Posts by Phoenix

Czyli lepiej będzie jak gracz A wyśle graczowi B 2.000.000.000.000 dexu, ten wymieni to u handlarza to za 6.000.000.000.000 krychy i odeśle po min przeliczniku 3.000.000.000.000?

Wtedy zostanie mu 3.000.000.000.000 zamiast obecnych 1.000.000.000.000

Faktycznie świetne rozwiązanie :lool:

Piłeś ? Nie stosuj matematyki ;)

Wiem wiem, masz teraz zagadkę. Wyjaśniam - jeśli uzyskasz u Handlarza 3 sztuki krysztalu za 1 deuteru - Nobla masz w kieszeni ;)

Chcesz się czepiać, to najpierw poczytaj kontekst w jakim jest to pisane. Albo przynajmniej przeczytaj to co pisałem, bo nawet nie czytając zacytowanej odpowiedzi, do której się odnoszę, to i tak widać, że coś jest nie tak i właśnie o tym piszę...

Ale też Ci wyjaśnię zagadkę, skoro też byłeś na tyle uprzejmy :* - odniosłem się do proponowanego przez Zolwia zwiększenia zakresu przeliczników na 2,5:1,5:1 - 4:3:1

Wg mnie są do tego tematu dwa podejścia:

-pierwsze, w którym zakładamy że spekulacje handlowe SĄ częścią gry i sposobem na zdobywanie surowców, wtedy powinniśmy ustawić bardziej liberalne widełki przeliczników, aby handlarzowe 3:2:1 było mniej więcej PO ŚRODKU skali, a nie na jej końcu, na przykład coś w stylu 2,5:1,5:1 - 4:3:1, i w ten sposób handel w żadną stronę nie był zbyt poszkodowany względem handlarza (oczywiście o ile znajdziemy łosia który nam coś sprzed bo mniej korzystnym dla siebie przeliczniku, a to jak go do tego przekonamy to już zupełnie inna sprawa)

-w drugim zakładamy że spekulacje na handlu NIE są częścią gry i wtedy handel tylko po jedynym prawilnym 3:2:1.

Osobiście uważam że pierwsza opcja jest sensowniejsza, bo jak zauważył Khal Drogo na każde ograniczenia wcześniej czy później znajdzie się sposób. Natomiast obecne rozwiązanie w którym da się zarobić względem handlarza tylko na handlu w jedną stronę jest kompletnie bez sensu...

Czyli lepiej będzie jak gracz A wyśle graczowi B 2.000.000.000.000 dexu, ten wymieni to u handlarza to za 6.000.000.000.000 krychy i odeśle po min przeliczniku 3.000.000.000.000?

Wtedy zostanie mu 3.000.000.000.000 zamiast obecnych 1.000.000.000.000

Faktycznie świetne rozwiązanie :lool:

Tak dokładnie o to chodzi :D Nie wiem tylko czy taka opcja jest dostępna na aplikacji mobilnej o której wspomniał założyciel tematu :)

Założyciel tematu nie używa aplikacji ... Mało tego nawet nigdzie o tejże aplikacji nie wspomniał, bo jak wiadomo żeby grać na telefonie nie trzeba używać żadnej aplikacji =O:D

Mimo to niektórzy używają aplikacji. Dla mnie tez dużo mniej wygodna niż wersja przeglądarkowa.

Ale może na te wszystkie problemy pomogłoby rozciągnięcie relokacji do 24 godzin? 8o

Klikasz, pomylisz się, nie zobaczysz ostrzeżenia, albo wręcz je potwierdzisz, więc żeby uchronić wszystkich nieuważnych :Pmożnaby:P zrobić tak, że włącza się odliczanie i gracz ma 24 h na cofnięcie relokacji...

I kolejny wydumany problem byłby rozwiązany

:closed1:

Faktycznie starcie Tytanów.

Aster Chwała Ci bo ledwo dałeś rade pokonać tak potężnego przeciwnika. Tak na oko, to jeden pancek mniej i poniósłbyś porażkę

Bardzo dobrze, że zamieściłeś tutaj te RW, bo jest się czym chwalić

A obrońcy :szo:

Czekamy aż całe Uni zleci się z gratulacjami :popcorn:

A ktoś może przybliżyć jak działa ta Fabryka Wydajnego Recyklingu?

Niby "umożliwia wydobycie zasobów z powstałego wskutek ataku pola zniszczeń". Ale skoro działa tylko na planecie, to jak? Tylko wtedy gdy ktos mi zezłomuje flotę na planecie?

Miałem nadzieję, że to recki więcej zbierają. Tylko jesli nie działa to na moonie, to recki musiałyby lecieć z planety? A może flota atakująca też z planety?

A może jeszcze jakoś inaczej?

jak ktoś na Ciebie leci na planetę (co potwierdziła Ruda, że budynki LF działają wyłącznie na planetach) , i agresor poniesie jakieś straty w tym starciu, to ten budynek zbiera jakiś % z pz. Trzeba tylko pamiętać, że surowce z PZ pojawiają się od razu na planecie obrońcy, więc w zależności ile agresor stracił w starciu i jaki % z pz zbiera budynek, odpowiednia ilość surowców pojawi Ci się na planecie zaraz po starciu. Coś w stylu rozpruwaczy, które też automatycznie po starciu zbierają PZ.

To jest pewne i przetestowane czy tylko domysły?

Bo z tego co do tej pory napisano, to właśnie też mi sie taki obraz wyłonił.

Tylko PZ z ataku na moją planetę.

Ile osób na zaawansowanym Uni atakuje planety?

Chyba tylko żeby zniszczyć satelity i rozpruwacze.

I w tym momencie jest zasadne Twoje wczesniejsze pytanie - czy to na pewno nie działa na atak na moona. Przecież PZ tworzy się nad planetą i nad moonem.

Jeśli antyrakiety z planety działają też na moonie, to chyba ta fabryka też powinna działać na cały układ planeta-moon. W innym przypadku całe badanie jest bardzo mało przydatne

A ktoś może przybliżyć jak działa ta Fabryka Wydajnego Recyklingu?

Niby "umożliwia wydobycie zasobów z powstałego wskutek ataku pola zniszczeń". Ale skoro działa tylko na planecie, to jak? Tylko wtedy gdy ktos mi zezłomuje flotę na planecie?

Miałem nadzieję, że to recki więcej zbierają. Tylko jesli nie działa to na moonie, to recki musiałyby lecieć z planety? A może flota atakująca też z planety?

A może jeszcze jakoś inaczej?

Jeśli ktoś ma ochotę wspólnie rozkminiać te nowości, to zapraszam do sojuszu [NRG] Energy

Mam tam konto od 7 wersji. Nie powiem, żebym grał jakoś ambitnie, ale gdzieś tam w okolicy top 100 się kręcę. W soju jeszcze 2 osoby, ale na urlopie.

A zawsze raźniej w większej grupie, więc zapraszam :)

Tylko piszcie, że z PL :)