Posts by antYpaczka

To co Nekkar-owe paczokmaty ? Kierunek migracji chyba oczywisty ? Gracze z nieprzeciętnym potencjałem i umiejętnościami, które wielokrotnie udowodnili, są dla Was zbyt dużym wyzwaniem. W dodatku tam lepsze paczkomaty mają, więc trzeba by dużo jeszcze zainwestować, aby myśleć o porównywalnie spokojnej grze. Natomiast na Kalyke będziecie nadal mogli korzystać z przewagi zdobytej dzięki kupionym surowcom, zachowując swój dotychczasowy status.

Jak ogłoszą nowe zasady, że od jutra multikonta są legalne to zmienisz swoją narrację ? W tym konkretnym przypadku absolutnie mi to nie przeszkadza, bo to co zrobił Team w kontekście Szopów, to plucie w twarz całej społeczności. Skoro napisane wcześniej zasady są stosowane wybiórczo w zależności od tego, kto ile płaci w tej grze i wszystko jest względne, to po co ich przestrzegać ? Z oczywistą patologią powinno się walczyć wszelkimi dostępnymi środkami i metodami.

Ale rentowność tego konkretnego ataku należy oceniać biorąc pod uwagę koszty poniesione w toku akcji i korzyści ze złomu/rabunku.

Konwenter liczy także przepalone paliwo więc zysk jest , nawet jakby miał straty w paliwie a spory zysk w innych surowcach to liczymy po 3-2-1 i jeśli wychodzi zysk to i są gratulacje.

Ja na RW widzę, że rabunek paliwa co do sztuki odpowiada dalej przedstawionemu bilansowi wyliczonemu przez konwerter, więc jednak koszty lotu nie są uwzględnione. Pomyśl o czym piszesz.

Jeśli nawet OW zostaly wyspawane ze złomu po innych graczach, to było to możliwe dlatego, że wcześniej została wytopiona flota z surowców z paczek

Nie wiem nie mam takich danych. Może za paczki postawił sobie kopalnie i spawa statki z własnego wydobycia. Nie wiem też czy zakupił paczki , ja nikomu w portfel nie zaglądam.

Ja za to wiem ile miał OW jeszcze kilka tygodni temu i ile od tego czasu było promocji na paczki i +100% anty oraz jakie przyrosty miał w tym czasie. Surka z paczek szła i na eko i na flotę.

Jakby się rozbił zadając jakieś małe straty obrońcy

Wtedy gratulował bym obrońcy a jemu życzył SzO.

Pomyśl czasami o czym piszesz,

Weź pod uwagę cały-szerszy kontekst i sedno tego co napisałem, a nie wmawiasz mi jakąś ułomną logikę, która towarzyszy właśnie Twojemu tokowi rozumowania.

Taką flotę bez problemu ściąga 100-150 osób z tego Uni solo w ACS ta flota padła by w 3 sek. więc nadal twierdzę że to wyczyn bo ktoś ją znalazł poleciał i spakował w recki.

Obrońca po prostu nie potrafi dbać o swoje i puszczać FS-a zwłaszcza iż twierdzisz, że to stało każdej nocy.

Nie musiałeś tego ogłaszać bo teraz koleś nie opędzi się od scanów. Wszyscy już wiedzą.

Nie sądzę, że aż tak wiele flot byłoby w stanie wlecieć w to z dodatnim bilansem. Flota padła, bo napompowana dzięki paczkom flota agresora była dostatecznie duża, aby sie przez to przebić.

:)

Może to właśnie AntYpaczka i jego konto. Nie lubi paczek a woli nielegalne dopalacze.

Gdyby było moje, to bym nie ogłaszał.

A ponad pół banki OW lata za darmo, więc strat w paliwie faktycznie nie ma.

Pewnie nie ma bo przecież kopalnie są i własne wydobycie. Moja cała flota lata tylko na fs-s i co , też przepały.

Ale rentowność tego konkretnego ataku należy oceniać biorąc pod uwagę koszty poniesione w toku akcji i korzyści ze złomu/rabunku. Jakby się rozbił zadając jakieś małe straty obrońcy, to też byś przyklasnął, bo przecież przez pół roku wydobył tyle surowca aby to odbudować i mimo wtopy byłby w związku z tym na plus ?

Atak kupionymi OW na dobytek innego gracza

Tego nie wiem czy kupione czy wyspawane ze złomu po innych graczach , więc się nie wypowiadam.

Czego tu gratulować ?

ST , które zostało osiągnięte dzięki własnym umiejętnością a nie tak jak na U68 zrobiły to szopy.

Jeśli nawet OW zostaly wyspawane ze złomu po innych graczach, to było to możliwe dlatego, że wcześniej została wytopiona flota z surowców z paczek, której użycie umożliwiło wygenerowanie tego złomu z owych graczy. Kwestia umiejętności jest w tym momencie dalszorzędna.

Nie tak dużo Ci brakuje - rozkręcisz się to w tydzień go przegonisz. Twoje posty podejmują być może jakieś problemy tak samo jak Odyssey-a więc załóżcie nowy temat w DiD a nie post pod każdym ST.

