Posts by CygnusX1

Jak się wczytałem uważnie w raport to rzeczywście okazało się, że flota została uciekła.

Zupełnie zapomniałem o tej możliwości. Przepraszam za zamieszanie!

Wyśledziłem flotę wracającą z ataku na falandze. Posłałem moją flotę by uderzyła sekundę później. I... nic, nie złapałem tamtej floty.

Co to za magia? Jak to możliwe?

Czy też może coś mogłem źle zrobić?

Niestety nie zapisałem sobie screena z falangi, więc nie mogę zweryfikować tego co zaszło...

sumy logicznej, czyli zmiana przestaje być możliwa gdy osiągnięty jest którykolwiek z warunków.

W matematyce tak zdefiniowane działanie to iloczyn logiczny. Czyli np. JEŻELI PRAWDA ( ilość_tymczasowych_zmian>0 ORAZ czas_istnienia_konta<7 ORAZ ilość_punktów<500.000 ORAZ iość_zakupionej_antymaterii>100.000.000) - zmiany klas są możliwe - przykładowo.

Jemu chyba chodziło o sumę logiczną dla negacji:

Klasy nie można zmienić za darmo gdy:

- upłyhnęło 7 dni

- lub osiągnięto 100k punktów

Co do pomysłu jestem jak najbardziej na "za". I nie przejmowałbym się zanadto gdyby ktoś zaczął zmienić klasę 1000 razy na początku gry. Człowiek w ten sposób ma szansę znacznie lepiej poczuć różne profity i na końcu podjąć lepszą decyzję przy której klasie i których profitach chce pozostać.

Jedyne co bym zmienił, to algorytm ekspedycji.

W tej chwili wielkość ekspedycji zależy od top1. Ale jak top1 wpakował kasę i bardzo odstaje od całej reszty, to automatycznie zyski z ekspedycji też odstają od normalnego rozwoju gry.

Proponowałbym aby brać top100, albo jakąś średnią z topki czy coś.

Tak jak jest obecnie, efekt jest taki, że grając intensywnie odkrywcą jest taki etap dość wcześnie, taki "kryzys urodzaju", że gracz dostaje więcej surowców niż jest wstanie wydać. To jest taki moment mniej więcej pomiędzy rozwojem Astro 1 a budową Nanitów 3. Jest taki moment, gdzie cały dorobek pcham w Nanity na wszystkich moich planetach, bo po prostu surowców tak dużo spływa...

Później się to juz stabilizuje i normalizuje, ale teraz na Earth mój główny dochód to nadal są ekspedycje. Pewnie gdybym bardziej latał po aktywnych graczach to by juz warto było Generała brać, ale nie mam tyle czasu na grę by to zrobić.

Próbuję posłać na ekspedycję same sondy szpiegowskie. Dostaję komunikat:

"Ekspedycja musi się składać z przynajmniej jednego statku"

Sondy są statkami, zgadza się?

Dodaję się do głosu.

Przez jakiś czas działa dobrze, sprawnie, można grać... aż tu nagle.... zwis na pół minuty, czasami dłużej.

Może coś tak na serwerze pada, że cały restartuje i nie ma śladu w logach samej gry?