Prawie wszystkie zakładki oprócz podglądu się nie ładują.
Nagle wyskoczyło mi brak 50k energii na wszystkich planetach, więc coś jest grubszego.
Uni 68
Prawie wszystkie zakładki oprócz podglądu się nie ładują.
Nagle wyskoczyło mi brak 50k energii na wszystkich planetach, więc coś jest grubszego.
Uni 68
25k deuteru jako nagroda za sztab? Serio?
Agresywne recyklery w akcji.
Dnia 10-09-2024 21:22:28 następujące floty spotkały się w walce:
Agresor wilku [3 X]
Sonda szpiegowska 19.780
Gwiazda Śmierci 264
Reaper 3.900
Pathfinder 24.664
Recykler 719.965 ( -391.146 )
Lekki myśliwiec 100 ( -0 )
Recykler 51.727 ( -0 )
Sonda szpiegowska 19.777 ( -3 )
Gwiazda Śmierci 264 ( -0 )
Reaper 3.900 ( -0 )
Pathfinder 24.664 ( -0 )
Na polu zniszczeń unosi się 1.521.927.771 metalu i 913.157.830 kryształu.
Szansa na powstanie księżyca 20%.
Podsumowanie agresor
Metal: -3.911.460.000
Kryształ: -2.346.876.000
Deuter: -782.292.000
agresor stracił łącznie 7.040.628.000 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: 42.656.229
Kryształ: 25.590.770
Deuter: 0
obrońca zyskał łącznie 68.246.999 jednostek.
Najnowsza wersja znowu nieprzetestowana - klasyczne Gameforge.
Znikające wiadomości i brak updatu do AGR ze względu na krytyczną opinię jego autora co do zmian w kodzie w tym update.
Po aktualizacji spadła mi produkcja energii i surowców na wszystkich planetach.
Wygląda na to, że przez ten punkt ze zmian:
Naprawiono wpływ klasy Handlarzy na pojemność żywności i populacji.
wyłączył mi się ostatni slot badań FŻ.
Czyli handlarz błędnie dodawał populację i/lub żywność.
Posiadałem oficerów do 29.10.
Odebrałem z nagród 5 dodatkowych dni.
Oficerowie zostali wydłużeni o 4 dni - do 2.11.
Lagi zniknęły w 10.1.28, bo ja nie odczuwam?
Zbadałem technologię komputerową i na 2 planetach wyświetla poprawny poziom, a na reszcie poprzedni. Wyłączenie AGR, ani relog nie pomagają.
Edit: Po paru godzinach wszystkie planety zaczęły pokazywać poprawnie.
Nie rozumiem jak ktokolwiek w dalszym ciągu (szczególnie po tym jak już zakosztował Form Życia) może chcieć wrócić do gry sprzed.
FŻ wnoszą mnóstwo możliwości personalizacji swojego konta, podczas gdy gra przed FŻ polegała na kiszeniu miliardów surowców żeby kiedyś móc kliknąć kolejny poziom wymarzonej kopalni czy niewiele wnoszącego badania...
Jedyne co potrzeba, to dać GF czas na odpowiednią optymalizację tego dodatku, co sądząc po ostatnich wersjach wydaje się zbliżać ku końcowi.
Za testy jesteśmy rekompensowani w postaci dodatkowych eventów. GF wcale nie musi tego dawać.
Serwery testowe są (Bermuda), ale wiem, że niektórych aspektów nie da się przetestować bez poddania ich produkcyjnemu obciążeniu.
Męczy mnie ta wszechobecna forumowa gadka o tym jaki to Niemiec niedobry, zupełnie jakbym włączył TVP. Mnie cieszy, że w tak starą grę dalej są inwestowane pieniądze i jest dalej rozwijana.
Z AGR. Jak wyłączam AGR to te raporty (w koszu) wyglądają tak samo.
Natomiast co do 10.1.19, to znowu trochę zaczęło lagować. Do tego raporty doręczeń surowców i stacjonowania floty nie wyświetlają nazw planet i księżyców.
Dużo lepiej, floty się szybko wysyłają, zwózka surowców nie zajmuje już 5 minut. Jeśli problem z lagami przy ataku już nie występuje, to pokusiłbym się o stwierdzenie, że można wprowadzać na wszystkie uniwersa.
Do naprawy: Grając na U1 (też wersja 10) zauważyłem, że od tygodnia nie znikają porzucone planety, więc możliwe że taki sam problem mamy tutaj.
Nie wiem czy tak jest na każdym uniwersum z nową doskonałą wersja 10.X, ale na Juno gdy leci do gracza nawet 1 mt na transportuj/zatrzymaj/atakuj to już powoduje to wzrost pingu i lagi.
Im większa flota i więcej graczy bierze udział w locie tym większe problemy to powoduje. Ostatnio wraz z sojusznikami wykonaliśmy kilka lotów w pełnym acesie czyli 5 osób praktycznie całymi naszymi flotami na kilku graczy i w rezultacie powoduje to okropne lagi oraz ping ponad 20s, a czasem też któryś z atakujących graczy bądź obrońca nie może nawet korzystać z gry. Jest to naprawdę nieprzyjemne nie tylko dla atakujących, ale również dla obrońcy. Czy to jest już znany problem? Czy może tak ma być i trzeba czekać do wersji 10.Xxxx aż to się poprawi?
Może ktoś kto gra na innym uniwersum, na którym wprowadzono wersję 10.X też doświadczył takiego problemu?
Moim zdaniem jest to ewidentny problem, bo my jako atakujący musimy np celować po 5-10 razy reckami żeby się jakoś wstrzelić dobrze a dla obrońcy jest już to w ogóle horror, bo powoduje to u gracza potężne lagi bądź nie może korzystać z gry i o bronieniu swojej floty nie ma praktycznie mowy.
Przed chwilą tego buga doświadczyłem. Leciało na mnie 6 fal (łącznie około 2-2,5kk statków).
Wszystkie zakładki otwierały się po ~20s, na początku myślałem, że znowu jakiś update - podniesienie floty w kilka sekund - niewykonalne.
Natomiast jak tylko atakujący zawrócił - lagi zniknęły.
Trochę szybciej działa wszystko, ale daleko jeszcze do ideału.
Zakładka z nagrodami zniknęła.
Obstawiam, że "Bonus do technologii form życia" z lotów rozpoznawczych nie jest naliczany.
Nie wiem czy jest to spowodowane wersją 10, ale spadła pojemność moich DT - do tej pory było to ponad 111k, a teraz ładowność jest równa 106k.
Ja dostałem 3 razy jeden raport z transportu i możliwe, że surowce przyszły też wielokrotnie. Zgłoszone do supportu.
Tak się kończy testowanie na prodzie.
8-minutowy lag we flotach. Przypominają mi się początki Form Życia.
Chyba coś nie pykło.
Poziom 0: 733451/900 doświadczenia
Do tego zakładam, że w miejscu w którym powinienem widzieć ilość artefaktów jest LOCA_LIFEFORM_ARTIFACTS_AMOUNT.