Hej
Jakim cudem Pan z screena powyżej ma 16 planet mając tylko 340k punktów w badania? Astrofizyka na tym poziomie dałaby znacznie więcej punktow, aby mieć tyle planet....
Da się kupić kolonię?
Hej
Jakim cudem Pan z screena powyżej ma 16 planet mając tylko 340k punktów w badania? Astrofizyka na tym poziomie dałaby znacznie więcej punktow, aby mieć tyle planet....
Da się kupić kolonię?
Hej,
Czy dopalacz energii działa na satelity, czy tylko na elektrownię słoneczną?
Wynik ekspedycji [6:24:16]25.04.2022 12:41:33
Od: dowódca floty
Znaleźliśmy łatwo dostępne pola surowców na odległej planetoidzie i wydobyliśmy pewną ich ilość.
Zrabowano: 5.250.000 Kryształ.
Tyle dostaję z fali 3000 dt, 1000mt, 1 niszczarka i 1 pionier. Tragiczne zarobki
Latam taką ilością dt, aby mieć 120mln pojemności (max), ale znajduję po 4mln deu, najwięcej ile znalazłem to 18mln metalu. Ślę dt, 1 niszczarka, 1 pionier i efekty są kiepskie
Jakim cudem wy macie 14 slotów na ekspedycje?
Czy ja źle robię ekspedycje? Dostaję turbo mało surowców, kiedy według kalkulatora powinienem dostawać po 40mln. Czy same pioniery dają większy zysk niż w połączeniu z mt?
Moja 1 fala na ekspy to 1000 pionierów, 1500 mt, 500 dt i 1 niszczarka, efekt - około 8mln kryształu, 4mln deu albo 16mln metalu, nic więcej.
Co robię źle?
Dzięki za odpowiedzi, sporo mi się wyjaśniło, ale pojawiły się kolejne:
1. Nie mam moonów, mam 1mln punktów nabitych w nieco tydzień (dużo antymaterii). Opłaca się stawiać moony za antymaterię, czy lepiej ogarnąć dobry sojusz po to?
2. Kalkulator pokazuje mi, że mogę maksymalnie wyciągnąć 75mln surowców i przy wysyłce 6 fal po 5000 mt, 1 niszczarka, 1 pionier powinienem ogarniać nawet po 25mln deuteru. Niestety handlarz maksymalnie wymienia do poziomów magazynów, więc jak w inny sposób wymieniać deuter/kryształ/metal? Przez jakiś sojusz? Obawiam się złoma, że handlując ktoś będzie chciał mi buchnąć surowce.
3. Nie zamierzam grać flotowo, po rozbudowie chcę iść w 100% w eko. Czy warto więc mieć rozłożenie flotowe planet, czy tez trzymać wszystko w jednej gali? Z jednej strony zwożenie surowców, ale z drugiej strony łatwiej o złoma.
4. Lepiej niszczyć statki u handlarza, czy też dogadywać się z kimś, aby mi to zniszczył? Chcę zrobić grawitony, wiec potrzebuję zbudować około 10 000 satelit słonecznych, jak to rozbiję przez handlarza to dostanę niewielki zwrot deuteru, albo sam kryształ przy rozbiciu przez sojusz, co lepiej wybrać?
5. I zasadniczo, gram na Quasar, od jakiej ilości punktów można starać się o ogarnięty sojusz? Jestem aktywny i chcę się rozbudowywać.
Hej,
Mam parę pytań, więc piszę zbiorczo niż rozbijać to na tematy:
1) Jak najlepiej latać na ekspedycje? Jaka kombinacja pionierów/mt? Czy latanie wszystkich 6 ekspów w jedno miejsce da mi mniejszy zysk niż rozbijanie tych 6 ekspedycji każde na inny układ?
2) Jakiego statku używać do FS niemajac GŚ? Recykler?
3) Badania, co najpierw badać, astrofizykę czy międzygalaktyczną sieć badań naukowych?
4) Czy za denerwowanie agresora można wyrwać bana? Atakuje mnie jeden gracz i często ucieka potem na urlop. Czy jak wyślę na niego 1 recykler z prędkością ustawioną na 10/100, to wyrwę bana? Wtedy by nie mógł iść na urlop
5) Jaki poziom bunkra skutecznie odstraszy agresora? Mam proporcję mięsa armatniego do ciężkiej broni w proporcjach 50:1. Czyli na 50 wyrzutni przypada jedna plazma/gauss.
6) Czy happy hour na antymaterię jest tylko do poziomu x2, czy jest większy przelicznik czasami?
7) Obecnie gram odkrywcą, od jakiego poziomu punktów/eko opłaca się przełączyc na zbieracza?
Jak liczona jest odległość w ogame? Flota z 1 galaktyki do 6 galaktyki leci dłużej czy krócej niż od 1 galaktyki do 3 galaktyki?
9) Jakich zachowań unikać, aby nie dostać złoma od silniejszych? Deuter rozbijam na metal i krysie przez handlarza i ładuję w bunkier/badania.
Z góry dzięki za pomoc!