Posts by pakiec22

No może i tak

Ale dopóki nie to, to fajnie byłoby choć raz móc zmienić sobie klasę

A jak już to będzie takie coś albo podobne to już trudno, ale no...

Też jest tak, że jedno konto na wiele uni

A jak ktoś pierwszy raz zaczyna grę na jakimś uni na danym koncie to też takie first-first. To mógłby mieć taką możliwość raz sobie zmienić - szczególnie przy obecnym stanie rzeczy.

że uprasza się wybór klasy na początku gry.

Nie musisz wybierać klasy na początku gry. Można z tym poczekać aż rozbudujesz konto i zdecydujesz co jest dla Ciebie najodpowiedniejsze.

Do tego jak wyżej napisano sporo było eventów ze zmianami, chyba około 10 już. Fakt teraz już ostatnio nie było dość długo.

Niby tak, ale pamiętam jak ja zaczynałem, to pierwsze co to mi się to pokazało, bym wybrał sobie klasę i nie wiedziałem że nie muszę tego teraz robić

Byłoby dobrze, gdyby była możliwa choć raz - ew. po jakimś czasie - zmiana klasy.

W tym aspekcie bardzo często dochodzi do błędu początkującego; nie do końca świadome wybranie klasy, szczególnie, że uprasza się wybór klasy na początku gry.

Choć jeden raz zmiana klasy powinna być możliwa za darmo.

Choć ten jeden jedyny raz, byłby to wspaniały ukłon w stronę początkujących graczy :).

A u mnie zaczął działać taki limit i to było z miesiąc temu. ładowałem po 14 exp w jednej fali w układ i wieczorem zaczynały przychodzić komunikaty zamiast cudownie być pierwszym i takie tam pierdoły.

Pojawiały się takie "jeśli zgubimy drogę możemy zapytać się innych expedycji" i jeszcze było coś o targowisku na którym jest mnóstwo innych ekspedycji :D Oczywiście wracałem z pustymi rękami już.

Od tamtej pory latam 14 exp z 14 planet ;)

14 exp z 14 planet? Czyli ty w ogóle masz teorię, że to od planety też zależy?

Na razie widziałem tylko raz nagrody, wstępnie uznałem, że to się tylko raz pojawia dla każdego

Ale gdzieś wyczytałem, że to nawet jakiś okresowy event raczej jest.

Stąd pytanie, jak często ogólnie te nagrody się pojawiają o ile się pojawiają co jakiś czas?

Czytałem że to trwa niby 2 tygodnie, ale nie mogłem wyczytać z jaką częstością się pojawiają.

Szczególnie interesuje mnie zmiana klasy i ponoć takie coś też w nagrodach może się pojawić, nie? :)

Ja tylko zauważyłem po kilku dniach ale to może mi się wydaje... moze jakiś zbieg okoliczności albo coś

Ale jak od poczatku dnia do końca wysyłam expo ten sam układ

to

Pierwsze ekspedycje dnia są no dużo lepsze niż ostatnie ekspedycje danego dnia

A szczególnie lepiej wypada % (procent)

Więcej fajnych deali (np. statki, surka) a mniej tych dupnych (piraci i inne pierdy)

Początek dnia nabija fajne sukcesywne ratio

A pod koniec dnia ono się pieprzy, więcej wpada jakiś nic niedających ekspedycji i piratów

Gdzieś tam się doczytać można że 20

Gdzieś, że to już nie aktualne i stare

Niby wysłanie sondy daje jaką wiadomość, ale one i tak prawie zawsze zdają się mówić;

Mi się wydaję patrząc na wyniki, że jednak coś jest na rzeczy; Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: to cudowne uczucie być pierwszymi, którzy podróżują przez ten niezbadany sektor. czy Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana.

Ale nie wiem

Jak to jest obecnie z tą ilością ekspedycji dziennie na układ?