Posts by Rafal

Cześć.

Mam problem z wczytaniem wiadomości w raportach szpiegowskich. Po otwarciu zakładki z raportami, "kółko" się kręci, następnie po kilku/kilkunastu sekundach w zakładce 'network' w narzędziach deweloperskich, dostaję status 500, po czym cała strona się zawiesza.

Nie mogę również usunąć raportów, ponieważ przycisk do ich usuwania jest nieaktywny do momentu wczytania wszystkich informacji o raportach...

Chciałem spróbować usunąć je przez aplikację na Androida, jednak tu już przy próbie logowania na konto, dostaję błąd "E_CODE_DYNAMIC_DATA_LOAD".

Powodem może być zbyt duża liczba wiadomości do wczytania. Przed wystąpieniem problemów, przypadkowo nacisnąłem przycisk "Przywróć" w "Kosz" dla raportów szpiegowskich...
    Ogólnie uważam, że jest to lekka kpina jak to działa. Ja rozumiem, świetnie to wygląda, kiedy przechodzenie między stronami odbywa się natychmiastowo, ale co z tego jak na wczytanie tych stron trzeba czekać po kilka/kilkanaście sekund, a czasem, jak się okazuje, nawet całą wieczność plus dodatkowo wywala apkę Androidową.

Co mam z tym zrobić? Czy konieczne jest czekanie, aż wiadomości stracą ważność i same znikną? Ile to potrwa? Czy ktoś z administracji/supportu może usunąć wiadomości szpiegowskie z mojego konta?

Moim zdaniem ost. aktualizacja jest b.słaba jeżeli chodzi o wygląd wiadomości.
    Powody:

- raporty przy 50 stronach wczytują się około 8-10 sekund, co przy kilkunastu wejściach na stronę (bo trzeba odczytać raport, kliknąć atak, wysłać atak i wrócić na stronę z raportami by wysłać kolejny) jest cholernie irytujące i jest ogromną stratą czasu,

- kolumny dla włączonego filtru 'Obrona' i 'Flota' pokazują zdaje się ilość jednostek, które nic nie mówią (może to być np. 100 SS, albo 100 GS'ów) zamiast spodziewanych (przynajmniej przeze mnie) wartości flot (te są widoczne dopiero po rozwinięciu raportu),

- kolumna dla włączonego filtru 'Łup' pokazuje niestety procentowy łup, chociaż bardziej użyteczna byłaby informacja o ilości możliwych do zrabowania surowców (te są widoczne i oznaczone jako "łup" po rozwinięciu szczegółów raportu i najechaniu kursorem na wartość obok labelki "surowce"),

- ikonki w kolumnie dla włączonego filtru 'Akcje' są absurdalnie małe,

- utrudniono dostanie się do szybkiego wyboru transporterów do ataku przez konieczność rozwijania raportów (chodzi mi o link dostępny po aktualnie - rozwinięciu raportu, najechaniu kursorem na wartość surowców i tam na widocznym popup'ie można przygotować atak składający się wyłącznie z transporterów),

- limit 6'ciu filtrów jest zbyt mały, ale to najmniejszy z w/w problemów, chociaż stary widok był dużo lepszy bo wszystko co potrzebne było widoczne jak na dłoni.

UX/UI leży i nie wstaje.