ja tylko przypomnę że team zbiera jedynie opinie i sugestie graczy i przekazuje do GF
to GF ustala ostateczną wersję fuzji (czy po staremu czy na nowe) i parametry nowych uni jeśli takie będą
Bzdury powiadasz i tyle. GF zajmuje się tylko kwestia techniczna i przeprowadzeniem samego procesu, za całą resztę jak rok temu np odpowiada polski team. Sami to przyznali. Więc nie, GF nie ma tu nic do gadania chyba że masz na myśli Arta.
To gadanie jak to GF tworzy fuzję to bujda na resorach. I już od dawna wypadało by przestać takie pierdoły powielać. Tak samo będzie teraz. GF co najwyżej weźmie i powie że tego za dużo czy tamtego.
Display MoreDisplay MoreDisplay MoreDisplay MoreDisplay MoreJak widać w całej dyskusji jakąkolwiek decyzję team nie podejmie to i tak będzie źle, z resztą jak zawsze..
Ja bardzo się cieszę, że plan jest stworzyć nowe uni i dać wybór.
HanS ma świetny pomysł. Żeby wilk był syty i owca cała, to jako docelowe stworzyć jedno uni z paramterami u68, a im dać wtedy prawo wyjścia z uni. Ci co chcą grać na aktualnych parametrach to wybiorą bliźniacze nowe uni, a ci co chcą opuścić skansen skorzystają z tej możliwości.
Nie widzę żadnej potrzeby, żeby im dawać eko x10 skoro nie są otwarci na jakiekolwiek zmiany i część graczy jest niechętnych do fuzji.
Zatem moja propozycja taka:
- x1 wojenne/x3 pokojowe/x1 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50% (x10)
- bliźniacze uni 68
- x2 wojskowe / x7 pokojowe / x3 obronne 70% df / deu na df/ 9 galaktyk 50% spalanie (x10)
- x3 wojenne/x5 pokojowe/x3 obronne/DF 70/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%(x10)
- x4 wojenne/x6 pokojowe/x5 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%(x10)
- x5 wojenne/x7 pokojowe/x6 obronne/DF 80/deu na DF/9 galaktyk/spalanie 50%
Pozdrawiam
Myślę, że mogłabym na to przystać, ALE:
- alternatywne u68 dostałoby mniej galaktyk (uważam, że to bez sensu dawać tyle samo) 6-7?
- mam obawę czy x2 nie będzie mieć za wysokich tych pokojowych względem innych uniwersów.
W takim przypadku 7 galaktyk jak najbardziej jest do zaakceptowania. Co do drugiej kwestii to myślę, że krakowskim targiem X6 pokojowe i chyba każdy będzie szczęśliwy. To uni raczej będzie rajem dla odkrywców, więc tutaj ewidentnie ukłon w ich stronę, ale każdy ma coś dla siebie.
Jako że gram odkrywcą..
To nie uważam żeby X2 było rajem dla odkrywcy ( nawet przy tak wysokich pokojowych).
Wystarczy mi X1 z pokojowymi 3-4 , cenie sobie spokój i możliwość grania bez konieczności zaglądania na grę co 10-15 minut.
Dobrze wiemy jak szybko latają krążki czy pancerniki na X2 przy rozwiniętych formach życia..
Dlatego ja i inni których znam i gram pozostanie na x1 z tego właśnie powodu.
Dlatego będziesz miał wybór X1 z pokojowymi X3.
Ja nie napisałem nigdzie, że to będzie uni tylko dla odkrywców. Nie narzucam Ci przymusu emigracji na uni X2. Każdy wybierze coś dla siebie, a uni X2 z pokojowymi X6 bądź X7 będzie po prostu największym kompromisem pomiędzy szybkimi, a najwolniejszym X1 z dodatkową opcją X6 zy X7 pokojowymi. Nie ma co się spierać, że ekspy na X6 czy X7 latają szybciej niż na X3.
Pozdrawiam
Tyns8e nie powinieneś wypowiadac, w końcu ponoć nie grasz, albo siedzisz na banach, albo twierdzisz 40 innych rzeczy. Jak np jakieś krucjaty anty ogekmowr czy tego typu.