Posts by Konrad

Mam pytania odnoście nagród w nowy evencie.

1) Czy dobrze zakładam, że nagroda "technologia szpiegowska" podbija posiadamy poziom tej technologii o 1? Analogicznie z budynkami.

Zakładając twierdzącą odpowiedz na powyższe nasuwa mi się kolejne pytanie.

2) Jak to zadziała kiedy będąc w trakcie badania tej technologii odbiorę stosowną nagrodę?

Np. ulepszam 10 do 11 lvl klikam tą nagrodę i co powinno się wydarzyć?

Puściłem wodze fantazji i mam kilka opcji

a) badanie zakończy się momentalnie i zostaje z 11lvl

b) badanie zmieni się w 11 do 12lvl

c) nie da się wtedy odebrać takiej nagrody

d) programiści nie przewidzieli takiej sytuacji i należy zanucić "Wszystko się może zdarzyć ..."

Sprawa oczywiście nie jest życia i śmierci, pytanie raczej żeby zaspokoić ciekawość bo pierwszy raz widzę takie nagrody.

Dobre wyczucie :)

U mnie wyjściowo to 54 tygodnie więc pomyślę.

Jeszcze raz dzięki za pomocne informacje.

Dzięki wszystkim za informację, trochę to dziwne ale logiki czasem lepiej się nie doszukiwać.

Mam zmianę klasy z eventu ale o tym nie pomyślałem więc dzięki za sugestię.

Tylko że, 0,75^3= 0,42 czyli przy combo event+technokrata+odkrywca zamiast np. 100 tygodni mamy 42 ale i tak żeby nie czekać tych 9 miesięcy trzeba wydać 2 anty materię na zakończenie

Mam pytanie o czas badania, astrofizyka czyli długiego.

Czy jeśli rozważam przyspieszenia badania antymaterią, to czy jest sens czekać do eventu "czas badań krótszy o 25%" i aktywować technokratę?

Tzn. jeśli dobrze się rozumiem trafiając wspomniany event i aktywuje technokratę powinienem mieć czas krótszy od bazowego o połowę. I teraz jak to się ma do zakończenia badania przed czasem za antymaterię, płacę raz 108k bo już jestem po połowie (było by miło) czy i tak musiałbym wydać 2x108k (co oznacza zero korzyści z eventu i technokraty)?

Z góry dzięki za informację jeśli ktoś to testował lub ma stosowne informacje.