Zasady się zmieniają - jedna podstawowa jest niezmienna. TRZEBA PILNOWAĆ SWOJEJ FLOTY ŻEBY NIE WYLĄDOWAĆ W RECKACH. Nawet jeśli jakiś paczkomat będzie chciał złapać Ci flotę to nie ważne ile paczek kupi, i tak nie da rady jeśli będziesz pilnował floty.

I tu święta racja. Sam kiedyś na forum opisałem jak PN korzysta z multikont jeszcze na U1. Oczywiście pomimo ewidentnych dowodów i to iż wszyscy o tym wiedzieli banów nie było. Ja za karę straciłem rekordowego moona i kilkadziesiąt ataków, scanów itp dziennie miałem.

Taki pan o nicku Andre zarzekał się że nie ma nic wspólnego z PN jednak latał z nimi w atakch związki a po Uf nagle jego konto zasiliło szeregi PN.

Nie będę się ograniczał do DiD, gdy problem ma przełożenie na powstanie wielu konkretnych ST.

To, że są zmiany nie oznacza, że należy wszystkie bezkrytycznie przyjmować i się na nie godzić.

W niektórych przypadkach nie trzeba aż tak bardzo pilnować - wystarczy duży bunkier aby przechować co nieco. Niestety niektórym floty tak napuchły, że są w stanie przebić się bez żadnych strat przez nawet największe zasieki, co nie byłoby możliwe bez dobrodziejstwa płynącego z paczek. W tym przypadku również - agresorowi nie opłacałoby się wlatywać flotą, którą zbudował wcześniej bez paczek. Więc bunkier i to co w nim było by ocalało, tak jak i inne bunkry, które padały na przestrzeni ostatnich miesięcy np. po wlotach GS-ami z paczkomatów.

Coś tam się trafiło. % zaliczony, strat w paliwie nie ma więc trzeba się cieszyć :)

Gratulacje.

(...)

A ponad pół banki OW lata za darmo, więc strat w paliwie faktycznie nie ma.

Atak kupionymi OW na dobytek innego gracza, wytworzony według normalnych zasad - po to by znowu zaistnieć w tym dziale. Czego tu gratulować ? Wykorzystania przewagi dzięki patologicznym zasadom ?

Obrońcy SzO.

Dokładnie tak. Zezłomujcie największego Szopa metodą "na Szopa". Do skanowania konta pomocnicze, tak aby największe ryzyko przenieść na coś, czego stracić nie szkoda. Wówczas może nastanie jakaś równowaga na serwerze. Jeśli zastosujecie tą samą metodę, to ban góra na tydzień. Może nawet krócej, w przypadku pierwszego przewinienia. Chyba warto ? A jeśli byłyby permy, to co ? Gra i tak bez sensu.

Gdyby nie pancki zbudowane za kupioną surkę, musiałby słać wolniejszą flotę i być może dzięki temu obrońca by ocalał. Gdyby nie pancki zbudowane za kupioną surkę, bilans starcia byłby gorszy.

Liczba pancków mi się podoba, ale nie podoba mi się, że są zbudowane za kupioną surkę. A co za tym idzie, nie ma co gratulować tych pancków, bo powstały w taki a nie inny sposób.

Wielkiej filozofii i umiejętności nie potrzeba do obsługi takiej floty, gdy nie trzeba się niczego bać.

I ważne jaką się posiada flotę, bo niektórzy jak Mrozu, dzieki paczkom nie musza robić fs-ów. A wczesniej uciekali jak szczury lądowe gdy się ktoś do nich przystawiał.

Dlatego, że paczkomaty kupują paczki metalu i jest to punkt odniesienia.

Dużo mi brakuje do Odyssey'a a moje posty podejmują bardzo ważny problem dla większości graczy, z których większość nie chce rywalizować na obecnych zasadach. Patologię związaną z paczkami będę podkreślał przy nadażających się okazjach, do czasu aż GF czegoś z tym nie zrobi.

yyy, a Retsab niech tyle w bunkrze nie trzyma mając paczkomat za rogiem :|

"Raczej był to wyczyn skoro nikt tego wcześniej nie zrobił :p"

Dla takiej floty jaką posiada Mrozu to nie jest żaden wyczyn. I pewnie nadal by to stało, gdyby nie fota agresora na sterydach.

"I pisze to ktoś o nicku "antYpaczka" . Namawiasz innych do zakupu zamiast do latania."

Śmiesznie wygląda, gdy gracz kupujący surowce w takich ilościach w jakich je kupuje, schyla się po takie drobne.

"Jest zysk jest % wyfarmione a nie kupione ."

Nie byłoby ani % ani wyfarmienia w jego wydaniu, gdyby nie patologia związana z paczkami, dzięki której postawił sobie flotę. Jeśli by to zostało zezłomowane, to przez kogoś innego, kto zbudował swoją flotę na mniej wypaczonych zasadach, które jeszcze jakiś czas temu obowiązywały.

Dobytek obrońcy stał każdej nocy w bunkrze, więc żaden to wyczyn wlecieć w coś takiego. Rentowność wlotu na poziomie poniżej 1 paczki metalu - cienizna. Jakby nie paczki i kupione OW i pancki to mógłbyś się co najwyżej poślinić na to. Nie ma czego gratulować. Obrońcy SzO i mniej wiery w bunkier..