Ruda masz jakieś przecieki kiedy możemy się spodziewać kolejnej aktualizacji, która być może dla odmiany tym razem rozwiąże problem lagów?
O ile do południa jest jeszcze znośnie to wieczorem wysłanie kompletu expów to średnio 10minutowa udręka
Ruda masz jakieś przecieki kiedy możemy się spodziewać kolejnej aktualizacji, która być może dla odmiany tym razem rozwiąże problem lagów?
O ile do południa jest jeszcze znośnie to wieczorem wysłanie kompletu expów to średnio 10minutowa udręka
W czym problem żeby po prostu wrócić do ostatniej stabilnej, prawidłowo działającej wersji?
Wersja 10.x nie wprowadziła nic rewolucyjnego poza wiecznymi błędami
Ludzie klepiący ten kod wydają się nie mieć pojęcia jak się w ogóle za to zabrać żeby ustabilizować grę
Jest problem ponieważ aktualny stan Twojego konta jest już niekompatybilny ze starą wersją gry... musieliby wraz z powrotem do starej wersji cofnąć wszystkim postępy do dnia w którym przeprowadzono aktualizacje.
dzięki za wyjaśnienie
W takim wypadku mógł bym się nawet zgodzić na takie rozwiązanie. Patrząc na wcześniejsze zapowiedzi/obietnice GF (formy życia na wszystkich uni, deuter na pz...) szybciej wrócę do obecnego stanu jeśli mnie cofną niż oni naprawią grę.
Btw, ktoś to w ogóle testował zanim wprowadzili wersję 10.x?
W czym problem żeby po prostu wrócić do ostatniej stabilnej, prawidłowo działającej wersji?
Wersja 10.x nie wprowadziła nic rewolucyjnego poza wiecznymi błędami
Ludzie klepiący ten kod wydają się nie mieć pojęcia jak się w ogóle za to zabrać żeby ustabilizować grę
Faktycznie wygląda na to, że działa tylko na uniwersach z wersją 9...
Kiedy możemy się spodziewać w końcu normalnej gry (powrotu do wersji 9.x)?
Po wprowadzeniu nowej wersji nie zauważyłem żadnej zmiany poza ciągłymi problemami: lagi, kłopoty w wysyłaniem flot, co chwilę wywalanie z gry do lobby...
Czyli jednak osiągnięcie dodatkowego slotu z wzmocnienia klasy brzmi jak wyzwanie dla najbardziej hardkorowych graczy jak np. grawitony lvl10... Drogie , czasochłonne i ekonomicznie nieuzasadnione
jedyny pomysł taki to znaleźć idlaka który ma full magazyny i zobaczyć ile sfarmisz. jeśli wiecej niż pokazuje gra że sfarmisz to znaczy, że bonus działa na farming
chyba, że już to testowałeś
Przetestowałem dziś. Dwa wloty w planety z pełnymi magazynami. Sfarmiłem dokładnie 75% tego, co tam było. Co do jednostki. Wychodzi na to, że bonus nie działa na farming.
Pytanie na co działa te 1,854% nadal pozostaje otwarte...
właśnie dlatego też pytałem o wskaźnik więcej ekspedycji. To co pokazują bonusy klasy postaci są mocno nieintuicyjne i nie wiadomo jak się do tego odnieść. Bonus do ekspedycji na pierwszy rzut oka też wygląda jakbyś powinien mieć 29% lepsze expy a w rzeczywistości z tego co wyliczył holon wynika że bonusu jest ok 4%
Display Moredo jakiej wartości należy dojść żeby mieć dodatkowy slot
Odkrywca ma +2 dodatkowe ekspedycje, a każdy poziom n badania z 18 slotu daje 0.2% bonusu (n/500), więc trzeba ułożyć nierówność. Dla uproszczenia załóżmy, że wszystkie rasy mają ten sam poziom doświadczenia d∈[0,100], gdzie każdy z poziomów daje dodatkowe 0.1%.
2*(n/500)*(1+d/1000)≥1
Tak więc:
n≥250000/(d+1000)
Co daje maksimum n = 250 dla d=0 oraz minimum n=228 dla d=100.
Na początku też dochodziłem do podobnych wyników. Oznaczało by to że wskaźnik więcej ekspedycji doda kolejny slot kiedy będzie równy minimum jedności. Tylko czy faktycznie powinniśmy to tak odczytywać czy jednak wystarczy że wskaźnik osiągnie 0,5 skoro bazą są dwa sloty
A mnie jeszcze ciekawi współczynnik "więcej ekspedycji"
Jak to czytać i do jakiej wartości należy dojść żeby mieć dodatkowy slot?
Dziękuję holon za wyczerpujące badania.
Jako że nie mam tutaj chyba bardziej kompetentnej osoby do rozwiązywania i wyjaśniania takich problemów, czy mógł byś pociągnąć temat dalej? Tzn jak "bonus do expedycji" wpływa na pozostałe czynniki expedycji: znalezionych statków, antymaterii etc.?
Display MoreGraty za obserwacje i wyliczenia!
Takie czasy że top 4 musi polować na top400, żeby zabłysnąć w ST. Ambicje flociarzy na tym uni są porażające
BTW czemu to się w ogóle nazywa "Starcie Tytanów"?
Po ST widać dlaczego top4 jest w top4 a top400 w top400. Pretensje miej do siebie żeś lama.
Gratki i SZO
Pretensje do siebie? Umiarkowane, bardziej do GF. Na Halley byłem top22 i mimo znacznie mniejszych wyników w sile całego uni nikt nie polował na taką drobnicę którą miałem we flocie bo zwyczajnie nie było się czym chwalić
Graty za obserwacje i wyliczenia!
Takie czasy że top 4 musi polować na top400, żeby zabłysnąć w ST. Ambicje flociarzy na tym uni są porażające
Pytanie brzmi dlaczego dałeś dupy i pozwoliłeś się złapać ? trzeba było nie dawać, to byś teraz nie płakał
Może i dałem dupy ale nie płaczę.
Display MoreGraty za obserwacje i wyliczenia!
Nigdy nie rozumiałem takich tłumaczeń... Mówisz, że jakby spakowal Cię top 300 to by było wporzo? Ty dałeś ciała i nie ważne czy złapał Cię top 1 czy top 1000 🙂 zysk wyszedł miły więc każdy by się połasił 🙂
Graty.
mówię że nieporozumieniem są ustalone progi i ambicje flociarzy tutaj. Na takie potyczki gdzie nie ma się czym chwalić powinno być inne miejsce
To tak jakbym komuś latał po satkach i się tym chwalił
Mówisz że zysk spoko? Dla mnie to 4 dni wysyłania expów, dla agresora pewnie dwudniowe wydobycie.
Przy takich progach zezłomowanie top1000 może się kwalifikować na Starcie Tytanów. Jaki tu sens?
[mniam]
[mod='kasai']Upominam za słownictwo.[/mod]
Graty za obserwacje i wyliczenia!