Hey,
Pomysł może trywialny, natomiast wydaje mi się że wielu mógłby się spodobać.
Powróciłem do gry po kilkunastu latach, i od razu to co rzuciło mi się w oczy to to że jak nie wydajesz $$$ to zostajesz w tyle.
Nie jest to uczciwe wobec graczy którzy chcieliby "po prostu sobie pograć" a nie spusz.... się nad wirtualnym kontem, cisnąć $$$ ile wlezie aby wszystkich na uni zezłomować i zfarmić.
Jaki sens i logika tego typu gry?
Na początku gra sprawiała przyjemność przez długi czas ( mam na myśli grę na jednej uni). Teraz po kilku tygodniach zastanawiasz się jaki jest sens gry skoro masz top 10 graczy których nie byłoby w stanie pokonać całe uni.
Moja propozycja to wypuszczać co jakiś czas serwer na którym możliwości "paczomatów" byłyby mocno ograniczone i po tygodniu nasz top 1 nie miałby m 1kk pkt.
Ograniczenia w stylu max wydanej antymaterii w przeciągu tygodnia do określonej ilości. Ogarniczyłoby to zwielokrotnianie i ciągłe powiększanie przewagi nad graczami którzy nie chcą i nie będą korzystać z płatnych usług ogame.
Tego typu rozwiązanie spowodowałoby to że pojawiła by się unia na której po kilku miesiącach od rozpoczęcia w dalszym ciągu byliby aktywni gracze a nie 60% kont nieaktywnych a kolejne 20% na urlopie.
Rozumiem że gra, strona, serwer i wszyscy muszą zarabiać, natomiast w tej chwili wygląda to tak że gra na serwerze sprawia przyjemność przez pierwsze kilka tygodni a potem pierwszych kilku graczy tzw. "paczkomaty" cisnąć resztę uni i złomują wszystko aż nie pozostanie żaden aktywny "czysty" gracz.
Co sądzicie o takim pomyśle?