Posts by Queen Borg

W standardowych badaniach na każdej planecie masz taki sam poziom i badania się nie sumują

a w formach życia na każdej planecie zaczynasz od zera ale badania ze wszystkich planet sumują się

czyli przy 10 planetach np z Rock'talami i ich technologią zwiększania ładowności na 15 poziomie dającym 6% to moje transportery będą miały zwiększoną ładowność w sumie o 60% ?

tak, ale 60% ładowności podstawowej (w przypadku dt - 25.000 x 60% = 15.000)

czyli w sumie 40.000 plus bonus z technologii nadprzestrzennejci wyjdzie nam całkiem spora ładowność jednego DT

W standardowych badaniach na każdej planecie masz taki sam poziom i badania się nie sumują

a w formach życia na każdej planecie zaczynasz od zera ale badania ze wszystkich planet sumują się

czyli przy 10 planetach np z Rock'talami i ich technologią zwiększania ładowności na 15 poziomie dającym 6% to moje transportery będą miały zwiększoną ładowność w sumie o 60% ?

skoro zbadane technologie z form zycia działaja na wszystkie planety to czemu na np planecie Rock'tali drzewko technologii form zycia mam zbadane na jakies poziomy, a na drugiej planecie tej samej rasy po zbudowaniu labolatorium, wszystkie technologie trzeba badac na nowo od 0, to jak to niby działa??, bo w standardowych badaniach jak na planecie x mam 10 level bojowej, to na planecie y po wybudowaniu lab juz widnieje 10 level bojowej a nie ze ja musze badac to od poczatku ,ktos cos jakies przemyslenia ? :)

dlaczego jezeli koszt budynku przekroczy milion jakiegos surowca to w wymaganiach wyswietlane jest 1mln gdzie w rzeczywistosci jest to np 1.260.000, dopiero po najechaniu myszka na obrazek widac dokładna ilosc surowca potrzebna do ulepsznia budynku, to strasznie niepraktyczne jest i irytujace

czyli wychodzi na to, ze skoro badania wszystkich ras sie kumuluja i wpływaja na inne rasy, to najsensowniejszym rozwiazaniem i najardziej efektywnym jest miec np przy 14 planetach 3 planety kazdej rasy a pozostale 11 rasy gorniczej, bo ona ma bonusy najwieksze do wydobycia, a pozostałe rasy traktowac tylko jako boost do badan i tyle tak ?

forma życia Mech posiada budynek High-Performance Transformers w/g opisu zwiększa on produkowaną energię na planecie ( Wysokowydajne transformatory kilkakrotnie zwiększają produkcję energii przez Mecha. Głównie zwiększają wydajność wielu miejsc zaopatrzenia w energię. Ale jednocześnie Mecha używają ich również do wzmacniania międzygwiezdnej transmisji sygnału. Dzięki innowacyjnym metodom budowy nie wpływa to jednak negatywnie na ich zdolność do dostarczania energii do procesów produkcyjnych. Wysokowydajne transformatory również prawie nie wytwarzają ciepła odpadowego, dlatego nie trzeba ich schładzać, a tym samym oszczędzać energię), ale po jego wybudowaniu do levelu 4 energii zmalało mi z 419 do 391, pytanie, albo ja zle rozumiem działanie tego budynku, albo on odejmuje energię a nie jej dodaje

Energy bonus % Energy Balance
    2 2 0.6 -88 106
    3 3 0.9 -138 56
    4 4 1.2 -194 0
    5 5 1.5 -255 -61
    6 6 1.8 -321 -127
    7 7 2.1 -393 -199
    8 8 2.4 -472 -278
    9 9 2.7 -558 -364
    10 10 3 -651 -457
    11 11 3.3 -752 -558
    12 12 3.6 -862 -668
    13 13 3.9 -980 -786
    14 14 4.2 -1.108 -914
    15 15 4.5 -1.247 -1.053
    16 16 4.8 -1.397 -1.203

Skoro testowanie juz było, to po co otworzyli kolejny testowy serwer, jeden dla wszystkich ogamowych narodowosci?, jak juz wszystko przetestowane to wgrywac formy zycia na wszystkie serwery i sobie wszyscy gracze na spokojnie sprawdza nowosci na swoich juz rozbudowanych kontach , bo teraz to jest zwyczajna strata czasu. Było npisac ze to normalny serwer juz do grania zbiorczy dla wszystkich ogamowych narodowosci a nie testowy. Takie moje zdanie.

9 planet i kopalnie 34/30/30 to lekko mowiac miesiac albo dluzej mozolnego budowania standardowego ogame, a to jest serwer testowy form zycia, ja bym chciała potestowac nowosci a nie pitolic sie z rozbudowa. rozczarowana tym jestem i obawiam sie ze max dzien czy dwa to jeszcze poklikam i porzuce ten serwer, dali nagrody, no super, tylko jak sobie odbiore 15mln mety czy 10kk krysi czy 5kk dexu to nawet nie mam czym tego zabrac i jeszcze dlugo nie bede miala, a w antymaterie na jakims testowym serwerze nie zamierzam inwestowac bo to jest marnotrastwo pieniedzy moim zdaniem.

moje pytanie, skolonizawałam drugą planetę, jest opcja w początkowej fazie gry wybrac na niej inna rase czy musze wybrac ponownie ludzi?, kiedy bedzie mozna wybrac na plnecie inna rase?

Na razie to z całym szacunkiem, ale na serwerze testowym form życia to żeby cokolwiek można było powiedzieć o nowościach, to trzeba ładnych kilku tygodni rozwijania konta od zera żeby w ogóle móc coś sensownego z tymi nowościami porobić, klikam już 4 dzień i szczerze mnie to znudziło, bo póki co to w 99.9% to jest stare ogame i wygląda na to, że dojście do etapu testowania nowości form życia zajmie kolejne kilka tyg intensywnego rozwijania konta, wtedy może konto zacznie dostarczać na tyle odpowiednie ilości surowców, ze będzie można ocenić co to w ogóle są te formy życia, ja osobiście straciłam zapał i myślę, że takich jak ja osób jest więcej. Każdy z graczy ma na pewno jedno lub więcej kont które wymagają czasu a kolejne rozwijanie tygodniami zwykłego ogame mija się z celem.

Gratulcje, ładna ilość Gąsek, mam nadzieję, że wybudowane samodzielnie, a nie sklonowane przez błąd przy pracach konserwacyjnych na serwerze, które były jakiś czas temu i ogame team jeszcze nie wszystkim wyprostował konta niestety.

Jak się będziesz pilnował a nie nonszalancko zostawiał flotę bez opieki, to potencjalni łowcy mogą co najwyżej "upolować muchę w kiblu" jak to Fred mawiał ;-)