Mechy i ludzie mają budynki podnoszące poziom badań.
Jakie budynki masz na myśli? Kiepsko siedzę w temacie LF na razie i nie mogę się tego doszukać w opisach.
Mechy i ludzie mają budynki podnoszące poziom badań.
Jakie budynki masz na myśli? Kiepsko siedzę w temacie LF na razie i nie mogę się tego doszukać w opisach.
Uczciwie rzecz biorąc to nawet nie planowałem badać szpiegowskie ale jak zobaczyłem taką nagrodę to od razu zaciekawiło mnie co by było gdyby.
Bardzo dziękuje za odpowiedz, można zamykać
Mam pytania odnoście nagród w nowy evencie.
1) Czy dobrze zakładam, że nagroda "technologia szpiegowska" podbija posiadamy poziom tej technologii o 1? Analogicznie z budynkami.
Zakładając twierdzącą odpowiedz na powyższe nasuwa mi się kolejne pytanie.
2) Jak to zadziała kiedy będąc w trakcie badania tej technologii odbiorę stosowną nagrodę?
Np. ulepszam 10 do 11 lvl klikam tą nagrodę i co powinno się wydarzyć?
Puściłem wodze fantazji i mam kilka opcji
a) badanie zakończy się momentalnie i zostaje z 11lvl
b) badanie zmieni się w 11 do 12lvl
c) nie da się wtedy odebrać takiej nagrody
d) programiści nie przewidzieli takiej sytuacji i należy zanucić "Wszystko się może zdarzyć ..."
Sprawa oczywiście nie jest życia i śmierci, pytanie raczej żeby zaspokoić ciekawość bo pierwszy raz widzę takie nagrody.
Display MoreDrodzy Gracze,
Każde badanie rozpoczęte w dniach 24-26.01.2023 zakończy się 25% szybciej!
Przy skracaniu czasu badań uwzględniony będzie również technokrata.
Czas badań, które rozpoczęły się przed eventem pozostanie niezmieniony.
(..)
Dobre wyczucie
U mnie wyjściowo to 54 tygodnie więc pomyślę.
Jeszcze raz dzięki za pomocne informacje.
Dzięki wszystkim za informację, trochę to dziwne ale logiki czasem lepiej się nie doszukiwać.
Mam zmianę klasy z eventu ale o tym nie pomyślałem więc dzięki za sugestię.
Tylko że, 0,75^3= 0,42 czyli przy combo event+technokrata+odkrywca zamiast np. 100 tygodni mamy 42 ale i tak żeby nie czekać tych 9 miesięcy trzeba wydać 2 anty materię na zakończenie
Mam pytanie o czas badania, astrofizyka czyli długiego.
Czy jeśli rozważam przyspieszenia badania antymaterią, to czy jest sens czekać do eventu "czas badań krótszy o 25%" i aktywować technokratę?
Tzn. jeśli dobrze się rozumiem trafiając wspomniany event i aktywuje technokratę powinienem mieć czas krótszy od bazowego o połowę. I teraz jak to się ma do zakończenia badania przed czasem za antymaterię, płacę raz 108k bo już jestem po połowie (było by miło) czy i tak musiałbym wydać 2x108k (co oznacza zero korzyści z eventu i technokraty)?
Z góry dzięki za informację jeśli ktoś to testował lub ma stosowne informacje.