Posts by alkoekus

Witajcie!

Mam na imię Michał. W ogame zacząłem grać mniej więcej w 2008-2009 roku. Grałem na kilku uniwersach pod tym nickiem z forum. Preferuję grę Eko - nie lubię przemocy :P Kilka dni temu znowu powróciłem z chęcią gry (po długiej przerwie).

Personalnie do niedawna byłem nauczycielem akademickim na jednej z polskich uczelni. Obecnie pracuję w korpo jako Java Developer.

Mam kota syberyjskiego który efektywnie zastępuje mi psa podczas tej pandemii i siedzenia w 4 ścianach. Jak macie jakieś pytania - walcie śmiało :)

Poniżej zdjęcie koteła :)

zapodaj.net

Tylko to uni gwarantuje aktywność na jakimś poziomie. 8)

Widzę, że aktywność jest cały czas spora :) Natomiast jak sam wiesz, żeby dojść na takim Uni z pozycji nowego gracza do top 200 nawet, to trzeba farmić równo z 3 lata (może nie 3 ale na pewno bardzo długo). Z jednej strony brakuje mi kontaktu z ludźmi w grze i jakiegoś zgranego teamu, a z drugiej też bym chciał jednak jakiś tam top mieć. Na takim Uni jak 68 - ta druga rzecz raczej nieosiągalna niestety :/

Planuje wrócić do Ogame po długiej przerwie. Niestety każda prędkość flot powyżej 2x jest dla mnie absurdalna. Pewnie jak większość graczy, pamiętam czasy starego ogame w którym nie brakowało ST, wojen, rywalizacji itd. pomimo prędkości floty x1. Prędkość floty powyżej x2 to jak inwestycja w bitcoina - chwila nieuwagi i można się pakować :P

Dla mnie prędkość flot x1 i 0% złomu z obrony - reszta dowolnie.