Hej.
Załóżmy, że jest 5000 satelit słonecznych.
Załóżmy, że nie ma innych statków ani obrony.
Jaką ilością (mniej więcej) i czego (typ statku) puszczać fale, żeby niszczyć po około 1000 sztuk satelit?
Ktoś wie jak policzyć?
Hej.
Załóżmy, że jest 5000 satelit słonecznych.
Załóżmy, że nie ma innych statków ani obrony.
Jaką ilością (mniej więcej) i czego (typ statku) puszczać fale, żeby niszczyć po około 1000 sztuk satelit?
Ktoś wie jak policzyć?
Display MoreLinki do tego API działają i nie ma innego API niż te pliki XML (chyba że o czymś nie wiem, ale wątpię). Sęk w tym, że w adresie musisz podstawić numer serwera i literki oznaczające społeczność, np. tu moje uni:
https://s178-cz.ogame.gameforge.com/api/serverData.xml
s-XXX-YY
XXX - numerek serwera (178)
YY - społeczność (tutaj czeska)
Dzięki Fenrir.
Nie wiem jak ja szukałem, że trafiłem na jakiś topic z lat 2012-2015 ze starymi linkami.
To co dałeś pozwoliło mi znaleźć resztę - mam więcej niż trzeba.
Podzielę się linkiem, jak coś fajnego uda mi się stwotrzyć.
Hej.
Planuję zrobić parę narzędzi ułatwiających grę. Potrzebuję do tego API, które dostarcza danych o graczach - koordynatach planet, statystykach, punktach, etc.
Problem w tym, że nie mogę znaleźć nigdzie opisu takiego API, ani linka do niego. Trafiłem na anglojęzycznym forum na jakieś linki do plików xml, ale to posty sprzed 5-10 lat i te linki już nie działają.
Wiem, że takie API, albo statystyki muszą istnieć, bo trafiłem w sieci na narzedzia, które muszą operować na w miarę świeżych danych o statystykach graczy (codziennie, lub nawet co godzinę aktualizowanych).
Czy ktoś mógłby mnie pokierować w odpowiednie miejsce w sieci (oficjalne API Ogame, lub pliki z danymi, lub coś innego )?
Przepraszam, jeśli gdzieś wątek jest, ale szukam od godziny i nie mogę nic aktualnego znaleźć...
Pozdrawiam
Lux Ferre.