A tak się zastanawiałem po co Mag po tylu tygodniach zdjął urlop. Złom i znowu urlop.
Posts by wielkielektron
-
-
-
no tak 14 sekund i on floty nie podniósł, typ co z agresorem grał rok i puścił flotę na godzinnego fsa jak napisał. A paczkomaty mi mówią bym nie szukał drugiego dna...
Posluchaj jak masz cos do paczkomatow to przestan w ta gre grac,bo ten temat zawsze poruszam nie zagladaj nikomu do portfela co robi ze swoimi pieniędzmi, jedni wydaja na ogame drudzy na alkohol.kazdy wydaje na to co sprawia mu przyjemnosc. A co do st jak masz jakiekolwiek podejrzenia pisz tickety-masz takie prawo.
Jak narazie agresorom można życzyć sporego % i ogromnego zysku życzę przetopu.
każdy ma prawo do oceny rzeczywistości, jak ci się nie podoba to nie czytaj forum. Co do ticetu to napisałem, ale ja siedzę w prawie i na ogół sprawcy udaje się unikać kary haha bo taki jest system prawny. Tu jest jeszcze gorzej. Ale chociaż każdy wyciągnie wnioski z tego st przez pryzmat faktów i doświadczenia. I przy okazji oczyścimy sojusz
-
-
-
Bardzo dziwne i podejrzane ST.... "Wyklikany z pz"... jak napisał na forum soja obrońca, puścił on krótkiego fsa na własne pz by pójść zjeść. Pomimo, że ma moony w całym układzie gdzie lata. Krótki fs, lecący pewnie godzinę w jedną stronę. W tym czasie wszystkie floty agresorów grzecznie czekają, bo wiedzą że gość idzie zjeść więc czekają aż pz zniknie i podrywają floty.
Godzinę przed dolotem obrońca pisze łamaną polszczyzną uhahany że zaraz go trafią i że nic się nie stało, że on gra dalej
Skład floty jak pod złoma idealny... żal
Ściema jak dla mnie, ale taniej wyszło wam niż kupowanie paczek. Który raz go już złomujesz Loord? Trzeci? Czwarty?
777zjawa77706.05.2025 23:04:27
Wróciłem z pracy często tak na godzinkę se puszczam -
Na 99,99% jest to związane z liczbą wygranych aukcji lub liczbą licytacji sumarycznie, bo widzieliśmy, jak dostawali to goście za wygranie licytacji z jedną ofertą na 1k. Tylko nie wiemy, ile dokładnie tych wygranych/ofert trzeba.
Wg mnie 2000 albo 2500.
-
-
Dostałem osiągnięcie Licytator, wygrałem dwie licytacje pod rząd... Ogólnie mam wygranych masę licytacji, może chodzić o łączną sumę wydanych w licytatorze surowców?
Samo wygranie 2 licytacji pod rząd nie daje osiągnięcia, ale czy mógłbyś zdradzić:
1. Co to były za przedmioty?
2. Ile dałeś za nie w sumie?
3. Czy wydarzyło się coś szczególnego, typu obie licytacje wygrane zostały w "ostatniej sekundzie"?
Wygrałem ośmiornicę srebro za 1000, kupiłem ją gdzieś na początku, nikt nie przebijał. Poprzedni przedmiot podobnie, kupiłem za 1000. Ogólnie na uni na którym gram wygrałem masę licytacji, mam ponad 1000 przedmiotów, masę aktywowałem. Wg mnie chodzi o to że wygrałem daną liczbę licytacji lub wydałem w nich określoną liczbę surowców. W licytacji po której dostałem osiągnięcie, nie stało się nic nadzwyczajengo.
-
Dostałem osiągnięcie Licytator, wygrałem dwie licytacje pod rząd... Ogólnie mam wygranych masę licytacji, może chodzić o łączną sumę wydanych w licytatorze surowców?
-
Tzn że nestu już nie wróci z urlopu? Tyle zainwestował żeby się podnieść po złomie... hmmm
-
Chłopy o tym już było, jeśli wyczerpaliście limit przedmiotów jakie w ciągu miesiąca mogliście znaleźć, to i w evencie nic nie znajdziecie.
-
Ok, nie wytrzymałem do weekendu. Zrobiłem test. Zmieniłem klasę na generała. Wysłałem 200 k panc, 80 k niszczar i 70 k kosiarzy w układ na moon sojusznika z misją zatrzymaj. Lot kosztował 10 kk deu. Rozbiłem o to moje 90 k bomberów i 300 k pionierów - lot kosztował 3 kk deu. Przy generale flota spala 50% do tego lot jest w układzie, jak wspomniałem na wstępie. Zbieram złom a na moją planetę leci statek handlowy z pola wrakowego. Czyli jak najbardziej opłaca się tak robić i ten sposób działa. Koszt deu jest minimalny. Żetony zmiany klas są z eventów. Zyskałem 80% szczątków i odzyskam prawie 11% rozbitej floty, której nie potrzebowałem tak naprawdę przy moim stylu gry.
-
To ja w weekend zrobię research Panowie i powiem Wam jak to wyjdzie
-
dok nie zawsze dziala to po 1 po 2 jak Ci pisali musisz wrocic cos z ataku flota ktora bedzie na obronie nie dostanie doku jak cos a po 2 nie lepiej zrobic duze magazyny i za koszty wlaczenia generala przetopic je u handlarza zlomu bez zabawy?
żetony zmiany klasy mam z eventów za darmo. Więc to podnosząc magazyny i kupując handlarza złomu stracę antymaterię. Do tego z pz mam 80% a u handlarza 35%. Z tym że coś musi wrócić to jest gdzieś w opisie działania? Z chęcią bym poczytał
-
Można, podstawiasz się na moonie kolegi (sojusznika) np we własnym układzie, najlepiej w ulu. Atakujesz ten moon i jak najbardziej rozbijasz się o WŁASNĄ podstawioną uprzednio flotę.
P.S wg mnie mt zjada dużo deu
A lmów, cmów pionierów mam już bardzo dużo. Chętnie przerobię je na badanie astro. KRy też.
Pytanie do generałów. Czy jeśli rozbiję flotę to odzyskam przy ataku jej część dzięki dokowi kosmicznemu.
-
jeżeli nie padniesz a jakieś statki wrócą to tak ale nie wiem czy to jest sens
Jak wolisz
Jest sens, rozbiłbym mt, ss, cmy, lmy, pioniery, kr o moje ciężkie statki. I tak nie latam, a flota pożera deu na fsy. Surowce z tej akcji przeznaczyłbym na astro. Po rozbiciu, zbiórce, ewentualnym odzysku z pola wrakowego wróciłbym do odkrywcy
-
Witam, nigdy nie grałem generałem. Generał ma opcję pola wrakowego przy ataku.
Gram od prawie roku odkrywcą, nazbierałem masę żelastwa którego nie używam. Czy jak zmienię klasę z odkrywcy na generała, rozbiję się na moonie kolegi u którego podstawię swoją flotę, to czy dostanę zwrot 10-11% rozbitych statków z pola wrakowego??
-
Hmmm no właśnie gdzie opóźnianie, gdzie kontrola moonów i planet? Bo rozumiem że jak ktoś siedzi na koncie to dalej generuje to *?
Gratuluję obrony
-
Ja nie widzę żadnych odchyleń od normy, średnie eventy są często - mam z nich tyle co kiedyś z dużych. Duże są rzadko ale na nie jest 1% szansy, więc to nie dziwne. Poza tym sypie wszystko, tj flota, antymateria i surowce. A wysyłacie w ekspach sondy? Może wyjałowiliście układ??