Posts by Quillathe

dobra dobra mi nie chodzi o teoretycznych jedno dniwoych tylko tych co fatykcznie grają i jako tako sie udzielają a nie typa co wejdzie raz na 2 tygodnie i ma 20kk pkt na 1 rocznym serwerze gdzie każy średnio dobry gracz ma od 600kk do 1kkk

dlatego mi to 500 śmierdzi to taki sztuczny tłum można rzecz śmiało z tych 500 to raczej 10-20& z tej całej puli prędzej policzył max

weź pod uwagę to że uni ma 6 galktyk po 500 co daje 3000 galaktyk a i tak połowa świeci już pustkami nie widać nawet tych 500 na mapie
    a większość graczy ma po 14-17 planet pozajmowane 8 sloty

Zachęcam do przejrzenia ilości aktywnych kont na takich uniwersach.

Serwer Gracze Aktywni Urlopy iI Speed F.Pokojowa Speed F.Wojenna
    68 aaaa 3.425 667 849 1.900 1 1
    163 - Kalyke 2.067 426 660 974 2 1
    268 - Mars 479 132 159 180 3 1
    259 - Delphinus 1.113 253 346 505 4 1
    272 - Quasi-Stellar 931 369 250 302 5 1
    276 - Ukdah 1.879 1.133 136 578 8 1
    170 - Rosalind 1.847 293 587 960 3 2
    261 - Fafnir 564 85 249 224 4 2
    269 - Nembus 424 74 179 164 4 2
    275 - Titania 1.681 612 279 768 4 2
    251 - Vela 911 98 297 509 4 2
    263 - Hercules 676 141 225 303 5 2
    267 - Lyra 531 126 187 211 8 2
    266 - Keid 343 58 123 154 4 3
    271 - Pluto 529 139 184 198 4 3
    262 - Grus 407 60 136 205 5 3
    199 - Undae 781 79 266 430 6 4
    264 - Imai 352 49 158 137 6 4
    189 - Kerberos 6.623 480 747 5.387 7 4
    273 - Regulus 545 155 201 180 5 5
    274 - Scorpius 629 172 267 180 5 5
    265 - Jishui 367 55 155 149 8 5
    270 - Ophiuchus 443 75 175 185 4 6

Lista nazw uni jest dla wszystkich spolecznosci taka sama i nie ma mozliwosci jej zmienic ;)

A zostać u68? ;x

DANE z DUPY 531 graczy chyba 531 kont na lyra ?!!

z tego 90% to idlaki aktywnych graczy na oko co coś grają będzie z 40- z tego 10-12 doświadcoznych reszta któa gra chyba weekendy bo pkt prawie że stoi wystarczy pograć z 1 miecha i lądujesz a top 50.. a serwer ma już rok.

tak że kocham te wasze tabelki z excela tyko ni uja ma to przełożenie na stan faktyczny...
    https://imgur.com/a/uGAzLnS

Wiem że nie wszyscy gracze grają o tej samej godzinie i porze ale obecnie to tak wygląda na tych serwerach gdzie mam konta
    https://imgur.com/a/k3h2kQw

na lyra 3/4 topki już na idlaku/urlopie może jedynie sie logują raz na tydz by konto nie spadło ale nawet z urlopu nie wychodzą..

Niesamowite. Na serio ktoś się spłakał, że po fuzji spadł ileś tam miejsc?

Jest to motywacja, aby cisnąć dalej, a nie powód do płaczu.

sam płakałeś na discordzie "kiedy będzie promocja na anty" i "ciśniesz" kasą, więc czemu się tym ludziom którzy grają bez dziwisz???

Dokładnie większość tych donateró nadal podstaw gry nie ogarnia i wygrywają tylko bo dali więcej kasy i mają wiecej wojska..
    3/4 tych donaterów są zwyklymi casualami bez p2w nie potrafią być liderem ja nie wydalem ani grosza na gre a wbilem sie na top 5 na 2 serwerach i porobilem 3-4 donaterów.

