2 000 : 6 000 : 0
Powinno być: 5000 : 3000 : 0
-
To samo w FAQ: Planety - kolonizacja:
Bonus do produkcji kryształu dla planet na pozycjach 1/2/3 w układzie galaktyki (wersja gry 7.1.1 rc3):
- Pozycja 1: +30%
- Pozycja 2: +22,5%
- Pozycja 3: +15%PS. Tworząc nowe forum można się było pokusić o sprawdzenie czy dane są aktualne, a nie tylko Ctrl+C Ctrl+V
-
W FAQ Surowce jest:
Bonus do produkcji kryształu dla planet na pozycjach 1/2/3 w układzie galaktyki (wersja gry 7.1.1 rc3):
- Pozycja 1: +30%
- Pozycja 2: +22,5%
- Pozycja 3: +15%A powinno być:
Bonus do produkcji kryształu dla planet na pozycjach 1/2/3 w układzie galaktyki (wersja gry 7.4.0-pl2):
- Pozycja 1: +40%
- Pozycja 2: +30%
- Pozycja 3: +20%