Posts by Ogejmowy Noob

Codziennie nowa nagroda, więc może nie będzie można odebrać poprzedniej, a tymczasowa, bo do wykorzystania tylko przez 7 dni, więc wszystko się zgadza.

Ps. Co to napęd hiperprzestrzenny?

Elo,

szybkie pytanie dla bardziej ogarniających coraz to dziwnych ulepszeń ogame (tym razem chodzi o sprawy związane z wprowadzeniem form życia).

Czy jest jakiś sens spamować dalej odkrycia - misje ekspedycyjne, jeżeli mam już:

a) maksymalne poziomy doświadczenia dla każdej rasy, co daje maksymalny bonus do technologii danej formy życia oraz

b) odkryte wszystkie badania na każdej planecie (do czego potrzeba artefaktów z odkryć, żeby móc wybrać badanie spoza wybranej obecnie formy życia)?

Wydaję mi się, że teraz te odkrycia dają mi jedynie artefakty, które co jakiś czas będę mógł wykorzystać na event taki który jest obecnie czyli sklep z artefaktami, ale do tego nie potrzebuje już spamować na maksa misji ekspedycyjnych, bo do kolejnego eventu, czy podczas jego trwania uzbieram sobie artefakty, odebrać wszystkie nagrody.

Proszę o potwierdzenie mojej tezy lub wyprowadzenie mnie z błędu.

Pozdrawiam:trollface:

"Wartość Trycjum: 300

6ff648fae9aacab6d0ca77af2ac587.pngAktywuj falangę

Użyj falangi i odkryj dzięki temu ruchy floty"

Działa Wam to dzisiejsze zadanie? Używam falangi i nie zalicza. Szukałem nawet tak długo, aż wyskanowało jakiś ruch floty, a nie pustaka.

Ok, sprawa zgłoszona i już wyjaśniona, jako, że ja dezaktywowałem klasę kilka dni temu...

Nie wiem jak to możliwe, bo nie piję i nie ćpam, więc raczej byłbym świadomy jak to zrobiłem. Jedynie co mi przychodzi to jakiś niesamowity miss click w aplikacji.

Pytanie dodatkowe, można jakoś aktywować to inaczej za free, czy zostaje założenie nowego sojuszu? Tam w opcjach nie ma nic, że można ponownie za darmo za 14 dni, czy coś w tym stylu.

Cześć,

właśnie spostrzegłem, że mój sojusz nie ma klasy, a była. Nie mam możliwości ustawienia ponownie, chyba, że za 400k anty, co oczywiście nie wchodzi w grę. Nie wiem jak to się stało, nikt jej nie wyłączył. Oprócz mnie może jedynie jeszcze jedna osoba, która w ogóle się nie tyka niczego. Teraz sobie przypominam jak jakiś czas temu nagle miałem niedobór energii na planetach, ale nie zorientowałem się wtedy z jakiego powodu. Dopiero teraz połączyłem fakty. Może to było przy zmianie wersji gry? Czy mieliście też taki problem? Jak patrzę po unii w statach to trudno mi się zorientować czy jest mniej lub więcej klas, że by porównać, czy to tylko u mnie.

Pozdro

Cześć,

czy mogę mieć zabudowana planetę na full i potem sobie wyburzać jakieś budynki, czy nie mogę doprowadzić do pełnego zabudowania, żeby móc jeszcze wyburzać? Kojarzę takie coś (ta 1 wersja), ale nie wiem czy w tej grze, a nie mogę znaleźć odpowiedzi nigdzie.

Pozdro

Cześć,

nie znalazłem takiej zbiorczej informacji tutaj, więc może ktoś z Was posiada. Oczywiście można to posprawdzać w technologiach, ale może już ktoś to zrobił?

Chodzi mi o maksymalne potrzebne lvl budynków - np. potrzebny jest maksymalny poziom fabryki robotów na 10 poziomie (nie wiem to tylko przykład), żeby móc wybudować inne budynki i sprzęty, a dalsze rozbudowywanie zależy już tylko w gestii gracza.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Gratki 😃 ktoś już z tydzień temu złomował uranusa, spadek w statystykach był duży, ale odbudowa była jak widać i od nowa ehh, dla obrońcy przede wszystkim wytrwałości i chęci ponownej odbudowy 😃

Turgon, bo na stronie ze statami mieli w tym samym czasie duże straty punktowe - Turgon -4 mln, Uranus -21, albo -24, nie pamiętam dokładnie. Nie wiem czemu st nie ma wstawionego, może wygrany nie zebrał debrisu i mimo wszystko był stratny, dlatego :/