A nie płacze z tego powodu że sąserwery łączone tyko że jest w ujj duży debalans nawet donater donater będzie zjadać jak taki donater co wklada w gre kase przez 12-14 lat vs donater co wkląda kase w pól ronczy serwer nawet donaterzy między sobą to odczują i okaże sie że jego 10k zl w gre już nie da mu takiej przewagi bo rekin zostanie zjedzony przez jeszcze większego starszego rekina

no ale jak to sie mówi IQ nie kupisz i dlatego spora część graczy omija p2w gry właśnie przez takich leszcze co muszą sie kasą dowrtośować jak tamten gościu powyżej ... bo bez debalanzu nie będzie mógł być lepsza a na równi z równym nie lubi grać bo nie umie i przegrywa :D

i właśnie po wprowadzeni p2w 75% graczy odeszło co było największym spadkiem na przełomie 2008 roku i potem jeszcze coś ogame zrobiło w 2012 i też odeszła druga spora część..

no lol to już powinna być jakaś ankieta... a nie tak na pale bo ktoś napisał na forum i bęc..
    Psucie gry ciąg dlaszy po wdrożęniu pierwsej wersji beta 13 na serwery już sporo graczy odeszlo w tym pare graczy z top 1-5

wy to chyba naprawde checie aby reszta graczy odeszła ciekawe jak taki grasz z top 5 lyra spadnie w pozycji jak sie go da na serwer 14 letni bede top 200 chociaż ?

znajomy co grał kiedyś przy pierwszym łączeniu spadł z top 6 na 40 około a były to łączone akurat serwery z tego samego okresu niemalże..

No nic pożyjemy zobaczymy ...

popieram ale niszczenie max 9h i 4h z lotki tak jak jest..

myślałem żeby dać tylko 4h wszędzie ale to by było nie sprawiedliwe dla agresywnych graczy
    bo taki farmer mógl by sobie tak samo puszczać niszczenie i flote ze swojej głównej planety a flociaz musi miec zawsze 1 mniej planete rozbudowaną by mieć pod lotki wiec niech mu to wynagradza 4h z lotki.

a zwykle ataki ustawić max do 11-12h żeby potem trole nie latały w nieskończonośc na alercie

no i stało sie gra ogame wszedła na kolejny wyższy poziom p2w

teraz już można bezpośrednio w sklepie kupić
    40% wiecej surowcow z ekspedycji
    komputer ekspedycyjny na lepsze wyniki

dopalacz surowców na wszystkie surowce 40%
    handlarz do 81% być może dodadzą kiedyś 100% nawet

redukcji kary powrotu nie widze może dodadzą w eventowym sklepie co sie otwiera co jakiś czas, wcześniej tak było.

To ja cie porobiłem w grze
    Słabo to wygląda myślę że na przestrzeni takiego czasu samo podnoszenie wojska juz ci sie nie zwraca nie mowiać o fsach.

Popatrz jak w pkt cie wyprzedziłem na przestrzeni połowy roku.. to ciebie piecze skoro na dwu-godzinną farme musisz podnosić swoje polowe wojska 5% zysku
    wczoraj czy przedwczoraj bodajże też leciałeś i zawróciłeś wiesz samo podniesienie za wczoraj już ci sie nie zwraca.

w przeciągu kilku miesięcy z top 21 na top 4-5 a ty spadłeś.. to nie ja mam problem tylko ty i teraz ta różnica zaczyna sie jeszcze bardziej pogłębiać.
    Efekt kuli śnieżnej...

A ty od dłuższego czasu nic nie możesz trafić i nie mówi to o tych kilku bieda złomach gdzie podnosisz 500k pancków by wybrać 200k surowców od paru graczy..

