no nie wiem, zostawiam. Może przyda się kiedyś jako kierunek rozwoju czy coś.
Posts by chaos
-
-
wiem o formach życia, ale to tylko male bonusiki a tu może być nowa mechanika. Przykładowo masz spalinowy na 12 bojowa na 12 tarcze na 10 i pancerz na 14? Spoko. Za jakiś tam wkład surowcowy reprezentujący badania nad bardziej zaawansowanym myśliwcem, możesz ulepszać myśliwce do nowej generacji i mieć możliwość ich produkcji na planetach z przykładowo odpowiednią stocznią. Można też rewaloryzować koszty takiego myśliwca i czas bazowy produkcji. Można to też ograniczyć tylko do ow bo widziałem że powoli wychodzą z mody na rzecz nitków i pancerników. Coś bardziej jak zamiana silników bombowców i recków niż ciułanie mikroprocencików na lf. Zmiana jakościowa pozwoli ustabilizować konkurencję na kolejnych poziomach i nieco namieszać w honorowych starciach. Dochodzi też potencjalne mniejsze zużycie deuteru na flotę ze względu na mniejsza ilość lepszych jakościowo jednostek.
-
Badania mogłyby być bardziej angażujące gdyby po spełnieniu warunków można było ulepszać okręty do wyższej generacji. Boost polega na zwiększeniu wartości bazowych i ma na celu zwiększenie atrakcyjności badań bojowych dla cywili. Do tego przydałby się jakiś przejrzysty system sterowania flotą na poziomie sojuszu np. w konkretnych celach typu bitwa/vendetta/uwalenie grubasa
-
Jak dla mnie brakuje rynku. Może to być na takiej zasadzie jak wystawianie ofert na giełdzie. Zapisuje się w order booku i zlecenie sprzedaży pokrywa najbliższe zlecenie kupna. Transport i surka blokowane w momencie złożenia zlecenia. Oferta blokuje też potrzebny do ogarnięcia gali/ universum. Nie da się wycofać zlecenia jeśli obie strony zaakceptowały. Na pewno da się coś wykombinować.