Posts by krucigang

E tam, pushuje się czy nie, co za różnica. W tej grze można kupować surowce za pieniądze bez ograniczeń, o jakim fair play my tutaj do cholery mówimy.

Kiedyś top 1 coś znaczyło, teraz na ariesie ma go jakiś paczkomat który jest wiecznie na urlopie i nigdy nawet nie skanował specjalnie.

Jak to push to w sumie robi to samo co kupowanie pakietów surki, tyle że taniej xD

to jest zwykłe RNG. Doszukujecie się tu spisków jak jacyś foliarze z q'anon, a tak naprawdę to ludzki mózg beznadziejnie sobie radzi z prawdziwie losowymi zdarzeniami.

Na forum Path of Exile też non stop foliarze postują, że łolaboga znerfiliście mi bossa, bo już go 100 razy zabiłem a nadal mi awakened empower nie poleciał (gem ma 2% szansy na drop...)

Jakieś sensowne wnioski co do nerfa/buffa można by wysnuć tylko na podstawie bardzo dużej próby tych ekspedycji, np. z miliona wysłanych exp. Albo ze 100 milionów. Im więcej tym lepiej, ale ogólnie potrzeba tak z 3-4 rzędy wielkości wyżej niż prawdopodobieństwo - co najmniej - by zredukować szum statystyczny i te wasze złe RNG, które odbieracie za spisek i nieudokumentowany nerf.

Ja tam nie zauważyłem żadnych znaczących zmian. Raz przywiozę 3x anty, raz 3x flota, innym razem 6x surowce, a jeszcze innym 3 spóźnienia i gunwo w pozostałych. RNG i tyle.

Najważniejsze to puszczać sondy by układu nie przegrzać. Masz 3 stopnie zużycia układu - niezużyty (cudowne uczucie być pierwszymi), lekko zużyty (zdaje się, że nikt nie był w tej części...) oraz bardzo zużyty (obecność wielu flot ekspedycyjnych). Im bardziej zużyty tym więcej pustych czy spóźnień.

co do procentów się zgadza, ale nawet "małe" znalezisko to nie powinno być 0.

jedyny przypadek kiedy to ma prawo wystąpić to FS z misją ekspedycja załadowany surowcami na full ładowności.

Czego nie polecam robić.