Kiedy ostanio mialeś tzn sie zrobileś jakiegoś prawdziwego gruza mówię o mniej więcej 200-600% zysku
    i nie liczy sie ta ustawka z wchłoniecie skrytobójcy..
    image.png

nie sądziłem że na takie ochłapy polecisz zysk 5% szaleństwo.. najlepsze żę na innej planeci luzem leżalo 3g
    tak że słąbo to rozegrałeś
    na tym podnoszeniu wojska kilka razy wcześniej więcej straciłeś :D
    chyba że ten lot o taka sztuka dla sztuki w topce juz cie porobilem i mnie nie dogonisz .. bo wojsko ci ciąży a moje eko sie dobrze rozrkęca..
    1g po 300 gdniach grania to nie za duża farma ja teraz

ogólnie to slabo grasz kiedyś mialem do ciebie 300kk pkt
    teraz ty do mnie masz 60kk pkt w rankingu

tylko ja nie gram na donejcie :P

wystarczy ze zbierasz na czas surowce i robisz fs i nikt nic Ci nie morze zrobic ale jak jestes leniwym bałaganiarzem któremu sie nie chce i który nie pilnuje swoich zabawek to coź na koniec nic nie masz....

Co do łapania to tak co do latania to już lipa bo takiego donatera potem nie ma jak ruszyć...
    wiec p2w ssie niestety nadal ale ukrywać sie można caly czas tak samo

pingowanie planet imoonow na jakiś czas przed podniesieniem floty... i potem jeszcze pare razy przepingować by potrzymać aktywki co daje większą luke w czasie i trudniej wychwycić moment..

potem pingowanie w losowych momentach np leciisz od 10 do 18 to pingujesz kolo 12 14 i 16 by typa zmylić lub innyh losowych godzinach..

Ale to nie zmiena faktu że p2w ssie... i po prowadzeniu tego ludzie zaczeli sie mocno wykruszać i nie ma co zakłamywać faktów.

w tej grze można kogoś trafić tylko jeśli stoi na planecie/moonie i nie ma tu nic do rzeczy wielkosć konta, najlepszą i najskuteczniejszą obroną był, jest i bd dobry i zrobiony na czas fs....

Dokładnie tylko kiedyś był problem taki że na szybkich serwerach gsy z lotki leciały nawet kilkanascie minut na wojennych

więc jedyne wyjście aby nie stracić floty
    bylo poranna wysłanie floty wojskowej czy surek rano i zawrócenie wieczorem.
    tak aby przez noc do samego rana już wracało w trybie stacjonuj zawróć.

tylko problem taki że potem nie masz jak wojkiem atakować a jak wieczorem atakujesz to potem przez noc musisz pilnować by ci moona nie sciągli w nocy..
    i to już było ryzykowne

dopiero niedawno wprowadzili większy limit prędkości na gsy do 4h z lotki i 9 z poza ukladu.

Niestety tez te wcześniejsze czasy na szybkich serwerach już po paru miesiącach ogame zaczynam pomału przypominać starcrafa 2 gdzie jeszce chwila i trzeba by było micrować w panelu w ruchu flot xD

Ale największą szale goryszy przelało wprowadzenie systemu Pay2Win
    ludzie sie budują mają po 100-600 pkt a w topcie już gościu leci po 100k

uu to już grubszy gruz.. mi tylko pół dniówki zarąbali ale dlatego że nie mogłęm sie wbić na serwer podczas prac technicznych a nialo być do 12 a problemy trwały do 17 nawet ale na szczęście to była strata kosmetyczna bo ćwierć dnia farmy. większą wartośc był te puste dt niż same surk

a tu widze gruby złom kto normalny buduje fortece na serwerze gdzie jest taki duży DIFF...

No ja podrzuciłem tam moją kolekcje poradników z mojego DC tak że 3/4 stafu to ode mnie jest tam :D
    jeszcze coś obecnie pisze wiec dorzuce do reszty jak skończe..

Bo sporo poradnikow jest nie aktualne a jak sie szuka po google to głupi pierwsze odsyła do tych mega starych nie aktualnych danych..
    wiec jak ktoś newb i szuka poradników z google to może zostać wpuszczony w maliny.