Posts by Cosmopop

Potwierdzam, że nie da się przedłużyć. A przynajmniej ja nie jestem w stanie. Choć sądząc po wpisach powyżej, problem jest złożony i część graczy nie ma problemów, a część nie jest w stanie tego zrobić.

Podczas eventu kupiłem takie 4 itemki z 100% przyśpieszeniem o długości 90 dni. Wszystkie 4 bez problemu się aktywowały jeden za drugim, dając mi na najbliższy rok brak odczuwalnych opóźnień w powrotach ekspedycji. Teraz w ekwipunku mam 2 takie sztuki (z ostatniego eventu) na 7 dni i gra nie pozwala ich dołożyć do tych zakupionych w sklepie, wyrzucając okienko z błędem.

Dokładnie. Problem jest kiedy chce się przedłużyć przedmiot kupiony w shopie a osoby wyżej pewnie nie przeczytały ze zrozumieniem i miały aktywny przedmiot z nagród a nie z shopu. Dlatego im się udało. Oczywiście mówimy tylko o nowych przedmiotach czyli dokładniej tylko o przedmiocie redukującym opóźnienia bo tylko ten przedmiot z nowych był w shopie.

Nie może. Występuje błąd. Nawet było tutaj ogłoszenie na forum gdzieś.

Ten problem to już trwa od miesięcy, ale Ogame ma to w dupie i woli wprowadzać nic nie znaczące zmiany i gówniane osiągnięcia.

Korzystaj z tego:

https://battlesim.logserver.org/pl

Problem trwa od kilku dni. Wcześniej u mnie działał bez zarzutu tylko przy większych flotach długo mieli ale ja takiej nie mam bo nie inwestuje dużo kasy. Jako podręczny symulator sprawdzał się u mnie dość dobrze.

Zaraz przyjdzie obrońca uciśnionych i będzie płakał, że gdybyś nie miał większej floty to byś nie dał rady zezłomować. Jeżeli tylko większa flota wystarczy by ubijać smerfy jeden po drugim to sory... Jak ktoś ma skilla to nie da się ubić a przynajmniej nie dwa razy pod rząd. Moim zdaniem to zawsze był wyznacznik skilla. Gra na uni z większymi flotami. Skill smerfów skończył się gdy ich kupione floty, które zapewniały im spokój okazały się małe przy nowych przybyszach. Gratuluje Ashwa!

Pozostaje pogratulować, niestety przewaga punktowo flotowa zrobiła swoje, szkoda tak dobrego gracza :( i w dodatku sojusznika, zakładam że odbudowa będzie

Niestety to starcie to ewidentny przykład jak kasa pokonała pro gracza, niestety :(

Chwilunia a czy nie było tak, że przed fuzją to Ty razem z kolegami mieliście kupioną przewagę i graliście sobie na tym Uni jak pączki w maśle ? Tak samo ten Leo coś tam co przyszedł z Yin i nagle się okazało, że bez kupionej przewagi grać nie potrafi. Widziałem jak płakał na discordzie. Ot paczkomaty płaczą, że przyszedł większy paczkomat i ich zamiata :) Teraz nagle płacz, ze P2W gdy znaleźli się nagle po drugiej stronie a wcześniej też ładowali kasę aż miło żeby być w top i jechać innych:)

Ashwa graty starcia ładny procent i jedź tam dalej tych hipokrytów :)