Posts by Majcher

Od zeszłego roku (nie pamiętam dokładnie od kiedy, ale na pewno bezpośrednio po jednej z aktualizacji wersji gry) mam problem podczas korzystania z OGame na telefonie. Mianowicie podczas przeglądania poszczególnych zakładek, a nawet i w lobby, strona robi się po prostu czarna:

Screenshot-2023-03-08-07-14-02-985-com-kiwibrowser-browser.jpg

Jak widać na zrzucie czarna jest tylko treść strony. Zauważyłem, że jak ekran zrobi mi się czarny na dosłownie chwilę przed kolejnym kliknięciem (np. na planetę/księżyc) i kliknę już w to właśnie miejsce to strona się przeładowuje tak jakbym kliknął na planetę/księżyc, ale nadal tło jest czarne. Aby treść strony się pojawiła muszę przekręcić telefon do pozycji pionowej, tak aby ekran się przekręcił i w tedy treść strony pojawia się normalnie. Ponownie przekręcam telefon do położenia poziomego i klikam sobie dalej. Sytuacja powtarza się od czasu do czasu, nie nagminnie a z częstotliwością na kilka razy w ciągu dnia lub dwóch. Nie ma różnicy czy jestem połączony po wifi czy przez sieć komórkową. Pamiętam, że w zeszłym roku jak tylko problem się zaczął pojawiać, podpytałem czy inni mają tak samo i były osoby, które zaobserwowały takie utrudnienia. Niestety minęło kilka miesięcy, problem dalej występuję i zanim zgłoszę jakiś ticket żeby był jakikolwiek ślad, to chciałbym się upewnić czy inni gracze mają podobne problemy czy też powinienem szukać przyczyny u siebie.

ja mam taki blad czasem nie mam pojecia czym to jest spowodowane

Temat dotyczący zmiany prędkości flot pokojowych z tego co widziałam już pojawił się w DiD, więc zakładam że po zakończeniu fuzji ankieta zostanie posłana w grze.

Natomiast jeżeli chodzi o fuzje, one nigdy nie były równe i sprawiedliwe dla wszystkich. Czasami nawet łączono x2 z x1, gdzie x1 w większości nie odnalazły się w nowej rzeczywistości gry.

Przykro mi, że tak jest, ale nie da się dogodzić każdemu.

wystarczyło zapytać graczy z cetusa czy chca fuzji z halley albo uni zblizonym rozwojem... ale po co... Poczestowaliscie zanith i rosalinde farmami z halley i cetusa...
    I nie mozecie sie tlumaczyc zblizonymi parametrami bo co rowniez wyszlo sa one calkowicie inne dla cetusa czy rosalinda... Pokazuje to jawna niekompetencje...

inne spolecznosci pytaly jak gracze widza fuzje np wegry byl temat na forum inna spolecznosc to francja a wpl jak zwykle nie dalo sie inaczej smiech na sali

bo czeskie ogame nasz team ma pod opieka

fajne narzedzie ale gryzie sie z agr i do ekspedycji nie mozna dodac zadnego statku bojowego zeby flote przywozil trzeba samemu dodawac np niszczarke

gryzie sie z agr, ale ma tak samo wbudowana mozliwosc aby kliknac klodeczke z tym co chcesz budowac a potem wyslania dokladnej surki, wiec who cares ;)

nie wiem jak to zrobiles, ale u mnie gdy klikam L zaznacza mi wymagana liczbe DT + 1 sonda, + 1 pathfinder + 1 rozpruwacz leci, nie musze nic dodawac recznie

no nie who caers bo z agr mozesz robic zsylke na jedna kopalnie np z kilku planet nie z jednej calosc

dla mnie bez agr to troche lipa teraz grac na nowym dodatku wiem moze staromodny jestem :D

Nie znam się na kodowaniu gry by stwierdzać że trzeba naprawić "kilka" linijek gry. Kod gry ma już trochę lat ;)
    Natomiast zdaje sobie sprawę z jednego, że to największa aktualizacja gry odkąd ona istnieje. Dotyka praktyczne wszystkich aspektów grze: ekspedycji, zmniejszania spalania, prędkości, zwrotu dexu przy zawrotce floty, ekonomii i można tak wymieniać jeszcze chwilę. ;)

Drugą sprawą jest to co już pisałam tutaj na Forum, aktywowano LF na rozwiniętym uniwersum by mieć pogląd na to jak będzie wyglądać na "żywym organizmie". (Mam nadzieję, że u68 wybaczy mi to określenie). Aktualizacja projektowana była pod nowe uniwersa, myślę że trafionym działaniem było aktywowanie jej na jednym ze starszych.

Marudzić oczywiście można, nikomu tego nie zabraniam. Ale ciężko sobie wyobrazić co by było gdybyśmy zostali z tym na przerwę świąteczną sami. ;)

Wiec ja się pytam, kiedy zostaną wprowadzone LF na stare uni.

ciekawe dlaczego wybraliscie u68 pewnie dlatego ze team tam gra ;)

bedziemy sie meczyc z zawieszaniem kolejki budowy badan na nowych uni dalej to wystepuje jak np na kerberosie