Posts by Monrz

Niestety, nie mamy jeszcze konkretnych terminów.

Jeżeli tylko coś się pojawi to wrzucimy info :)

Terminów nie ma a czy wiadomo , które uniwersa będą przechodziły fuzję? Isonoe jest tak wyludnione, że chyba sami gracze eko w topce siedzą i posiadając jakąkolwiek flotę w top20 nie jesteś w stanie w nic wlecieć bo mają bunkry takie że nie jest opłacalne żadne latanie, więc jesteś skazany na zostanie graczem EKO na uni które było flotowym uni. Gracze z top flot poszli na urlop a zostali ekowcy albo boty puszczajace ekspy :)

Hmm miałem wrócić i sobie trochę poklikać, ale chyba mi się odechciało bo nic się nie zmieniło od mojego odejścia :) Mattiusowi SZO i może wreszcie ogarnie że na speeduni to nawet jak idziesz się odlać to puszczasz FSa i zawracasz żeby z PZ nie wyliczyli. Agresorowi to nie wiem czego życzyć ale może pójścia na inne uni xD

ANGELSIN pójdź w moje ślady. Wejdź na wieczne U i poddaj się życiu zamiast grze :D Przy obecnym trybie życia to flote wtopiłbym w kilka dni tym bardziej że na Uni celów już nie ma więc nawet odbudować by nie było się już z czego za szybko. Czekam aż Uni umrze bo GF widać nie przejmuje się, że uni się wyludniło tak jak np Gaspra. Tu się nawet fajnie grało z Wami, bo nie było łatwo ani nie było ludzi którzy po tygodniu od startu mają kilka k GSów. Może w przyszłości na innym uni się spotkamy chyba, że ktoś tu mnie namówi na szybkie zejście z U i strzał w kogoś :) Odbudowy życzę o ile będzie Ci się chciało ;)

reasumując starcie to ja wyszedłem na większy plus niż mati :XD

Chyba na mniejszy minus niż Mati :P Graty Mati obrony. Nareszcie nauka nie poszła w las i wiem, że opłacało się nie raz z Tobą siedzieć i pomagać się bronić itp. Może jak mi się znudzi życie to wrócę na chwilę i pogram trochę ale widzę, że nie za bardzo będzie na co latać.

No Stan ładnie Ci poszło. Jak to mówi Pudzian: cierpliwy to i kamień ugotuje ;)
    Cieszy mnie, że nie boisz się latać i nie odpuścisz okazji do zezłomowania Bajerantów.
    Sorry, że nie pomogłem wyzbierać, ale nie mam ostatnio czasu i ochoty na grę :)
    Taki trochę odwyk ciekawe na jak długo :D
    Trzymaj tak dalej, bo E_N nie powiedziało ostatniego słowa :)

czyli 3 doby nie wchodzic w sklep i logować sie z Polskiego IP

Niekoniecznie trzeba czekać 3 dni. Mi się udało to przypadkiem w inny sposób. Jakiś czas temu na evencie +100% anty klasycznie zmieniło mi walutę na EUR choć wcześniej było PLN. Gram na firefoxie, ale na Alphę (uni testowe) wszedłem sobie z chroma i okazało się, że mam tam PLN. Kiedy znów zalogowałem się na firefoxie na zwykłe konto złotówki magicznie wróciły i mogłem kupić anty. Nie wiem z czego to wynikało, a także czy jest to procedura powtarzalna, ale warto spróbować.

Masz rację. Polecam też po prostu zalogowac się w trybie incognito i też powinno zadziałać. Możliwe, że jakieś dane przechowywane są w cache, ciasteczkach itp. i tym sposobem pomijamy te dane.

No Gratki Aster. Widzę, że cierpliwie siedzisz i polujesz, a wiadomo, że wytrwałość popłaca jak to było również w ST Stana dzisiaj. Szkoda, że Kamili spadł, bo już troche latajek miał. Może się przekona, że statki są do latania, a nie do rdzewienia ;)

Po takich akcjach nie wiem czy chce mi się zejść z urlopu i grać dalej :P Człowiek się stara, farmi codziennie, żeby sojusznik którego upominasz kilka razy nadal postepował tak samo i karmił innych. Ja rozumiem, jaby to było kilka razy ale tu jest wstawka co tydzień :P Mattiusowi, życze żeby wreszcie z rad korzystał które dostaje, a nie ciągle miał pracę za wymówkę.

Skóra wygarbowana ale ja tu tylko coś zostawię bo znam tatkę troszku czasu ^^

Yamamoto napisał po niszczącym ataku na Pearl Harbor do admiralicji w Tokio: „Obawiam się, że wszystko, co osiągnęliśmy, to obudzenie śpiącego olbrzyma i napełnienie go straszną żądzą odwetu”.

przetopu i SzO

tatomija mi odpisał i ładnie pogratulował i nie negował, że jak będzie miał czas to może się odegra :)

Oczywiście pozdrowienia dla sojuszników z [E_N]
    Jak to mówią: raz Bajer zbajeruje Ciebie, a raz Ty zbajerujesz Bajer :D
    Rano na szybko sobie skanowałem i szukałem jakichś dobrych farm.

Poskanowałem poczekałem i stwierdziłem, że przelecę się przez całą galę tym co mi zostało.
    Nie udało się zabrać całej surki ale z pomocą przyszedł Stanley EriFW UNI1 który nie pogardził taką ilością kryształu:
    9f984c6eef117a24e073c62b475419d88b3bf04a.gifv

Poza tym, prawdziwe życie wzywało więc musiałem przerwać latanie na dziś.

Zysk jakiś jest więc zawsze to coś do odbudowy, a reszta surki została w sojuszu :)

Dnia 23-07-2023 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Monrz [E_N]

Pancernik 200.000

Pathfinder 34.311

Obrońca tatomija [Bajer]

Mały transporter 18.347

Duży transporter 153.628

Lekki myśliwiec 20.849

Ciężki myśliwiec 6.129

Krążownik 3.569

Okręt wojenny 1.199

Statek kolonizacyjny 1

Recykler 1.133

Sonda szpiegowska 79.497

Gwiazda Śmierci 32

Pathfinder 5.721

Lekkie działo laserowe 423

Ciężkie działo laserowe 800

Działo jonowe 300

Mała powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Monrz [E_N]

Pancernik 198.443 ( -1.557 )

Pathfinder 33.902 ( -409 )

Obrońca tatomija [Bajer]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

113.066.245 Metalu, 516.774.151 Kryształu i 433.167.412 Deuteru

Agresor stracił łącznie 145.024.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 2.843.999.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 870.124.800 metalu i 849.204.000 kryształu.

Agresor przejął łącznie 1.063.007.808 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Szczątków zebranych przez agresor(ów):

870.124.800 Metalu i 849.228.552 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 933.209.045

Kryształ: 1.297.587.703

Deuter: 406.540.412

agresor zyskał łącznie 2.637.337.160 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -1.520.236.745

Kryształ: -1.866.420.651

Deuter: -520.349.412

obrońca stracił łącznie 3.907.006.808 jednostek.