Posts by panoramix

Dzieki holon za linka. Pomysł świetny z tym symulatorem, ale z wykonaniem lipa, skoro tyle czasu upłyneło i nic sie nie wydarzyło w tym temacie. Czyli nie ma nadzieii:thumbdown:

Ja na stworzenie takiego programu jestem za cienki w uszach. Skoro nie ma symulatora uwzglednijacego LF to jak powstaje tyle ST? Ludzie opierają się na symulatrach typu trashsim i speedsim? W przypadku bardziej zblizonych flot można sie mocno zdziwić przynajmniej tak mi się wydaje. Bez sensu taka gra skoro nie jest się pewnym wyniku przy określonym skladzie floty

Obawiam się, że się mylisz. LF tak zmieniły parametry statków, że krążowniki bez trudu niszczą GS-a(kiedyś było to niemożliwe, bo różnica poziomów w badaniach wojennych musiała być absurdalnie wysoka) teraz bez trudu "pare" krążowników rozwala GS-a. Tak samo z obroną. Latałem na niewielkie bunkry, przyjmowałem nawet +3 do rzeczywistych poziomów przeciwnika i simowałem. Wyniki nie zgadzały się zupełnie z tym co symulator wyliczył, straty były znaaacznie większe po mojej stronie. Jak tu latać, kiedy nie mogę przewidzieć wyniku bitwy. Jak Wy sobie z tym radzicie?

Cześć wszystkim

Po dłuższym rozstaniu chciałem zobaczyć co słychać na ogame i zastałem mnóstwo zmian, których szczerze mówiąc nie ogarniam do końca. Life forms wprowadziły bardzo duże zmiany w mechanike gry i starsze symulatory tego nie uwzględniają. Czy są jakies nowe symulatory które by uwzgledniały LF przeciwnika? Bez takiego kalkulatora bitwa z udziałem większych flot z różnym poziomami LF jest jak na ta chwilę dla mnie nie do przewidzenia a więc cały sens latania flotą znika bo przecież na kartce tego nie bedę liczył nawet nie wiem czy by sie to dało policzyc. Jakieś podpowiedzi i wskazówki mile widziane :)