Posts by HotRod

Powiem szczerze, że jako gracz z czasów uni7 nie rozumiem obecnego podejścia GF do tej gry. Kręcimy się przy tych samych mało istotnych parametrach czy to będzie 2-3-4 czy 50 razy to wszystko kończy się tak samo. Chwila czasu są ludzie, z którymi można pograć a później pustka i zero frajdy.

Kiedyś ogame było całkiem sporą rewolucją a teraz jest próba odcinania ostatnich kuponów. Przez te prawie 20 lat można było już dawno rozwijać uczenie maszynowe i LLMy dla ogame. Już dawno powinny istnieć hybrydowe UNI złożone z graczy i AI.

Takie uni miałby ogromny potencjał:

- Eventy, wyzwania i wojny z AI

- Sojusze ludzi vs. sojusze AI

- Możliwość wprowadzenia dyplomacji (czatów) gdzie AI można przekonać do sojuszu z ludźmi i rozpoczęcia wojny z inną grupą.

- Możliwość tworzenia hardcorowych uni gdzie ludzie zaczynają z przegranej pozycji i mają na celu zniszczyć AI

Kurczę opcji jest tutaj naprawdę dużo i biorąc pod uwagę, że było 20 lat na zbieranie danych i nakarmienie nimi odpowiednich programów nie rozumiem działania GF.

Ruda dodala cos tam o AGR w temacie jakis update

Chodzi mi czy coś już odpowiedzieli w kwestii słabych wyników z ekspedycji. W żadnym ogłoszeniu nie było wzmianki o tym a obiecali to sprawdzić.

Nikt nigdy nigdzie nie obiecywał naprawy czegokolwiek. CO najwyżej Ruda napisała że prześle do szwabów info na co szwaby odpowiedziały że wszystko ok i nie ma czego naprawiać.

Kolego czytaj posty ze zrozumieniem i nie wkładaj ludziom tekstów, których nie napisali :P Mój drogi gdzie ja napisałem jedno słowo o naprawianiu czegoś?

Informacja została przekazana do GF, bo jest tego sporo więcej.

Zapewne dowiemy się czegoś więcej w poniedziałek.

Była informacja, że sprawa została przekazana i dowiemy się czegoś więcej w poniedziałek. Nadal jednak nie ma informacji, dlatego pytam czy ktoś coś słyszał, bo może przeoczyłem jakiś post.

Witam Serdecznie

Gram obecnie na serwerze Mathilde, jestem spokojnym graczem eco i moje zapytanie dotyczy, gdzie radzicie mi pójść? W chwili obecnej jestem niemal zdecydowany na kalyke, czy to dobry wybór dla nieagresywnego górnika? :) . Normalnie poszedłbym na najmłodsze uni, ale kerberos to typowo wojenny serwer i mógłbym tam nie mieć spokoju. Z góry dziękuję za podpowiedź. Pozdrawiam

Kerberos to nie jest "typowo wojenny serwer". Sam gram głównie eko i jestem top17 flot na uni :D Jest kilka(7-8) bardzo ładnych flot ale od dawna siedzą na urlopach. Za to dzięki prędkości flot pokojowych zwiezienie surowców z 7 galaktyk to max 25 min. Jak masz blisko planety to zrobisz to w 10-15 min

Kerberos to aktualnie najspokojniejsze uni z tych biorących w fuzji. Obecnie zostało mniej niż 10 znaczących flot. Z czego większość na urlopach. Reszta graczy klepie sobie eko. Jak dostanę jakiś skan raz na 2 tygodnie to jest święto :D

Hej,

Jeśli ktoś chce zacząć grać na naszym Kerberos to zapraszam na PW w grze do mnie. Z chęcią wspomogę surowcami nowe konta :)Nick mam taki sam jak na forum -> HotRod sojusz BOKS

Pomogę i jak ktoś chce od 0 zaczynać jak również jeśli szykujecie się do fuzji

Hej,

Jeśli ktoś chce zacząć grać na naszym UNI to zapraszam na PW w grze do mnie. Z chęcią wspomogę surowcami nowe konta :) Nick mam taki sam jak na forum -> HotRod sojusz BOKS

Jeśli ktoś z topki UNI chce dołączyć do osób pomagającym rozpocząć grę i wesprzeć ich surowcami to dopiszcie się w postach niżej. Zgodnie z zasadami na start możemy podsyłać 5kk surowca plus jakieś kolejne wsparcie w kolejnych etapach :)

1. Ile surowców mogę wysłać graczowi mającemu 0 punktów?

Ustalony limit darowizny dla nowego konta to 5.000.000 surowca.

Za "konto nowe" uważa się konto, które nie przekroczyło 1.000.000 punktów

Coś się przynajmniej dzieje :thumbup:

Szkoda, że tak jak pisał mój kolega Tyski kiedyś nie dawali wyboru tylko wrzucali wszystkich do jednego wora i .....e ;)

Popieram. Ważne, że coś się dzieje. Jest kilka opcji i każdy wybierze co chce. Jak ktoś nie chce iść na stare uni to zapraszam na Kerberos. Uni było otwarte idealnie po środku całej stawki biorącej udział w fuzji. Ani starsze ani młodsze uni od Kerberosa biorące udział w fuzji nie różnią się mocno w punktach. Spokojnie można, więc stworzyć UNI gdzie każdy będzie miał podobne szanse :) Parametry uni, też są spoko i dla tych co grają eko i tych co latają.

Wypraszam sobie te przytyki co do Kerberosa :P Cytując (na żarty;) klasykę Internetu i jedną starszą Panią "Super serwer kurko!" :D :P

Obniża koszty kopalń i elektrowni. Jak nie widzisz różnicy w kosztach to wyłącz dodatki. Chociażby takie Infinity wciąż pokazuje koszt budynku bez "rabatu" z CBM.

PS. Nie mam pojęcia jak jest z tymi trzema budynkami od Rocków. Chociaż wątpię bo od obniżenia ich kosztów jest osobny budynek.

Dzięki! Nie wpadłem, że Infinity pokazuje mi złe wartości kosztów budunków.

Opis budynku i jego funkcja niby prosta. Wydajesz kupę surowców a nie widać żadnej zmiany... Zwarjować można :D

Nie zadawałbym tego pytanie jeśli znalazłbym jakikolwiek budynek produkcji surowców, który ma obniżony koszt budowy. Od osób chcących pomóc poproszę o jakiś konkretny przykład gdzie ten bonus działa a gdzie nie.

@Avinashi

Jeśli nie jesteś w stanie udzielić mi konkretnej odpowiedzi to proszę znajdz sobie inny temat do spamu.