Posts by Queen Borg

powiem ci Brodaty ze to nie glupie, co wymysliles...szkoda ze sie nie przyjelo, bo ja do zdolnych programistow nie naleze...malo tego..dalej nie wiem co oznacza skrot NPC :P

NPC no player character, czyli poprostu bot pelniacy role farmy

Ponosi was wyobraźnia panowie i to niestety w żałosnym kierunku, po prostu jest spora ilość graczy, którzy lubią sobie w ramach walki z nudą farmić, na starszych serwerach zwyczajnie jest pusto przez wiele układów, na nowych graczy nie ma co liczyć, to co w tym złego, żeby porzucone konta graczy, zamiast znikać bezpowrotnie transformowały się do kont NPC i pozostawały na takim poziomie na jakim zostały porzucone, a w razie przeniesienia konta na cmentarz, to planety gracza zwyczajnie by zostały skopiowane i dalej by były na swoich pozycjach pod inna nazwą konta. farmienie jest ok a farmienie NPC juz nie ?w czym to problem?

W związku z tym , że universa się dość szybko wyludniają i jest z czasem coraz mniej potencjalnych celi do ataku, to może warto by np w miejsce znikających idlaków i kont trafiających na cmentarz pojawiały się planety NPC które będą farmami i gracze bedą mieli dodatkowe żródlo dochodów. Farmy NPC mogły by posiadać level kopalni znikajacych idlaków bądź np średnią z kopalń graczy top 200

Fenix(vel Syzyf;)), albo jesteś miernotą ogamową level expert:lool:, albo to jakiś rodzaj pushu dla PGS, w co wierzyć mi sie nie chce. Lądując w reckach swoich wrogów aż tyle razy w tak krótkim czasie plasuje Cię to niestety chyba w czołówce ogamowych lamusów, odróżniasz się od wiekszości z nich, tylko tym, że oni po pierwszym zlomie kończą i ida na inne uni szukać kolejnego szczęścia , a Ty tu zacięcie sie ciągle odbudowywujesz. Jedynie za to należą sie słowa uznania, nic poza tym. Tommy zrobił swoje i tyle. :goodjob:
    Można dostać złoma bo to taka gra i generalnie taki jej urok, ale aż tyle razy to naprawdę słabe.

To jest jakiś rodzaj ogamowego masochizmu chyba :lool:, no bo jak nazwać tak częste lądowanie w reckach PGS-ów, i tą ciągłą odbudowę, skoro się rzuciło rękawice i powiedziało "A" to wypadało by trzymać trochę fason i odrobinę dyscypliny, żeby się tak ciągle z tego popiołu nie odradzać, bo póki co to bardziej przypomina syzyfową pracę8)

Nosił Chudy razy kilka , ponieśli i Chudego :stroke:,:brawo::goodjob: Lotti, czekałeś cierpliwie aż się w końcu doczekałeś. Chudemu trzeba przyznać, że jak był online to zawsze trzeba było się maksymalnie pilnować bo chwila nieuwagi kończyła się lądowaniem w jego reckach. Życzę odbudowy, bo uni opustoszałe, a aktywny Chudy, zawsze trochę orzeźwienia w tą grę wprowadzał.

W standardowych badaniach na każdej planecie masz taki sam poziom i badania się nie sumują

a w formach życia na każdej planecie zaczynasz od zera ale badania ze wszystkich planet sumują się

czyli przy 10 planetach np z Rock'talami i ich technologią zwiększania ładowności na 15 poziomie dającym 6% to moje transportery będą miały zwiększoną ładowność w sumie o 60% ?

tak, ale 60% ładowności podstawowej (w przypadku dt - 25.000 x 60% = 15.000)

czyli w sumie 40.000 plus bonus z technologii nadprzestrzennejci wyjdzie nam całkiem spora ładowność jednego DT

W standardowych badaniach na każdej planecie masz taki sam poziom i badania się nie sumują

a w formach życia na każdej planecie zaczynasz od zera ale badania ze wszystkich planet sumują się

czyli przy 10 planetach np z Rock'talami i ich technologią zwiększania ładowności na 15 poziomie dającym 6% to moje transportery będą miały zwiększoną ładowność w sumie o 60% ?

skoro zbadane technologie z form zycia działaja na wszystkie planety to czemu na np planecie Rock'tali drzewko technologii form zycia mam zbadane na jakies poziomy, a na drugiej planecie tej samej rasy po zbudowaniu labolatorium, wszystkie technologie trzeba badac na nowo od 0, to jak to niby działa??, bo w standardowych badaniach jak na planecie x mam 10 level bojowej, to na planecie y po wybudowaniu lab juz widnieje 10 level bojowej a nie ze ja musze badac to od poczatku ,ktos cos jakies przemyslenia ? :)

dlaczego jezeli koszt budynku przekroczy milion jakiegos surowca to w wymaganiach wyswietlane jest 1mln gdzie w rzeczywistosci jest to np 1.260.000, dopiero po najechaniu myszka na obrazek widac dokładna ilosc surowca potrzebna do ulepsznia budynku, to strasznie niepraktyczne jest i irytujace